Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial

Tipuri de mese pentru casa ta: cum le alegi pe cele potrivite? (P)

GALERIE
ziaruldeiasi_designecologist-csVPdj60E1A-unsplash
  • ziaruldeiasi_designecologist-csVPdj60E1A-unsplash
- +

Diferite tipuri de mese se potrivesc cu diferite medii și pentru a completa diferite stiluri. Cunoscând diferitele tipuri de mese care există, poți adăuga mai mult stil casei și decorului tău cu alegerea potrivită pentru decorul tău. Fie că este vorba despre o masă cafea sau despre o masă bucătărie, acestea trebuie alese cu atenție, în așa fel încât să completeze spațiul și să fie practice.
 

Cum să alegi o masă potrivită?

Găsiți mesele perfecte pentru fiecare cameră din casa dvs. și cu stilul potrivit, de la masă cafea modernă și masă de colț contemporană, la mese clasice și supradimensionate. Cunoașterea diferitelor tipuri de mese vă poate ajuta să adăugați stil și funcționalitate oricărui spațiu.

Tipuri de mese

Diferite tipuri de mese sunt utilizate în scopuri diferite. Cunoaște-le pe fiecare dintre ele pentru a obține cele mai bune rezultate atunci când le folosești în decor.

Masă cafea

Mesele joase sunt de obicei plasate în fața canapelei. O masa cafea este un loc usor pentru a plasa telecomenzi, reviste și cărți, precum și o piesă de mobilier esențială pentru camera ta de zi. Este de obicei plasată în mijlocul camerelor, ca element central de evidențiere.

Masă de colț sau de intrare

Mai înalte decât măsuțele de cafea și cu blaturi mai înguste, mesele de colț, uneori numite mese de intrare, arată elegant așezate lângă pereți. Utilizați-o ca suprafață funcțională în spatele unei canapele sau pentru a crea un spațiu de depozitare frumos în intrarea în casă.

Mesă de accent

Mai mici și cu o suprafață mai mică decât o masă cafea sau o masă de colț, mesele de accent sunt adesea folosite la capătul unei piese de mobilier mai mari. Mesele se pot potrivi cu înălțimea canapelei sau brațului scaunului lângă care sunt așezate sau merg puțin mai jos.

Mesă laterală

După cum sugerează și numele, mesele laterale se află de obicei pe părțile laterale ale camerei, departe de masa principală, dar încă aproape de canapea, fotoliu, șezlong sau orice scaun din spațiu. De dimensiuni mici, aceste mese se aseamănă mai mult cu birourile de accent decât cu măsuțele de cafea și sunt mai mult decât piese de mobilier pentru sufragerie, sunt, de asemenea, o completare excelentă pentru dormitoare și birouri de acasă. În plus, multe dintre mese pot fi, de asemenea, grupate împreună pentru a crea o suprafață mai mare, după cum este necesar.

Masă bucătărie

Mesele de bucatarie sunt mese mai mari, cu o înălțime suficientă pentru a fi folosite cu scaune, precum și suficient spațiu pentru a încăpea scaunele sub mese. Masa din bucatarie este de obicei folosită ca punct focal în camera în care se află.

Forme și tipuri de mese

Fiecare masă poate lua un stil și o formă diferită pentru a se potrivi cu proiectul de design pe care îl doriți pentru casa dumneavoastră.
Dreptunghiulară: Un stil clasic de masă, mesele dreptunghiulare se potrivesc perfect cu canapele mai mari și în mediile în care există o mulțime de linii drepte.

  • Pătrată: Mesele pătrate sunt ușor elegante și sunt un plus excelent pentru canapele și secțiuni mai mici. Se potrivesc bine și în colțuri.
  • Rotundă: Cu un design mai modern, aceste mese sunt perfecte pentru casele contemporane. Mesele rotunde sunt, de asemenea, o soluție excelentă pentru camerele de zi mai mici, deoarece ocupă mai puțin spațiu și permit mai multe scaune chiar și în locuri mai mici.
  • Ovală: O alternativă la mesele rotunde, mesele ovale tind să fie mai lungi și sunt bune pentru camerele de zi mai mari.

Este ideal să investiți în mese fabricate din materiale de calitate, mai ales dacă este vorba despre o masă bucătărie, la care vă veți petrece mult timp mâncând, poate chiar și gătind. De asemenea, când alegeți mesele pentru casa dumnevostră, acordați atenție stilului acesteia, dar și culorii și, nu în ultimul rând, după cum spuneam și mai sus, formei și dimensiunilor acestora.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri