Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Advertorial

Toamna se numără minutele!

GALERIE
8minute-300x250
  • 8minute-300x250
- +

Mergeam pe stradă zilele trecute și-am ajuns, firește, la unul dintre nenumăratele semafoare nesincronizate din Iași, undeva prin Nicolina. Sigur ajungi și tu zilnic în cel puțin o intersecție în care ai timp să privești apăsat fâșii diverse din peisajul urban, fie ca pieton, fie ca șofer. E bine, nu zic că nu. Măcar așa mai luăm o pauză din fuga asta continuă în care suntem – cu gândul la viitor și la ce trebuie să facem, uităm să mai trăim în prezent.

Oricum, cert este că mă uitam insistent la secundele de la semafor și mi-am dat seama că efectiv număr și aștept să treacă secunde din viața mea – da, uneori trecem cu vederea chiar și cele mai simple lucruri. Prin urmare.. n-ar trebui să profit de ele și să mă bucur, în loc să mă încrunt cu gândul că sunt ținută în loc? Pentru început, ce-ar fi să privim lucrurile puțin altfel: municipalitatea ne oferă prilejul de a mai lua o scurtă pauză din când, iar noi n-ar trebui decât să ne bucurăm și să mai privim și partea plină a paharului, nu crezi?

Un moment de respiro

Practic, sunt secunde pe care nu le mai recuperăm niciodată. Secunde în care poți să arunci un zâmbet cuiva de la celălalt capăt al trecerii de pietoni, poate să fredonezi o melodie, să admiri un cățel sau pur și simplu să nu faci nimic, ci doar să inspiri și să te relaxezi. Zău, cât de mult ne mai permitem să avem momente în care putem alege să nu facem nimic? Oricât de des o auzi (și oricât de clișeic ar suna), timpul chiar trece și așa prea repede – numai ce-am închis ochii și deja e septembrie! – așa că hai să-l apreciem.

Numără până la 8!

Spre exemplu, când ajungi prin centru, la o plimbare pe Ștefan sau chiar într-o pauză de la muncă, poți să tragi o fugă până la restaurantele Mamma Mia cu toată încrederea. Vei vedea un adevărat exemplu de organizare și eficiență.

Deja știi prea bine că la Mamma Mia avem cel mai rapid serviciu de livrări din oraș tocmai pentru că știm cât de important este timpul tău - mai ales când îți este foame! Dar cum mereu tindem să ne perfecționăm serviciile și să ne asigurăm că ești mulțumit pe deplin de ofertele noastre, ne-am propus să doborâm recordul și în restaurantele noastre. Uite cum stau lucrurile: dacă ciorba comandată nu îți este adusă în 8 minute, porția ta va fi din partea casei! Simplu și cinstit. Fii cu ochii pe ceas și ajută-ne să să stabilim un nou record! În felul acesta, ai garanția că vei primi o ciorbă proaspătă și delicioasă, pregătită ca la mama acasă, iar noi vom avea grijă să nu te întinzi prea mult la vorbă, oricât de bună ar fi ea – nu mai mult de 8 minute!

Trăiește clipa!

Din când în când, cu toții mai avem nevoie de cineva care să ne tragă de mânecă și să ne trezească la realitate, să ne facă să conștientizăm cât de importante sunt chiar și cele mai simple lucruri. Iar acum că am intrat și într-un nou sezon, pare să fie momentul numai bun pentru a face asta. Toamna asta se numără minutele.. și se apreciază din plin!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri