anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Timiş: 31 de ani şi 4 luni de închisoare pentru un bărbat care a ucis doi soţi într-un parc

GALERIE
crima timis
  • crima timis
- +

Ionel Boldea, bărbatul care a ucis doi soţi aflaţi în parcul din oraşul Făget, apoi a atacat alţi oameni, în încercarea de a fugi, a fost condamnat de Tribunalul Timiş la 31 de ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Decizia poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile.

Tribunalul Timiş l-a condamnat pe Ionel Boldea la 31 de ani şi 4 luni de închisoare, pentru mai multe infracţiuni, printre care omor calificat, tentativă de omor, lovire şi alte violenţe, ultraj şi conducerea unui avutovehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe.

Ionel Boldea a primit 7 pedepse: 25 de ani pentru omor plus interzicerea dreptului de a comunica cu persoanele vătămate (fratele victimei şi fiica victimelor) şi de a se apropia de acestea la o distanţă mai mică de 100 de metri pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei; 10 ani şi 6 luni pentru tentativă de omor calificat; doi ani pentru lovire şi alte violenţe; un an şi 6 luni pentru lovire şi alte violenţe; doi ani şi 6 luni pentru ultraj; un an şi 6 luni pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe; un an pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe.

Tribunalul Timiş a contopit "cele şapte pedepse cu închisoare stabilite prin prezenta sentinţă şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 25 (douazecisicinci) de ani închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse (19 ani), respectiv un spor de 6 (şase) ani şi 4 (patru) luni închisoare, rezultând 31 de ani şi 4 luni închisoare, în final inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 30 (treizeci) de ani închisoare în regim de detenţie, ca urmare a aplicării dispoziţiilor art. 60 Cod penal privind maximul general al pedepsei închisorii”.

 Decizia nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

 În dimineaţa zilei de 3 iulie 2019, doi soţi făceau mişcare la aparatele de fitness montate într-un parc din Făget, când Ionel Boldea i-a atacat. Pe bărbat l-a ucis pe loc, iar pe femeie a abandonat-o într-o baltă de sânge, iar aceasta a decedat la spital, ulterior.

 Bărbatul s-a urcat mai apoi pe o bicicletă şi a mers până în localitatea Temereşti, unde a încercat să pătrundă cu forţa într-un bar. Înainte de acest moment a atacat alţi oameni, aflaţi într-un tractor, apoi o bătrână ce i-a ieşit în cale şi pe care a lovit-o cu propriul baston.

 Boldea a încercat să se refugieze într-o locuinţă din Temereşti unde i-a cerut gazdei să-l lase să folosească baia susţinând că a căzut cu bicicleta. S-a baricadat în baia locuinţei, unde poliţiştii l-au înconjurat. A încercat să scape, a fugit în curtea casei, unde s-a urcat în maşina proprietarului şi a demarat prin porţile închise, aceasta în timp ce poliţiştii trăgeau asupra lui focuri de armă. A reuşit să scape, a abandonat autoturismul într-un şanţ şi a fugit în pădurea din apropiere. Câteva ore mai târziu, noaptea, poliţiştii l-au capturat într-o altă maşină pe care o furase şi cu care se îndrepta spre satul natal Bichigi.

Ionel Boldea a fost atunci arestat preventiv, iar în decembrie 2019 el a fost trimis în judecată, la Tribunalul Timiş.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cosmin PAȘCA

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cea mai importantă concluzie a alegerilor din weekend este că PNL împreună cu USR PLUS l-ar fi învins pe Chirica dacă ar fi semnat din timp un acord politic. Ar fi câştigat Primăria fără să „livreze” un candidat extraordinar, fără bani publici aruncaţi de Guvernul Orban în campanie, fără cine ştie ce val de emoţie care să mobilizeze tinerii la urne.

Filmuletul zilei

opinii

Zgripţurisme

Codrin Liviu CUȚITARU

Zgripţurisme

„Domnule profesor, eu nu sunt, cu adevărat, politicos şi nici măcar influenţat de retorica rusofonă (unii cred că aş trăi sub umbrela discursului bombastic răsăritean, din unghiul formaţiei mele profesionale!). Ca să fiu sincer până la capăt, eu rămân numai precaut în eschiva mea ceremonioasă. Mă apăr deci prin intermediul formulelor supradimensionat-politicoase. De trădare, de dezamăgire, de vulgaritate, de intruziune.”

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Crizele financiare au un impact considerabil şi în ceea ce priveşte politica monetară implementată de băncile centrale, precum şi asupra obiectivelor şi instrumentelor utilizate de acestea. 

Despre Iaşi (III)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (III)

Un Iaşi puternic, capabil să concureze cu oraşe situate dincolo de limitele regionale (Clujul, Timişoara, Chişinăul, Lvov-ul, Poznan sau Odesa), e o condiţie sine qua non pentru competitivitatea regiunii noastre. Un Iaşi puternic, un Galaţi puternic, un Bacău sau o Suceavă puternice, toate aflate în relaţii de interdependenţă, reprezintă reperele principale ale coeziunii nostre teritoriale.

pulspulspuls

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Iată, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, că a venit pe azi şi rândul analizei post-alegeri de la PSD Iaşi, după ce am trecut prin ciurul raţiunii şi prin dârmonul aritmeticii electorale situaţiunile din PNL, apoi de la trupa de strânsură a dipotatului dârvar, dar şi situaţiunea delicată şi neaşteptată dintre Alexe şi Chirica, după noile scoruri ale fiecăruia. 

Caricatura zilei

Renumărare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.