anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Toate osemintele soldaţilor germani din țară vor fi aduse la Eternitatea în Iaşi

GALERIE
cimitir eternitatea
  • cimitir eternitatea
- +

Osemintele a 236 de militari germani, decedaţi în cel de-al Doilea Război Mondial, sunt exhumate din Cimitirul Bolovani, pentru a fi strămutate în Cimitirul Eternitatea din Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, timp de o lună, la Cimitirul Bolovani, situat în partea de vest a Ploieştiului, vor avea loc lucrări de exhumare. La aceastea participă şi germanii de la Uniunea Populară Germană pentru îngrijirea mormintelor de război.

“Începând de astăzi, timp de 30 de zile, Uniunea populară germană pentru îngrijirea mormintelor de război desfăşoară lucrări de exhumare la Cimitirul Eroilor Bolovani. Ei sunt avizaţi să execute aceste lucrări de către Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, organism al Administraţiei Publice Centrale din România aflat în subdordinea Ministerului Apărării Naţionale care gestionează problematica mormintelor şi operelor comemorative de război din România”, a declarat Nicoleta Gheorghe, de la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor.

În total, vor fi exhumate osemintele a 236 de militari germani.

“Ei vor exhuma cei 236 de militari germani înhumaţi aici şi căzuţi în al Doilea Război Mondial. Aceştia vor fi reînhumaţi la Iaşi, în cimitirul Eternitatea, în parcela germană. Această activitate o desfăşoară organizaţia de mai mulţi ani în România”, a declarat Nicoleta Gheorghe, de la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor.

Aceleaşi activităţi se vor desfăşura şi în alte localităţi din ţară.

”Aceasta este politica statului german. Germania aşa îşi cinsteşte eroii. Îi exhumează şi îi centralizează pe toţi într-un cimitir centralizator”, a declarat Nicoleta Gheorghe, de la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.