anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Toader devine rector la „Cuza“ printr-o victorie care îl umple de ruşine

GALERIE
tudorel toader
  • tudorel toader
- +

Membrii comunităţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi-au votat în cursul zilei de ieri viitorul rector. Cum şi rectorul în exerciţiu, prof.dr. Tudorel Toader, şi Biroul Electoral al universităţii au refuzat să confirme pentru „Ziarul de Iaşi“ rezultatele până la închiderea ediţiei, vă prezentăm cifrele obţinute pe surse.

Tudorel Toader obţine astfel cea mai una dintre cele mai nereprezentative victorii pentru funcţia de rector din istoria Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“, obţinând aproximativ 280 de voturi, în contextul în care contracandidatul său, conf.dr. Adrian Muraru a obţinut 210, iar aproximativ 100 au fost anulate sau albe.

În contextul în care au avut drept de vot 788 de profesori şi 73 de studenţi, deci 861 de electori, înseamnă că noul rector al UAIC este ales de circa 33% din numărul total de votanţi. Cum la vot au fost prezenţi aproximativ 69% din cei cu drept de vot, 594 de persoane, înseamnă că Tudorel Toader a obţinut şi mai puţin de 50% din numărul total de voturi exprimate, aproximativ 47,6%. Practic, au fost mai multe voturile date lui Muraru adunate cu cele anulate, decât cei care l-au ales pe Toader pentru un nou mandat.

Prezenţa la urne a fost, conform cifrelor oficiale, una dintre cele mai scăzute din mediul academic din Iaşi. În cursă au fost cei doi candidaţi care s-au înfruntat şi acum patru ani, prof.dr. Tudorel Toader, rectorul în exerciţiu, şi conf.dr. Adrian Muraru, de la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice a universităţii. S-a putut vota pentru 12 ore în cursul zilei de ieri, de la ora 08.00 la 20.00, moment în care s-au închis urnele şi a început numărătoarea oficială.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cosmin PAȘCA

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cea mai importantă concluzie a alegerilor din weekend este că PNL împreună cu USR PLUS l-ar fi învins pe Chirica dacă ar fi semnat din timp un acord politic. Ar fi câştigat Primăria fără să „livreze” un candidat extraordinar, fără bani publici aruncaţi de Guvernul Orban în campanie, fără cine ştie ce val de emoţie care să mobilizeze tinerii la urne.

Filmuletul zilei

opinii

Zgripţurisme

Codrin Liviu CUȚITARU

Zgripţurisme

„Domnule profesor, eu nu sunt, cu adevărat, politicos şi nici măcar influenţat de retorica rusofonă (unii cred că aş trăi sub umbrela discursului bombastic răsăritean, din unghiul formaţiei mele profesionale!). Ca să fiu sincer până la capăt, eu rămân numai precaut în eschiva mea ceremonioasă. Mă apăr deci prin intermediul formulelor supradimensionat-politicoase. De trădare, de dezamăgire, de vulgaritate, de intruziune.”

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Crizele financiare au un impact considerabil şi în ceea ce priveşte politica monetară implementată de băncile centrale, precum şi asupra obiectivelor şi instrumentelor utilizate de acestea. 

Despre Iaşi (III)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (III)

Un Iaşi puternic, capabil să concureze cu oraşe situate dincolo de limitele regionale (Clujul, Timişoara, Chişinăul, Lvov-ul, Poznan sau Odesa), e o condiţie sine qua non pentru competitivitatea regiunii noastre. Un Iaşi puternic, un Galaţi puternic, un Bacău sau o Suceavă puternice, toate aflate în relaţii de interdependenţă, reprezintă reperele principale ale coeziunii nostre teritoriale.

pulspulspuls

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Iată, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, că a venit pe azi şi rândul analizei post-alegeri de la PSD Iaşi, după ce am trecut prin ciurul raţiunii şi prin dârmonul aritmeticii electorale situaţiunile din PNL, apoi de la trupa de strânsură a dipotatului dârvar, dar şi situaţiunea delicată şi neaşteptată dintre Alexe şi Chirica, după noile scoruri ale fiecăruia. 

Caricatura zilei

Ceafă

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.