anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 04.02.2023

Titularizare 2015 Profesorii sustin miercuri examenul de titularizare. Modele de subiecte

GALERIE
profesori, titularizare
 • profesori, titularizare
- +

Profesorii care vor sa se angajeze intr-o scoala pe perioada nedeterminata sustin miercuri, 15 iulie, examenul de titularizare. Examenul incepe la ora 10:00 si dureaza 4 ore, timp in care profesorii au de rezolvat doua subiecte din disciplina pe care vor sa o predea si un subiect din metodica predarii. Peste 27.000 de candidati sunt asteptati la titularizare, pentru a concura pe 4.189 de posturi. Candidatii trebuie sa fie in sala de examen cel tarziu la ora 9:00.

Aproximativ 27.000 de candidati sunt asteptati sa sustina miercuri proba scrisa a titularizarii. Ministerul Educatiei anunta ca, pentru acest examen, au fost publicate 4.189 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata (2.528 in mediul urban si 1.661 in mediul rural).

Aproape 5.000 de candidati vor sa ocupe posturi de educatoare/profesori pentru invatamant prescolar. Isi mai cauta loc de munca 4.110 invatatori, 2.855 profesori de Limba si literatura romana, 2.188 profesori de Educatie fizica si 1.932 profesori de Limba si literatura engleza.

Cele mai multe locuri vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata sunt pentru posturile didactice de educatoare (994), invatatori (896) si muzica instrumentala (221).

Pentru examenul de titularizare, candidatii trebuie sa fie prezenti in sala de concurs cel mai devreme la ora 8:00 si cel tarziu la ora 9:00. Dupa ce primesc subiectele, profesorii au la dispozitie 4 ore pentru redactarea raspunsurilor. Acest interval poate sa fie depasit cu 1-2 ore doar in cazul a 9 candidati cu deficiente.

Subiectele si baremele de evaluare pentru cele 149 de discipline de concurs sunt realizate de Centrul National de Evaluare si Examinare, din subordinea Ministerului Educatiei, si vor fi publicate, dupa sustinerea probei scrise, pe http://subiecte2015.edu.ro.

Descarca de mai jos toate modelele de subiecte si bareme pentru Titularizare 2015:

Model de Subiecte Arte Vizuale - Arhitectura
Barem Arte Vizuale - Arhitectura

Model de Subiecte Biologie - Profesori
Barem Biologie - Profesori

Model de Subiecte Chimie - Profesori
Barem Chimie - Profesori

Model de Subiecte Consiliere psihopedagogica
Barem Consiliere psihopedagogica

Model de Subiecte Educatie fizica si sport
Barem Educatie fizica si sport

Model de Subiecte Educatie muzicala specializata
(muzica instrumentala si vocala - canto -, muzica de camera, ansambluri vocale si instrumentale, studii muzicale teoretice)
Barem Educatie muzicala specializata

Model de Subiecte Educatie plastica/Educatie vizuala/Educatie artistica
Barem Educatie plastica/Educatie vizuala/Educatie artistica

Model de Subiecte Filosofie si Logica, argumentare si comunicare
Barem Filosofie si Logica, argumentare si comunicare

Model de Subiecte Fizica
Barem Fizica

Model de Subiecte Geografie
Barem Geografie

Model de Subiecte Informatica si tehnologia informatiei
Barem Informatica si tehnologia informatiei

Invatamant prescolar - Model de Subiecte Limba si literatura romana, Pedagogie prescolara si metodica desfasurarii activitatilor instructiv-educative in gradinita de copii - Educatoare/ profesor pentru invatamantul prescolar
Barem

Invatamant primar - Model de Subiecte Limba si Literatura Romana, Elemente de Pedagogie Scolara si Elemente de Didactica Generala Aplicate Disciplinelor din Invatamantul Primar - Invatator/ institutor/ profesor pentru invatamantul primar
Barem

Model de Subiecte Istorie
Barem Istorie

Model de Subiecte Limba si Literatura Engleza
Barem Limba si Literatura Engleza

Model de Subiecte Limba si Literatura Franceza
Barem Limba si Literatura Franceza

Model de Subiecte Limba si literatura romana
Barem Limba si literatura romana

Model de Subiecte Matematica
Barem Matematica

Model de Subiecte Mecanica
Barem Mecanica

Model de Subiecte Psihopedagogie speciala
Barem Psihopedagogie speciala

Model de Subiecte Religie Ortodoxa
Barem Religie Ortodoxa

Textul integral, pe hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viaţa publică românească în derivă

Alexandru CĂLINESCU

Viaţa publică românească în derivă

Au trecut doar câţiva ani de la marile demonstraţii de protest împotriva unor legi care urmăreau exonerarea unor infractori sus-puşi; astăzi, miile, zecile de mii de protestatari de odinioară par complet apatici, deşi ar avea nu o dată motive să iasă în stradă. Blazare? Resemnare? Indiferenţă? Evident că această lipsă de reacţie le dă guvernanţilor sentimentul impunităţii, ceea ce nu anulează însă teama că s-ar putea confrunta cu mişcări de protest.

opinii

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

George PLEȘU

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

Ar fi păcat ca cel mai iubit poet specializat în îngeri, întâmplător absolvent al liceului, să nu fie omagiat în spaţiul care marchează atât de multe momente importante din viaţa fiecărui adolescent care are privilegiul de a-i trece pragul. Măcar pentru următorii 75 de ani.

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

pr. Constantin STURZU

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

La recenta aniversare, pe 24 ianuarie 2023, a Unirii Principatelor Române, s-au trezit (în deja „buna” tradiţie woke!) unii să pună sub semnul întrebării prezenţa Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei pe scena din Piaţa Unirii, la momentul discursurilor festive. Motivul? „Biserica Ortodoxă s-a opus Unirii Principatelor”. 

În contra direcției noii legi a învățământului

Lucia-Gabriela MUNTEANU

În contra direcției noii legi a învățământului

Actuala variantă a proiectului de lege a învățământului prevede desființarea specializării învățătoare/ învățător din statutul de funcționare a liceelor și colegiilor pedagogice, școli din domeniul vocațional. Am afirmat argumentat în repetate rânduri, în spațiul public, ca profesoară de patru decenii la Școala Normală „Vasile Lupuˮ din Iași, că ar fi o greșeală, o nedreptate, o discriminare în raport cu celelalte tipuri de licee vocaționale, o lipsă de viziune în politica educațională, o intervenție brutală și lipsită de beneficii în continuarea unei tradiții educaționale vii și nu moarte, tradiția normalistă, în stare să slujească cea mai stringentă modernitate.

pulspulspuls

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Chiar aşa s-a întâmplat, dragi telespectatori: nea Măricel, şeful de la partidoiul ieşean, a profitat se pare de faptul că menistrul Sănătăţii e pe tarlaua lui la Bucureşti şi i-a şterpelit lui dom’ Costel, şeful liberalilor ieşeni, o marfa electorală toată numai macră, bună de chiftele în campanie, chiar de sub nas!

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.