Titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Politehnica ieşeană unui reputat chimist
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Politehnica ieşeană unui reputat chimist

GALERIE
Antonio-Marzocchella
  • Antonio-Marzocchella
- +

Senatul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a acordat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Antonio Marzocchella, de la Universitatea „Federico II” din Napoli, Italia, în cadrul unei şedinţe festive care a avut loc ieri, în Sala de Conferinţe a TUIASI, de la ora 11.00.

Şedinţa a fost condusă de conf. univ. dr. ing. Tania Hapurne, preşedintele Senatului, care a precizat, în deschiderea evenimentului, că universitatea are marele privilegiu de a-l primi în comunitatea academică pe cunoscutul profesor Antonio Marzocchella, specialist în sisteme chimice şi biotehnologie.

„Acest titlu reprezintă cea mai înaltă distincţie oferită de Senatul TUIASI personalităţilor care s-au remarcat într-o activitate deosebită şi au realizări remarcabile în domeniul cercetării ştiinţifice, în domeniul didactic şi care au avut contribuţii importante în dezvoltarea relaţiilor cu universitatea noastră”, a punctat preşedintele Senatului în discursul său.

Antonio Marzocchella este profesor de Sisteme Chimice şi Biotehnologice în cadrul Facultăţii de Inginerie, Departamentul de Inginerie Chimică, Materiale şi Producţie Industrială din Universitatea „Federico II”, Napoli, Italia (L’Università degli Studi di Napoli „Federico II”) fondată de împăratul Frederic al II-lea al Sfântului Imperiu Roman la 5 iunie 1224, fiind una dintre primele universităţi din lume şi cea mai veche universitate laică.

După momentul decernării diplomei şi medaliei aniversare a universităţii, profesorul Antonio Marzocchella a făcut o scurtă prezentare a universităţii sale şi a relaţiilor întemeiate şi dezvoltate cu TUIASI în decursul anilor. Acesta a mulţumit comisiei care a luat decizia de a acorda titlul de Doctor Honoris Causa şi a spus că este o plăcere şi o bucurie să primească această distincţie.

„Am vorbit în această dimineaţă şi am încercat să răspundem la întrebarea, de ce am primit eu acest titlu? Cred că este şi un semn al vârstei, că devin mai bătrân. Dar vârsta creşte oportunitatea de a întâlni oameni cu mintea deschisă în toată lumea”, a subliniat profesorul Antonio Marzocchella.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Cosmin PAȘCA

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Undeva la graniţa UE, într-un oraş în care vacile încă mai pasc prin cartiere înalţate de nicăieri, frustrările birocratice ale Berlinului sunt privite cu amuzament de edilul-şef, ca fapt divers, nicidecum ca priorităţi. În acest oraş marginal, primarul crede că digitalizarea înseamnă să baţi obrazul cu degetul unor jurnalişti care nu scriu după dictare.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Eschive

Codrin Liviu CUȚITARU

Eschive

„A venit nenorocita asta de pandemie, şcoala a trecut on-line, iar eu nu m-am mai putut eschiva. Am fentat o vreme sistemul cu lozinca defecţiunilor tehnice, dar nu mi-a mers mult. Studenţii au început să mă caute insistent şi am fost nevoit să-mi închid toate canalele de comunicare. Am dispărut pur şi simplu. Ca atare, a apărut deunăzi zvonul că profesorul Şmen ar fi decedat. Am alergat îngrozit la decanat, la rectorat, la serviciile de personal, pentru a le semnala că informaţia era aberantă. Sunt viu, pentru numele lui Dumnezeu!”

Economisirea în timpul pandemiei

Alin ANDRIEȘ

Economisirea în timpul pandemiei

Indiferent de comportamentul de consum şi de economisire pe care îl aveam înainte (super-economisitor sau mare cheltuitor), pandemia a avut un impact major asupra noastră şi a reprezentat un moment critic care va influenţa pe termen lung modul în care ne vom gestiona finanţele personale.

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

pulspulspuls

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Un amic de-al amicului Archibald Tănase ne-a tras de mânecă ieri pe la amiaz’ să ne întrebe dacă am văzut postarea aia nervoasă şi cleioasă la adresa noastră scrisă de dom’ premare Chirica. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.