Top 5 băuturi de vară pe care le poți face chiar la tine acasă (P)

marți, 11 iunie 2024, 15:03
2 MIN
 Top 5 băuturi de vară pe care le poți face chiar la tine acasă (P)

Pe timp de vară găsești mereu un prilej de relaxare, indiferent că este vorba despre o dimineață, o pauză în mijlocul zilei sau seara după muncă. Pentru a te relaxa și a savura o băutură bună, nu este nevoie ca mereu să mergi la vreo terasă elegantă, ci poți face acest lucru chiar în curtea ta sau de la balcon.

Azi am decis să-ți oferim o listă de băuturi răcoritoare, unele cu alcool, iar unele nu, pentru a-ți satisface nevoia de răcorire în orice parte a zilei.

Iată 5 băuturi răcoritoare populare vara aceasta:

  1. Aperol Spritz

Aperol Spritz este una dintre cele mai populare băuturi de vară preferate de italieni, perfectă pentru a te răcori în zilele toride. Rețeta este ușor de preparat și te va surprinde cu un gust plăcut amărui-dulceag. Vei avea nevoie de niște Prosecco, Aperol, apă carbogazoasă de la auchan.ro, o felie de portocală și gheață. Toarnă-le pe toate într-un pahar pe rând și amestecă ușor pentru a combina ingredientele.

  1. Limoncello Spritz

Pentru cei care preferă o băutură mai dulce și citrică, Limoncello Spritz este alegerea ideală. Acest cocktail specific Coastei Amalfitane aduce aroma intensă a lămâilor italiene, fiind perfect pentru o după-amiază însorită care să te ducă cu gândul la o vacanță la Marea Mediterană. Rețeta este exact ca cea de la Aperol Spritz, doar că vei adăuga Limoncello în loc de Aperol, iar la final o felie de lămâie.

  1. Cuba Libre

Cuba Libre este alegerea ideală dacă îți dorești ceva simplu și gata imediat. Pentru a-l prepara, ai nevoie de doar trei ingrediente: rom, Cola și lime. Umple un pahar înalt cu gheață, iar apoi adaugă romul și sucul de la un lime. Completează cu sucul și amestecă ușor, apoi adaugă o felie de lime pentru decor.

  1. Limonadă cu lavandă

În cazul în care vrei să te răcorești cu o băutură delicioasă fără alcool, limonada cu lavandă este o alegere ideală. În caz că te-ai plictisit de gustul clasic al limonadei, siropul de lavandă îți poate oferi exact acea aromă specială de care ai nevoie. Stoarce sucul de la trei lămâi, amestecă-l cu niște apă cu zahăr sau miere și adaugă siropul. Ornează cu câteva felii de lămâie și două crenguțe de lavandă.

  1. Iced Latte

Dacă vrei o băutură gustoasă care să-ți dea și un boost de energie, încearcă un iced latte. Începe cu un shot sau două de espresso, în funcție de cât de tare vrei să fie, peste care să adaugi gheață. Continuă cu o cană de lapte de vacă sau vegetal, după preferințe. Poți adăuga zahăr sau sirop cu diverse arome.

Toate acestea fiind spuse, posibilitățile de servire a băuturilor răcoritoare sunt nenumărate. Indiferent că preferi o băutură alcoolică sau nu, cu siguranță vei găsi ceva care să răspundă nevoilor tale în lista de mai sus. Bucură-te de zilele călduroase împreună cu cei dragi sau singur, savurând aceste băuturi delicioase și fresh. 

Poză de  Susanne Jutzeler, suju-foto pe Pexels.com

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii