Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Tinuta office feminina perfecta: Sfaturi si idei de care sa tii cu strictete cont (P)

GALERIE
Minier-3-Gutuie-15
  • Minier-3-Gutuie-15
- +

Imaginea personala si modul in care ne prezentam in fata lumii sunt lucruri care ne pot defini mai mult decat ne-am putea imagina, indiferent ca vorbim despre un cadru formal sau mai putin formal. Traim intr-un secol in care accentul cade destul de mult pe modul in care aratam, si acest lucru conteaza enorm intr-o varietate de circumstante. Prima impresie este cea care conteaza cel mai mult, astfel ca o tinuta impecabila te poate ajuta atat sa iti conturezi foarte bine personalitatea, fara a folosi vreun cuvant, dar este si lucrul care te poate scoate in evidenta. Un interviu, o intalnire de afaceri, o sedinta importanta, o prezentare business sunt doar cateva circumstante unde se preteaza sa adoptam tinute vestimentare office si unde acestea conteaza mai mult decat ne-am putea imagina.

Pentru a avea parte de o tinuta impecabila nu trebuie nicidecum sa cheltuiesti o avere, ci mai degraba este esential sa fii atenta la cateva detalii importante atunci cand cumperi si combini aceste piese vestimentare. O tinuta business excelent aleasa este una in care exista un echilibru foarte bun intre eleganta si confort. Nu trebuie insa sa uitam totodata si de accesorii, fara de care aceste tinute ar fi complet lipsite de acel efect wow. Iata asadar cateva sfaturi simple care te pot ajuta sa ai o tinuta business bine pusa la punct.

Opteaza pentru o tinuta pe care sa o poti accesoriza in mod corespunzator.

Indiferent daca vei opta pentru o camasa, o bluza eleganta, pantaloni de stofa sau diferite modele de fuste, un lucru este cert. Niciun fel de combinatie dintre acestea nu este suficienta pentru a putea vorbi ddespre o tinuta business impecabila. In acest sens, avem nevoie si de cateva accesorii si bijuterii cu care sa o completam. Impresionantele bijuterii din argint, precum sunt brosele, pandantivele sau chiar si bratarile te pot ajuta sa oferi un plus de estetica si sa inchegi mult mai bine intreaga tinuta. Desigur, este important sa nu uiti si de geanta, indiferent ca este vorba despre cea special conceputa pentru laptop (o parte din imaginea business) sau despre cea clasica.

Ai mare grija la combinatiile de culori.

Cromatica este foarte importanta atunci cand vorbim despre tinute business pentru ca desi avem posibilitati aproape nelimitate de culori, imprimeuri si combinatii intre acestea pentru care putem opta, este lesne de inteles ca nu intotdeauna avem aceasta libertate. Culorile vesele pe care le poti purta cu toata increderea in orice zi cand te afli la birou nu sunt la fel de potrivite atunci cand vorbim despre o tinuta business pe care se preteaza sa o porti in cadrul unei prezentari sau intalniri de afaceri. In general, aici culorile mai sobre sunt mult mai potrivite. In plus, nu alege prea multe culori, pentru ca s-ar putea ca rezultatul final sa nu fie cel scontat.

Adopta intotdeauna atitudinea potrivita si acorda atentie micilor detalii.

O tinuta business aleasa in mod corect presupune in acelasi timp si adoptarea unei atitudini care sa ii faca cinste. Increderea in tine, zambetul, instrumentele de scris de lux si modul in care interactionezi cu cei din jur sunt doar cateva detalii care te pot ajuta sa obtii o imagine business de invidi at, indiferent de circumstante.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri