Tomeşti: în 2020 vor continua lucrările de modernizare a comunei! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Tomeşti: în 2020 vor continua lucrările de modernizare a comunei! (P)

GALERIE
sfintireamfiteatrubust-ferdinandasfalt-cincifestival-doiasfalt-patruparc-doiteren-fotbalcopacigradina mea-page-001asfalt-treiparc-unuasfalt-cinciasfalt-unuasfalt-treiparc-doifestival
 • sfintire
 • amfiteatru
 • bust-ferdinand
 • asfalt-cinci
 • festival-doi
 • asfalt-patru
 • parc-doi
 • teren-fotbal
 • copaci
 • gradina mea-page-001
 • asfalt-trei
 • parc-unu
 • asfalt-cinci
 • asfalt-unu
 • asfalt-trei
 • parc-doi
 • festival
- +

 Şi în anul 2020 Primăria Tomeşti va investi şi va continua lucrările pentru amenajarea şi modernizarea comunei. Sunt prevăzute fonduri pentru asfaltare, extinderea reţelelor de gaz, apă şi canalizare, amenajarea de noi spaţii de recreere şi de joacă, etc. De asemenea, se vor continua lucrările de modernizare a platformei industrial Comtom-Cip, Primăria Tomeşti dorind să asigure investitorilor care îşi deschid puncte de lucru în zonă, condiţii cât mai bune: iluminat public, acces la gaz, apă şi canalizare.  

Loc de picnic modern unde vin şi familii din Iaşi în weekend

Tot ceea ce ne-am propus să facem în 2020 este practic o continuare a planului de modernizare a comunii Tomeşti care include lucrări începute în urmă cu mai mulţi ani. Rezultatele se văd deja. Datorită lucrărilor realizate până în prezent, Tomeştiul a devenit o opţiune viabilă pentru cei care doresc să locuiască într-o zonă din apropierea Iaşului. Avem reţele de gaz, apă şi canalizare în aproape toate satele comunei. În Tomeşti am asfaltat străzi, am amenajat trotuarele, avem parcuri de joacă şi locuri de recreere care sunt cunoscute şi apreciate chiar de ieşeni. De exemplu, în 2019 am finalizat amenajarea unui zone de recreere în spatele sălii de sport. Este un loc de picnic deosebit, unde vin şi multe familii din Iaşi în weekend datorită condiţiilor foarte bune pe care le-am creat: foişoare, locuri de joacă pentru copii, grătare din cărămidă”, a declarat Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti.

Acesta a adăugat că în 2020 vor fi efectuate noi lucrări de modernizare şi amenajare: se vor finaliza trotuarele de-a lungul drumului naţional,  în cartier Tomeşti se va continua asfaltarea aleilor şi a trotuarelor, se vor amenaja spaţii verzi,  noi locuri de parcare şi un nou parc de joacă pentru copii, la fel de modern şi frumos ca şi cel deja cunoscut tomeştenilor - Parcul Bucuria Copiilor. De asemenea, în spatele Primăriei Tomeşti se va amenaja un teren de sport pentru copii din zona Tomeşti Deal. Tot în 2020 se vor finaliza lucrările pentru biserica din cartier: se vor aloca fondurile necesare pentru  acoperiş, geamuri şi uşi, dar şi fonduri pentru înlocuirea turlei de la biserica din sat Tomeşti.

Investiţii pentru toate satele din comună

Pentru anul în curs  Primăria Tomeşti a prevăzut fonduri şi pentru continuarea investiţiilor necesare modernizării tuturor satelor din comună,  dar şi a platformei industriale Comtom-Cip. Se vor asfalta 8,9 km de drumuri în toate satele. În Goruni se vor lărgi drumurile pentru a facilita accesul echipajelor de Pompieri şi Salvare.  De asemenea, în acelaşi sat se va amenaja  un spaţiu de recreere lângă terenul de fotbal.  Se vor efectua lucrări masive pentru extinderea reţelelor de gaz şi canalizare ( în Goruni, Vlădiceni, Tomeşti sat, Zona Dealul Doamnei ), astfel încât toate zonele comunei să aibă acces la aceste utilităţi. Se vor finaliza lucrările la dispensarul Vlădiceni, iar la şcoala din sat se va instala o central termică nouă, pe gaz.

Toate aceste investiţii au drept obiectiv final transformarea comunei Tomeşti într-o comună modernă, care să ofere locuitorilor din toate satele condiţii cât mai bune de trai. Îmi doresc foarte mult să conving parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să dea o lege care să permit primăriilor să investească în reabilitarea termică a locuinţelor comune. Ar exista posibilitatea să investim în reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe. Din calculele făcute de noi, în maxim 2 ani putem reuşi să modernizăm toate blocurile din cartier Tomeşti, incluzând acoperişurile şi partea de izolare termică”, a subliniat primarul Ştefan Timofte.

Modernizarea platformei industriale Tomeşti - Cip şi simpozion internaţional de sculptură

Acesta a subliniat că are în vedere şi continuarea modernizării platformei industriale Tomeşti-Cip: extinderea reţelelor de iluminat public, apă, canalizare, gaz şi alei.

Trebuie să ne gândim şi la investitorii care îşi relochează sediile în această zonă şi să le oferim condiţii. Zona Comtom beneficiază deja de aceste utilităţi, iar anul acesta ne propunem să finalizăm ce am început în 2019, inclusiv modernizarea platformei CIP”, a punctat Ştefan Timofte.

De adăugat, că pentru 2020 Primăria Tomeşti are şi două proiecte inedite: construirea unei săli în care să funcţioneze un club al pensionarilor şi organizarea unui Simpozion Internaţional de Sculptură dedicat Centenarului.

E normal ca într-o comună modernă, civilizată să existe un spaţiu adecvat unde pensionarii să se poată întâlni, să poată socializa. Anul acest începem construcţia clădirii unde va funcţiona clubul pensionarilor. De asemenea, vom organiza acest Simpozion Internaţional de Sculptură în luna mai. La acesta vor participa 6 sculptori, iar lucrările realizate de ei, pe tema Centenarului vor fi expuse în zona Amfiteatru.  Avem deja acolo bustul lui Ferdinand şi ne dorim să completăm cu busturi ale altor personalităţi care au contribuit la Marea Unire: Regina Maria, Ionel C. Brătianu, Nicolae Titulescu, etc. Primăria va asigura materialele necesare, iar lucrările realizate de sculptori vor rămâne în custodia comunei”, a încheiat Ştefan Timofte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Cosmin PAȘCA

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Undeva la graniţa UE, într-un oraş în care vacile încă mai pasc prin cartiere înalţate de nicăieri, frustrările birocratice ale Berlinului sunt privite cu amuzament de edilul-şef, ca fapt divers, nicidecum ca priorităţi. În acest oraş marginal, primarul crede că digitalizarea înseamnă să baţi obrazul cu degetul unor jurnalişti care nu scriu după dictare.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Eschive

Codrin Liviu CUȚITARU

Eschive

„A venit nenorocita asta de pandemie, şcoala a trecut on-line, iar eu nu m-am mai putut eschiva. Am fentat o vreme sistemul cu lozinca defecţiunilor tehnice, dar nu mi-a mers mult. Studenţii au început să mă caute insistent şi am fost nevoit să-mi închid toate canalele de comunicare. Am dispărut pur şi simplu. Ca atare, a apărut deunăzi zvonul că profesorul Şmen ar fi decedat. Am alergat îngrozit la decanat, la rectorat, la serviciile de personal, pentru a le semnala că informaţia era aberantă. Sunt viu, pentru numele lui Dumnezeu!”

Economisirea în timpul pandemiei

Alin ANDRIEȘ

Economisirea în timpul pandemiei

Indiferent de comportamentul de consum şi de economisire pe care îl aveam înainte (super-economisitor sau mare cheltuitor), pandemia a avut un impact major asupra noastră şi a reprezentat un moment critic care va influenţa pe termen lung modul în care ne vom gestiona finanţele personale.

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

pulspulspuls

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Un amic de-al amicului Archibald Tănase ne-a tras de mânecă ieri pe la amiaz’ să ne întrebe dacă am văzut postarea aia nervoasă şi cleioasă la adresa noastră scrisă de dom’ premare Chirica. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.