anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Advertorial

Tomeşti: în 2020 vor continua lucrările de modernizare a comunei! (P)

GALERIE
sfintireamfiteatrubust-ferdinandasfalt-cincifestival-doiasfalt-patruparc-doiteren-fotbalcopacigradina mea-page-001asfalt-treiparc-unuasfalt-cinciasfalt-unuasfalt-treiparc-doifestival
 • sfintire
 • amfiteatru
 • bust-ferdinand
 • asfalt-cinci
 • festival-doi
 • asfalt-patru
 • parc-doi
 • teren-fotbal
 • copaci
 • gradina mea-page-001
 • asfalt-trei
 • parc-unu
 • asfalt-cinci
 • asfalt-unu
 • asfalt-trei
 • parc-doi
 • festival
- +

 Şi în anul 2020 Primăria Tomeşti va investi şi va continua lucrările pentru amenajarea şi modernizarea comunei. Sunt prevăzute fonduri pentru asfaltare, extinderea reţelelor de gaz, apă şi canalizare, amenajarea de noi spaţii de recreere şi de joacă, etc. De asemenea, se vor continua lucrările de modernizare a platformei industrial Comtom-Cip, Primăria Tomeşti dorind să asigure investitorilor care îşi deschid puncte de lucru în zonă, condiţii cât mai bune: iluminat public, acces la gaz, apă şi canalizare.  

Loc de picnic modern unde vin şi familii din Iaşi în weekend

Tot ceea ce ne-am propus să facem în 2020 este practic o continuare a planului de modernizare a comunii Tomeşti care include lucrări începute în urmă cu mai mulţi ani. Rezultatele se văd deja. Datorită lucrărilor realizate până în prezent, Tomeştiul a devenit o opţiune viabilă pentru cei care doresc să locuiască într-o zonă din apropierea Iaşului. Avem reţele de gaz, apă şi canalizare în aproape toate satele comunei. În Tomeşti am asfaltat străzi, am amenajat trotuarele, avem parcuri de joacă şi locuri de recreere care sunt cunoscute şi apreciate chiar de ieşeni. De exemplu, în 2019 am finalizat amenajarea unui zone de recreere în spatele sălii de sport. Este un loc de picnic deosebit, unde vin şi multe familii din Iaşi în weekend datorită condiţiilor foarte bune pe care le-am creat: foişoare, locuri de joacă pentru copii, grătare din cărămidă”, a declarat Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti.

Acesta a adăugat că în 2020 vor fi efectuate noi lucrări de modernizare şi amenajare: se vor finaliza trotuarele de-a lungul drumului naţional,  în cartier Tomeşti se va continua asfaltarea aleilor şi a trotuarelor, se vor amenaja spaţii verzi,  noi locuri de parcare şi un nou parc de joacă pentru copii, la fel de modern şi frumos ca şi cel deja cunoscut tomeştenilor - Parcul Bucuria Copiilor. De asemenea, în spatele Primăriei Tomeşti se va amenaja un teren de sport pentru copii din zona Tomeşti Deal. Tot în 2020 se vor finaliza lucrările pentru biserica din cartier: se vor aloca fondurile necesare pentru  acoperiş, geamuri şi uşi, dar şi fonduri pentru înlocuirea turlei de la biserica din sat Tomeşti.

Investiţii pentru toate satele din comună

Pentru anul în curs  Primăria Tomeşti a prevăzut fonduri şi pentru continuarea investiţiilor necesare modernizării tuturor satelor din comună,  dar şi a platformei industriale Comtom-Cip. Se vor asfalta 8,9 km de drumuri în toate satele. În Goruni se vor lărgi drumurile pentru a facilita accesul echipajelor de Pompieri şi Salvare.  De asemenea, în acelaşi sat se va amenaja  un spaţiu de recreere lângă terenul de fotbal.  Se vor efectua lucrări masive pentru extinderea reţelelor de gaz şi canalizare ( în Goruni, Vlădiceni, Tomeşti sat, Zona Dealul Doamnei ), astfel încât toate zonele comunei să aibă acces la aceste utilităţi. Se vor finaliza lucrările la dispensarul Vlădiceni, iar la şcoala din sat se va instala o central termică nouă, pe gaz.

Toate aceste investiţii au drept obiectiv final transformarea comunei Tomeşti într-o comună modernă, care să ofere locuitorilor din toate satele condiţii cât mai bune de trai. Îmi doresc foarte mult să conving parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să dea o lege care să permit primăriilor să investească în reabilitarea termică a locuinţelor comune. Ar exista posibilitatea să investim în reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe. Din calculele făcute de noi, în maxim 2 ani putem reuşi să modernizăm toate blocurile din cartier Tomeşti, incluzând acoperişurile şi partea de izolare termică”, a subliniat primarul Ştefan Timofte.

Modernizarea platformei industriale Tomeşti - Cip şi simpozion internaţional de sculptură

Acesta a subliniat că are în vedere şi continuarea modernizării platformei industriale Tomeşti-Cip: extinderea reţelelor de iluminat public, apă, canalizare, gaz şi alei.

Trebuie să ne gândim şi la investitorii care îşi relochează sediile în această zonă şi să le oferim condiţii. Zona Comtom beneficiază deja de aceste utilităţi, iar anul acesta ne propunem să finalizăm ce am început în 2019, inclusiv modernizarea platformei CIP”, a punctat Ştefan Timofte.

De adăugat, că pentru 2020 Primăria Tomeşti are şi două proiecte inedite: construirea unei săli în care să funcţioneze un club al pensionarilor şi organizarea unui Simpozion Internaţional de Sculptură dedicat Centenarului.

E normal ca într-o comună modernă, civilizată să existe un spaţiu adecvat unde pensionarii să se poată întâlni, să poată socializa. Anul acest începem construcţia clădirii unde va funcţiona clubul pensionarilor. De asemenea, vom organiza acest Simpozion Internaţional de Sculptură în luna mai. La acesta vor participa 6 sculptori, iar lucrările realizate de ei, pe tema Centenarului vor fi expuse în zona Amfiteatru.  Avem deja acolo bustul lui Ferdinand şi ne dorim să completăm cu busturi ale altor personalităţi care au contribuit la Marea Unire: Regina Maria, Ionel C. Brătianu, Nicolae Titulescu, etc. Primăria va asigura materialele necesare, iar lucrările realizate de sculptori vor rămâne în custodia comunei”, a încheiat Ştefan Timofte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.