anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Tinerii de 18 ani pot călători gratuit cu trenul în Europa! Ce condiții trebuie să îndeplinească

GALERIE
calatorie, tren, europa, tineri
 • calatorie, tren, europa, tineri
- +

Tinerii de 18 ani pot călători gratuit în Europa dacă aplică pentru unul din cele 35.000 de permise de călătorie. Astfel vor obține călătorii gratuite cu trenul în Europa, în statele membre Uniunii Europene și în țările terțe asociate la programul Erasmus+.

Înscrierile au început pe 7 aprilie 2022 și țin până pe 21 aprilie, transmite edupedu.ro.

“Comisia Europeană le va oferi tinerilor selectați permise de călătorie cu care vor putea explora Europa între 1 iulie 2022 și 30 iunie 2023, pe o perioadă de maximum o lună. În principiu, solicitanții selectați vor călători cu trenul. Totuși, pentru a asigura un acces cât mai larg posibil, proiectul permite utilizarea unor mijloace alternative de transport, de exemplu feribotul și autocarul dacă este necesar, și ține cont de considerente de mediu, de timp și de distanță”, se arată pe site-ul citat.

De asemenea, pentru a beneficia de aceste facilități, tinerii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

data nașterii între 1 iulie 2003 (inclusiv) și 30 iunie 2004 (inclusiv)
completarea formularului de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere
rezident legat*, la momentul luării deciziei de selecție, într-una din următoarele țări:
statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări sau
țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.
Astfel, cei selectați vor putea călători cel puțin o zi și cel mult 30 de zile în perioada cuprinsă între 1 iulie 2022 și 30 iunie 2023. De asemenea, participanții care au mai primit permise de călătorie în alte ediții nu se vor putea înscrie și de această dată. Procedura de înscriere este de asemenea menționată pe edupedu.ro și include următorii pași:

Solicitanții vor trebui să treacă mai întâi de un control de eligibilitate, ceea ce înseamnă că vor trebui să introducă data nașterii, naționalitatea și reședința legală. Dacă datele nu respectă normele de eligibilitate menționate la secțiunea 2, „Solicitanți eligibili”, nu se va putea trece la etapa următoare. În plus, solicitanții vor trebui să accepte regulile concursului DiscoverEU, faptul că datele lor personale vor fi stocate și procesate în scopul concursului, precum și faptul că vor fi contactați în legătură cu DiscoverEU de către Comisia Europeană și de către organizațiile autorizate de Comisia Europeană în același scop, precum și de către EACEA, agențiile naționale Erasmus+ și Eurodesk.
Solicitanții vor trebui să indice dacă doresc să călătorească individual sau în grup de maximum 5 persoane.
Solicitanții trebuie să introducă o adresă de e-mail validă. După aceea, Portalul european pentru tineret le va trimite un mesaj automat pentru a verifica dacă adresa furnizată există. Această verificare este necesară întrucât comunicarea cu solicitanții după selecție se va desfășura pe e-mail. Cerându-le solicitanților să își confirme adresa de e-mail, Comisia Europeană previne utilizarea neautorizată a adreselor de e-mail de către alte persoane.
După validarea adresei, tinerii trebuie să completeze formularul de înscriere. Mai întâi, trebuie să furnizeze date cu caracter personal: naționalitatea, data nașterii, prenumele, numele, sexul, adresa de e-mail, numărul de telefon, țara de reședință legală, regiunea, ocupația și numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului de ședere legală. Tinerii cu mobilitate redusă și/sau dizabilități vor putea să indice acest lucru în cursul procedurii de înscriere.
Odată completate datele cu caracter personal, toți solicitanții trebuie să răspundă la un quiz format din 5 întrebări cu variante multiple de răspuns referitoare la Uniunea Europeană și la inițiativele europene adresate tinerilor. În final, solicitanții vor trebui să răspundă la o întrebare de departajare. Ei vor fi selectați în limita bugetului disponibil și clasificați în funcție de răspunsurile la quiz.
Solicitanții trebuie să ofere informații suplimentare cu privire la planurile lor de călătorie (când intenționează să își înceapă călătoria, dacă este prima dată când călătoresc fără părinți, ce ar dori să învețe din această experiență, cum își vor finanța călătoria și cum au aflat despre DiscoverEU). Informațiile introduse în această secțiune nu sunt obligatorii și nu vor avea niciun impact asupra procedurii de selecție. Datele colectate vor fi utilizate de Comisia Europeană în scopuri statistice și de informare, pentru a îmbunătăți DiscoverEU.
De îndată ce trimit formularul de înscriere, toți solicitanții vor primi un e-mail de confirmare prin intermediul Portalului european pentru tineret. Acest e-mail îi va informa că înscrierea a fost înregistrată și va include codul înscrierii și calendarul pentru comunicarea deciziei de selecție.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.