De Sănătate

Punem punctul pe știi

Tipuri de implanturi dentare – ce sunt și cum alegi soluția potrivită pentru tine (P)

miercuri, 29 mai 2024, 01:28
3 MIN
 Tipuri de implanturi dentare – ce sunt și cum alegi soluția potrivită pentru tine (P)

Dacă te confrunți cu situația în care ai pierdut unul sau mai mulți dinți și îți dorești o soluție de tratament care să redea funcționalitatea și aspectul danturii tale într-un mod cât mai natural, implanturile dentare sunt varianta ideală. Acestea au fost create după structura dinților naturali, fiind formate din două componente principale – bont și coroană, ceea ce oferă rezistență și durabilitate mulți ani la rând. În clinicile de specialitate vei găsi numeroase variante de implanturi, fiecare propunând o serie adaptată de avantaje.

Cu toate acestea, Implantul Straumann rămâne cea mai utilizată și căutată formă datorită faptului că se pliază mai multor patologii, în timp ce prețul este unul avantajos pentru majoritatea bugetelor.

Ce sunt implanturile dentare

Implanturile dentare reprezintă cea mai nouă și eficientă soluție de înlocuire a dinților pierduți, dat fiind faptul că urmează exact felul în care dintele natural este susținut de os. Asta înseamnă că șurubul implantului se inserează în os pentru a suplini rădăcina, urmând ca după vindecarea zonei să fie aplicată coroana dentară care, după preferințe, poate fi realizată din zirconiu sau ceramică, pentru un aspect estetic cât mai plăcut. Aceste șuruburi pot fi utilizate și pentru a susține lucrări protetice mai mari, cum ar fi punțile sau protezele, în absența dinților naturali de legătură.

Câte tipuri există

Dat fiind faptul că implanturile s-au dovedit soluții foarte eficiente de suplinire a dinților lipsă, specialiștii tehnicieni au dezvoltat mai multe variante pentru a propune câte o soluție potrivită tuturor problemelor cu care pacienții se confruntă.

 

Implantul Straumann – a fost dezvoltat de către o companie elvețiană care a investit peste 45 de ani în studierea și conceperea implanturilor, oferind soluții estetice, longevive, precise și biocompatibile, care întâmpină puține limitări în ceea ce privește implantarea. Există atât varianta clasică din titan, dar și alternativa ceramică, potrivită pentru cei care sunt în căutarea unui aspect estetic ideal.

 

Implantul Bredent – oferă tot două opțiuni, metalică și nemetalică, cea din urmă fiind realizată din zirconiu pentru a putea imita nuanța naturală a dintelui. Bredent se bazează pe 40 de ani de studii în domeniu oferind soluții de implantologie care urmăresc standarde înalte în medicina dentară, de la rezistență și siguranță, la extinderea ariei de pacienți care pot beneficia de acestea.

Cum alegi tratamentul potrivit pentru tine

Diferențele dintre cele două opțiuni de implanturi sunt insesizabile cu ochiul liber, motiv pentru care este nevoie să te prezinți la un consult în cabinet pentru a discuta cu medicul tău despre situația osului tău și ce variantă poate suporta acesta. Ulterior, se pot discuta chestiuni de ordin estetic și soluții financiare existente în așa fel încât alegerea să se plieze atât nevoilor, cât și așteptărilor tale.

Ce trebuie să faci după un tratament cu implant dentar

Inserarea șurubului în os este o procedură invazivă, dar care se realizează rapid și fără durere în cabinet. Asta înseamnă că necesită o perioadă de recuperare, care variază de la patru la opt săptămâni în funcție de tipul de implant ales și starea osului. În toată această perioadă igiena trebuie să fie principala responsabilitate a pacientului pentru a evita infectarea și a accelera vindecarea. Aplicarea de pungi cu gheață și comprese reci, evitarea alimentelor fierbinți sau iritante, precum și administrarea de antiinflamatoare și antibiotice pot ajuta la diminuarea oricărei urme de disconfort.

 

Învață să zâmbești din nou cu încredere cu ajutorul tratamentelor personalizate de restaurare dentară disponibile la Implant Studio! Programează un prim consult și discută cu medicul tău care soluție este potrivită în cazul tău și obține dantura la care ai visat în doar câteva săptămâni, fără durere sau disconfort!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii