anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Tinerii primesc 30.000 de euro pentru a începe o afacere. Cum poți obține banii

GALERIE
valuta
 • valuta
- +

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională vor putea obţine un ajutor financiar de până la 30.000 de euro, potrivit unei scheme de finanţare căreia îi sunt alocate 165 milioane de euro şi care a fost lansată recent, în dezbatere publică, de Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

 

Totuşi, banii nu vor ajunge direct la beneficiari, ci prin intermediul angajatorilor, adică acele firme care îi vor consilia şi pregăti pe tineri prin cursuri de formare profesională şi stagii de ucenicie şi care vor primi, spre exemplu, subvenţii lunare pentru fiecare tânăr încadrat.

Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte „Viitor pentru tineri”, în cadrul Programului operaţional Capital uman 2014-2020, a fost lansat vineri în dezbatere publică de MFE şi vizează trei regiuni de dezvoltare, respectiv Centru, Sud-Est şi Sud-Muntenia, cărora le sunt alocate 165 de milioane de euro. Pentru celelalte regiuni ale țării, ghidul solicitantului se va lansa în vederea consultării publice în perioada imediat următoare, urmând ca totalul fondurilor să se ridice la peste 400 de milioane de euro, după cum reiese din acest anunţ recent al ministerului. 

Concret, banii vor fi acordaţi cu scopul integrării pe piaţa muncii a tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, care n-au un loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională.

Practic, aceştia vor fi beneficiarii finali (grupuri ţintă) ai proiectelor finanţate, proiecte ce vor fi desfăşurate de anumite entităţi, scrie avocatnet.ro.

Valoarea maximă eligibilă a unui proiect fiind de 2,5 milioane de euro, bani ce vor ajunge la solicitanţii eligibili. Astfel, ghidul solicitantului enumeră următoarele categorii de solicitanţi/parteneri eligibili, cu condiţia ca aceştia să asigure formarea profesională personalizată a tinerilor, dar şi consilierea acestora:

furnizori de formare;

furnizori de servicii de ocupare;

furnizori de servicii de evaluare şi certificare a competenţelor;

sindicate;

patronate;

organizaţii non-guvernamentale (ONG-uri) cu activitate relevantă, cazul furnizorilor de servicii sociale sau organizaţiilor de tineret care derulează activităţi de educaţie non-formală şi de voluntariat;

întreprinderi sociale de inserţie;

angajatori (firme);

alte entităţi - direcţii judeţene de tineret şi sport.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.