Toader a reuşit, după jumătate de an, să îşi numească echipa de prorectori
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Toader a reuşit, după jumătate de an, să îşi numească echipa de prorectori

GALERIE
toader
  • toader
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi are, în sfârşit, o echipă completă de prorectori, de la alegerile de la începutul anului, după ce Senatul a aprobat propunerile rectorului Tudorel Toader.

Astfel, din tot mandatul său din perioada 2020 - 2024, i se vor alătura pentru perioada 2021 - 2024 prof.dr. Daniela Cojocaru, de la Facultatea de Filosofie şi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, ca prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare, conf.dr. Constantin Damian se alătură echipei ca prorector pentru licenţă şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar.

„Ziarul de Iaşi” explica faptul că, la mijlocul lunii mai, după mai bine de o lună de când Toader a câştigat un nou mandat de prorector, acesta a avansat Senatului încă de la început o echipă incompletă.

Remarcam atunci că rectorul ales la al doilea mandat la conducerea instituţiei de învăţământ superior şi-a îndepărtat, după cum explicau sursele ziarului, şi ultima voce care mai era critică la adresa sa din echipa de prorectori, sau care îl contrazicea pe unele subiecte.

Prof.dr. Cătălin Tănase, care a fost prorector inclusiv în ambele mandate în perioada în care prof.dr. Vasile Işan a condus UAIC, a fost înlocuit de Toader cu conf.dr. Florin Brînză, de la Facultatea de Fizică a UAIC, ca prorector responsabil cu programele de masterat, studii doctorale, managementul calităţii şi extensiunile UAIC.

Tot în cadrul şedinţei din mai, UAIC a devenit una dintre puţinele universităţi mari din România fără un prorector responsabil de relaţiile internaţionale. Prof.dr. Henri Luchian, unul dintre cei mai longevivi şi apreciaţi prorectori din universitate, a împlinit anul acesta 65 de ani, iar sub pretextul aşteptării unui vot din partea Senatului cu privire la prelungirea activităţii sale didactice, Tudorel Toader a preluat el, provizoriu, prerogativele prorectoratului cu relaţii internaţionale.

Contactat telefonic în octombrie de „Ziarul de Iaşi”, rectorul a precizat că, de fapt, decizia ar fi fost a profesorului Luchian, care în contextul pandemiei nu ar mai fi vrut să se expună şi să ocupe poziţia respectivă, astfel încât va fi numit un nou prorector.

„Domnul Luchian mi-a transmis la modul explicit că şi dacă intenţionez să-l propun în continuare, starea de pandemie îl face să fie rezervat şi că nu ar mai accepta. Prin urmare, sunt în perioada în care port diferite consultări pentru a desemna un nou prorector”, a declarat Tudorel Toader.

Totodată, în octombrie, Lucia Cifor, de la Facultatea de Litere, şi-a dat demisia din funcţia de prorector pentru licenţă. Deşi aceasta a invocat motive personale, surse ale ziarului au descris un conflict între acestea şi prorectorii cei mai fideli rectorului, Mihaela Onofrei şi prof.dr. Corneliu Iaţu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru LĂZESCU

Spiritul critic se află în moarte clinică

Scepticismul, spiritul critic sunt în pragul extincţiei într-un peisaj în care conformismul, alinierea cuminte la abordările predominante ale momentului sunt în ascensiune rapidă.

Filmuletul zilei

opinii

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Nichita DANILOV

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Având o astfel de istorie în spate, cartea-album este document îmbibat cu dragoste faţă de Iaşi şi România, un imn închinat istorie dulcelui Târg, menit să echilibreze, prin atmosfera şi sentimentele pe care le degajă, acele atitudini şi acele cărţi ce privesc istoria noastră dintr-un unghi din ce în ce mai derizoriu.

Efecte şi reacţii

Dana ȚABREA

Efecte şi reacţii

Nu numai că „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu pare să anticipe reacţiile oamenilor pe timp de pandemie, dar cei de la Teatrul Studenţesc Thespis au avut inspirata idee de a realiza un spectacol. Până la urmă, e spectacolul vieţilor noastre de aproape un an de zile. Cine şi-ar fi imaginat că o viaţă comună, normală, aşa cum am avut până la izbucnirea pandemiei de Covid ar putea fi dezideratul vremurilor pe care le traversăm?

2+2=4 pastile media

Michael ASTNER

2+2=4 pastile media

Orice şedere a mea la ţară înseamnă şi un fel de cură mediatică de detelevizare, în sensul că timp de două-trei săptămâni ori chiar timp de două luni nu mă uit la televizor. Desigur, mă mai „dau” pe net, da. Dar în principiu legătura mea cu ţara se face prin intermediul radioului. Care radio merge non-stop cât îs în casă (inclusiv noaptea, când dorm), iar asta invariabil pe RRA. În principiu, pot s-o spun, sunt mulţumit de mixul oferit dintre ştiri şi muzică etc.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.