Tombolă pentru ieșenii care reciclează echipamente electrice și electronice
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Tombolă pentru ieșenii care reciclează echipamente electrice și electronice

GALERIE
ecotic
  • ecotic
- +

Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI), primul centru municipal universal de colectare a deșeurilor reciclabile din gospodării private, lansează o nouă tombolă pentru ieșenii care aleg să recicleze echipamente electrice și electronice. Aceasta se desfășoară în perioada 17 mai – 9 decembrie 2021 și vizează deșeurile de echipamente electrice (inclusiv becuri și neoane) și bateriile uzate.

Noutatea acestei campanii este ridicarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoase. Locuitorii din Municipiul Iași vor putea solicita acest serviciu în cadrul campaniei la numărul de telefon 021.9641.

Pentru a impulsiona și mai mult ieșenii să colecteze separat și să participe la procesul reciclării, CMCI oferă un card (nominal) de fidelitate, destinat celor care aduc deșeuri la sediul din stradela Grădinari, nr. 26. La fiecare patru vizite, ieșenii vor primi cadou o umbrelă, iar cei care predau deșeuri de echipamente electrice (inclusiv becuri și neoane) și / sau baterii uzate sunt înscriși într-o tombolă unde pot câștiga un LCD sau kituri de baterii reîncărcabile.

CMCI și-a deschis porțile în martie 2016, fiind un proiect rezultat în urma unui parteneriat între Asociația ECOTIC, Primăria Municipiului Iași si Salubris SA.

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a 700 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Circa 200.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC de la înființare (2006) și până astăzi.

Aflați amănunte de pe Facebook.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opţiuni

Cătălin ONOFREI

Opţiuni

Urmează o perioadă plină de umor.

Filmuletul zilei

opinii

Femei tunate

Briscan ZARA

Femei tunate

Se pune o presiune culturală tot mai mare din partea societăţii moderne plictisite de ceea ce este natural, normal, pentru perfecţionarea continuă a aspectului fizic. Fetele/ femeile petrec din ce în ce mai mult timp în faţa oglinzii pentru a-şi acoperi defectele (de cele mai multe ori unice şi fermecătoare) pentru a arăta cât mai asemănător cu personajele din desene animate, pentru a fi, cu alte cuvinte, toate la fel!

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Big Data înseamnă procesare, analiză şi predicţie având la dispoziţie capacităţi imense de stocare a datelor din mediul digital. Aceste date sunt frecvent descrise de o componentă a informaticii numită Artificial Intelligence - AI (inteligenţă artificială), mai exact de un domeniu al AI numit „învăţare automatizată” care, mai pe înţelesul tuturor, înseamnă matematică aplicată în procesarea unui volum mare de date pentru a obţine probabilităţi. 

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Mihai DORIN

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Avem fireşti aşteptări ca într-un partid tinerii să fie o alternativă la mentalitatea şi năravurile generaţiei vechi. Aşa ar fi normal într-o ţară în care clasa politică şi-ar propune să fie în serviciul public cu responsabilitate, maturitate şi patriotism. Din nefericire, sursele şi resursele reclamate de o asemenea conduită, lipsesc aproape cu desăvârşire. 

pulspulspuls

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele, din străfundul sufletului, cică se tot aud de sâmbătă seară încoace prin zona lui dom’ Costel şi a apropiaţilor acestuia, stimaţi telespectatori.

Caricatura zilei

Turnee golf

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.