anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Tinerii vasluieni cu COVID plecați la mare, aduși cu forța acasă. Chiar părinții le-au băgat în cap că virusul nu există

GALERIE
vasluieni cu covid
  • vasluieni cu covid
- +

Desfãsurare de forte impresionante ieri, la malul mãrii, unde mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Vaslui au mers pentru a aduce acasã mai multi tineri suspicionati de coronavirus. Unii dintre ei au înteles cât de gravã este situatia si au acceptat sã urce în masini, altii mai încãpãtânati, au refuzat sã se întoarcã acasã. A fost nevoie ca reprezentantii Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui sã-i contacteze pe colegii lor de la Constanta pentru a-i lãmuri pe tinerii teribilisti cã nu au prea multe optiuni de luat în calcul. 

“Opt dintre ei au deficiente respiratorii, febrã si tuse”

Dupã ce primul transport, de 17 persoane, a ajuns la spitalul din Bârlad, purtãtorul de cuvânt al unitãtii sanitare a dat o declaratie referitoare la situatia pacientilor. “Au fost adusi 17 pacienti din zona litoralului, dintre acestia 12 sunt minori, iar opt prezintã simptome sugestive de infectie cu SARS- CoV-2, având deficiente respiratorii, febrã si tuse. Toti cei 17 sunt contacti ai unui caz confirmat, ei au fost internati ca si suspecti. Au fost testati asearã (n.r. marti seara) si se asteaptã rezultatele. Acestea vor fi cunoscute cel mai probabil disearã sau mâine dimineatã (n.r. joi dimineatã). În functie de acestea, se va decide dacã vor începe terapia sau dacã vor pleca acasã sub supraveghere”, a declarat medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” Bârlad.

Redactorii ziarului Vremea Nouã au stat de vorbã cu tatãl uneia dintre fetele din grup, care nu crede un cuvânt din ce au comunicat autoritãtile sanitare. Bãrbatul ne-a declarat cã totul face parte dintr-un plan bine pus la punct prin care se urmãreste obtinerea unor bani. “Fata mea se aflã într-una din ambulantele care se întorc acum din Constanta. De asearã comunic continuu cu ea, mã tine la curent cu tot ce se întâmplã acolo. Mi-a spus cã niciun coleg din grupul ei nu strãnutã, nu tuseste, toti sunt sãnãtosi, dar supãrati cã sunt nevoiti sã se întoarcã acasã mult mai devreme. Au plecat pe litoral vinerea trecutã si urmau sã se întoarcã vinerea asta. Si-au întrerupt vacanta din cauza acestei mascarade. Nu cred în povestea asta atât timp cât statul “mãnâncã” bani pentru fiecare caz de COVID-19 raportat. Pentru autoritãtile sanitare, starea în care suntem e idealã pentru cã acum se fac foarte multi bani. Vom sta în amorteala asta si ne vom obisnui cu mãstile si cu luatul temperaturii, apoi vor veni cu alte mãsuri si mai restrictive, iar noi vom tãcea în continuare pânã vom rãmâne fãrã niciun drept. În acel moment ne va fi foarte greu sã mai facem ceva. Cum vã explicati cã tatãl acelei fete, despre care se spune cã este pacientul zero, a fost dupã ea la mare, sã o aducã acasã. Dacã el este contact direct al fetei, nu trebuia izolat de urgentã? De ce a fost lãsat sã meargã prin tarã, desi sunt suspiciuni cã si el ar putea avea virusul? Totul e cusut cu atã albã. De asta i-am si spus fetei cã în momentul când ajunge acasã, va sta în izolare, dar la spital eu nu o duc sub nicio formã. Nu are ce cãuta acolo. O tratez acasã cu paracetamol si aspirinã, medicamentele care se dau si în spital”, ne-a spus tatãl unei fete care face din grupul de adolescenti suspicionati de COVID-19.

Mai multe informații, pe vremeanoua.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Șoric

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.