Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Tom Cruise va încasa cea mai mare sumă pentru rolul din "Top Gun: Maverick" – 100 milioane de dolari

GALERIE
Tom_Cruise
  • Tom_Cruise
- +

Tom Cruise va primi 100 de milioane de dolari şi mai mult pentru rolul din "Top Gun: Maverick", iar Joaquin Phoenix va avea un salariu de 20 de milioane de dolari pentru a juca în "Joker 2".

Tom Cruise primeşte în avans o sumă mai mică pentru a juca în următoarele două filme "Mission: Impossible", despre care sursele spun că ar fi un salariu între 12 şi 14 milioane de dolari, dar el deţine un procent brut semnificativ din primul film al francize, scrie Variety. 

Asta înseamnă că Cruise primeşte bonusuri la box office chiar înainte ca studioul să înregistreze venituri rentabile. În cazul filmului „Top Gun: Maverick”, care încă generează venituri fiind aproape de 1,2 miliarde de dolari la box office-ul global, sursele estimează că Cruise va obţine 100 de milioane de dolari sau mai mult din vânzările de bilete, salariul său şi eventualele închirieri de casete la domiciliu şi venituri din difuzări pe platformele de streaming.

"Nu aş paria niciodată împotriva lui Tom Cruise", spune un director de studio, observând că Cruise este supraom atunci când vine vorba de a traversa Globul promovându-şi filmele (deşi nu dă interviuri). "Majoritatea actorilor nu merită cât le plăteşti, dar Cruise şi poate Dwayne Johnson îşi justifică salariile". 

Contractul lui Cruise este unic. Timp de decenii, cei mai mari actori din lume au cerut 20 de milioane de dolari. Această cifră datează de la când Jim Carrey a fost plătit pentru "The Cable Guy" în 1996 şi era o cifră care părea imună la presiunea inflaţionistă.

Războaiele cu platformele de streaming au fost benefice pentru rezultatele lor. Apple îi va plăti lui Leonardo DiCaprio 30 de milioane de dolari pentru a se asocia cu Martin Scorsese în drama istorică "Killers of the Flower Moon", precum şi 30 de milioane de dolari lui Brad Pitt pentru că a apărut în drama despre Formula 1, fără titlu în prezent, regizată de Joseph Kosinski care a creat "Top Gun: Maverick”, şi 35 de milioane de dolari lui Will Smith pentru apariţia în thrillerul "Emancipation", despre sclavi evadaţi. Pentru a nu fi mai prejos, Netflix îi va plăti 20 de milioane de dolari lui Chris Hemsworth şi 10 milioane de dolari lui Millie Bobby Brown pentru a-şi relua rolurile din viitoarele continuări "Extraction" şi "Enola Holmes".

Potrivit Variety, directorii studiourilor recunosc că plăţile făcute de Netflix, Apple i-au determinat pe unii actori să-şi ridice cotaţiile. Johnson, de exemplu, a cerut şi a primit 22,5 milioane de dolari pentru a juca rolul principal în "Black Adam", un film cu supereroi DC. În plus, va primi mai multe milioane pentru producerea filmului şi, pe lângă aceasta, câştigă o taxă din promovarea filmului pe canalele sale de socializare.

Însă aceste plăţi au şi avertismente. Apple a inclus clauze în unele contracte care fac ca bonusurile să fie condiţionate de filmele care sunt lansate la timp şi se încadrează în buget. Şi toţi streamerii plătesc, în esenţă, backend-urile actorilor. Asta elimină riscul ca filmele lor să se prăbuşească la box office, ceea ce teoretic i-ar priva de toate acele bonusuri. Cu toate acestea, limitează şi câştigurile lor potenţiale dacă, să zicem, "Killers of the Flower Moon" va fi un fenomen.

Vedele culeg recompense şi în alte moduri. Jason Momoa a ales să apară într-o continuare a filmului "Aquaman", ca parte a contractului său iniţial dar, după ce primul film a depăşit 1 miliard de dolari, şi-a renegociat contractul pentru a-şi dubla salariul. Acum, Momoa va primi 15 milioane de dolari pentru călătoria sa în Atlantida. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Joaquin Phoenix. Atunci când l-a portretizat pentru prima dată pe cel mai infam răufăcător din Gotham în "Joker" din 2019, Phoenix a câştigat 4,5 milioane de dolari. Filmul a avut încasări de mai mult de 1 miliard de dolari şi i-a adus actorului un Oscar. Dacă Warner Bros. îl va aduce înapoi pe Phoenix în costumul de clovn, îi va plăti 20 de milioane de dolari.

Salariile actorilor

  • Tom Cruise - 100 de milioane de dolari pentru “Top Gun: Maverick” 

 

  • Will Smith - 35 de milioane de dolari pentru "Emancipation"

 

  • Leonardo DiCaprio - 30 de milioane de dolari pentru "Killers of the Flower Moon" 

 

  • Brad Pitt - 30 de milioane de dolari pentru Formula 1 Drama 

 

  • Dwayne Johnson - 22,5 milioane de dolari pentru "Black Adam" 

 

  • Will Ferrell - 20 de milioane de dolari pentru "Spirited"

 

  • Chris Hemsworth - 20 de milioane de dolari pentru "Extraction 2" 

 

  • Vin Diesel - 20 de milioane de dolari pentru "Fast X"

 

  • Tom Hardy - 20 de milioane de dolari pentru "Venom 3" 

 

  • Joaquin Phoenix - 20 de milioane de dolari pentru "Joker 2"

 

  • Ryan Reynolds - 20 de milioane de dolari pentru "Spirited" 

 

  • Denzel Washington - 20 de milioane de dolari pentru "The Equalizer 3"

 

  • Jason Momoa - 15 milioane de dolari pentru "Aquaman and the Lost Kingdom" 

 

  • Eddie Murphy - 15 milioane de dolari pentru "Beverly Hills Cop 4" 

 

  • Chris Pine - 13 milioane de dolari pentru "Star Trek" sequel 

 

  • Steve Carell - 12,5 milioane de dolari pentru "Minions: The Rise of Gru" 

 

  • Ryan Gosling - 12,5 milioane de dolari pentru "Barbie" 

 

  • Margot Robbie - 12,5 milioane de dolari pentru "Barbie" 

 

  • Millie Bobby Brown - 10 milioane de dolari pentru "Enola Holmes 2"

 

  • Timothée Chalamet - 9 milioane de dolari pentru "Wonka"

 

  • Matt Damon - 4 milioane de dolari pentru "Oppenheimer" 

 

  • Robert Downey Jr - 4 milioane de dolari pentru "Oppenheimer"

 

  • Emily Blunt - 4 milioane de dolari pentru "Oppenheimer" 

 

  • Daniel Kaluuya - 4 milioane de dolari pentru "Nope" 

 

  • Jamie Lee Curtis - 3,5 milioane de dolari pentru "Halloween Ends" 
  • Anya-Taylor Joy - 1,8 milioane de dolari pentru "Furiosa"

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri