Timpul trece, vara trece, berea curge tot mai rece
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Timpul trece, vara trece, berea curge tot mai rece

GALERIE
larece
  • larece
- +

Pe motiv de pandemie mulţi români au ales concedii în ţară: cererea a crescut, iar preţurile şi mai mult. Cum puţini îşi pot permite, unele agenţii de turism au venit cu noi oferte: preţul unui sejur e exprimat nu doar în lei sau euro, ci şi în organe pentru transplant! 

Şapte zile în hotel de 3 stele fac un rinichi, iar două săptămâni în Mamaia la 5 stele se pot plăti cu un creier; unii zic că doar cei care şi-au vândut creierul se pot simţi bine acolo.

* Ilie Momiţă a cumpărat copiilor piscină gonflabilă, a umflat-o, a umplut-o şi a pus-o pe plajă, să se încălzească apa; s-a încălzit bine de tot! A mai cumpărat şi nişte sticle de bere scumpe; fiind calde, le-a băgat şi pe ele în apa caldă din piscină; după cinci minute micuţii au ieşit din apă, plângându-se: "Tata, mă frige la poponeţ!"

* Şi Gică Viespe a ajuns la mare, dar n-a avut bani de piscină pentru minori, ci doar pentru beri de la magazin; din peturile goale a făcut micuţilor o plută mare, cu care se distrează mai bine decât copiii lui Ilie, cu tot cu piscina lor!

* Aurel Burete şi-a lăsat copiii la socri, aşa că şi-a cumpărat de la prima oră sticle de bere şi le-a pus la răcit pe fundul bazinului de la hotel. Le-a terminat şi a mai cumpărat cinci, tot de la alimentară, pe care le-a pus la răcit, tot acolo. După ele au mai venit zece şi a trecut pe bere la cutie, că sticlele se terminaseră; dozele au ajuns şi ele la răcit, pe fundul bazinului. La ora 23 alimentara s-a închis, dar Aurel a cumpărat de la o terasă patru halbe şi, din inerţie, le-a pus la răcit tot pe fundul bazinului; după ce le-a băut a făcut gălăgie şi l-a acuzat pe ospătar că i-a vândut apă murdară cu clor.

* Petronel Mâzgă se află şi el pe litoral; în loc să-şi cumpere bere, ca alţii, şi să o pună la răcit în apa bazinului, a cumpărat copiilor, de la chioşc, truse de scufundare ieftine, dar bune pentru scurte scufundări la fundul bazinului, de unde micuţii adună beri lăsate la răcit de alţi turişti.

* Aşchia nu sare departe de trunchi: fiul lui Petronel, Vasilică, a păcălit un băieţel mai mic, i-a luat vata de zahăr şi i-a dat în schimb melană scoasă dintr-o pernă din cameră!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.