Toader a reuşit, după jumătate de an, să îşi numească echipa de prorectori
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Toader a reuşit, după jumătate de an, să îşi numească echipa de prorectori

GALERIE
toader
  • toader
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi are, în sfârşit, o echipă completă de prorectori, de la alegerile de la începutul anului, după ce Senatul a aprobat propunerile rectorului Tudorel Toader.

Astfel, din tot mandatul său din perioada 2020 - 2024, i se vor alătura pentru perioada 2021 - 2024 prof.dr. Daniela Cojocaru, de la Facultatea de Filosofie şi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, ca prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare, conf.dr. Constantin Damian se alătură echipei ca prorector pentru licenţă şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar.

„Ziarul de Iaşi” explica faptul că, la mijlocul lunii mai, după mai bine de o lună de când Toader a câştigat un nou mandat de prorector, acesta a avansat Senatului încă de la început o echipă incompletă.

Remarcam atunci că rectorul ales la al doilea mandat la conducerea instituţiei de învăţământ superior şi-a îndepărtat, după cum explicau sursele ziarului, şi ultima voce care mai era critică la adresa sa din echipa de prorectori, sau care îl contrazicea pe unele subiecte.

Prof.dr. Cătălin Tănase, care a fost prorector inclusiv în ambele mandate în perioada în care prof.dr. Vasile Işan a condus UAIC, a fost înlocuit de Toader cu conf.dr. Florin Brînză, de la Facultatea de Fizică a UAIC, ca prorector responsabil cu programele de masterat, studii doctorale, managementul calităţii şi extensiunile UAIC.

Tot în cadrul şedinţei din mai, UAIC a devenit una dintre puţinele universităţi mari din România fără un prorector responsabil de relaţiile internaţionale. Prof.dr. Henri Luchian, unul dintre cei mai longevivi şi apreciaţi prorectori din universitate, a împlinit anul acesta 65 de ani, iar sub pretextul aşteptării unui vot din partea Senatului cu privire la prelungirea activităţii sale didactice, Tudorel Toader a preluat el, provizoriu, prerogativele prorectoratului cu relaţii internaţionale.

Contactat telefonic în octombrie de „Ziarul de Iaşi”, rectorul a precizat că, de fapt, decizia ar fi fost a profesorului Luchian, care în contextul pandemiei nu ar mai fi vrut să se expună şi să ocupe poziţia respectivă, astfel încât va fi numit un nou prorector.

„Domnul Luchian mi-a transmis la modul explicit că şi dacă intenţionez să-l propun în continuare, starea de pandemie îl face să fie rezervat şi că nu ar mai accepta. Prin urmare, sunt în perioada în care port diferite consultări pentru a desemna un nou prorector”, a declarat Tudorel Toader.

Totodată, în octombrie, Lucia Cifor, de la Facultatea de Litere, şi-a dat demisia din funcţia de prorector pentru licenţă. Deşi aceasta a invocat motive personale, surse ale ziarului au descris un conflict între acestea şi prorectorii cei mai fideli rectorului, Mihaela Onofrei şi prof.dr. Corneliu Iaţu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.