anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Advertorial

TOP 5 modalități prin care să revii la un stil de viață activ! (P)

GALERIE
Slots7(595x340)
  • Slots7(595x340)
- +

Odată cu apariția pandemiei și cu implementarea restricțiilor sociale, nivelul de stres a crescut exponențial. Chiar dacă de-a lungul lunilor care au trecut s-a înfiripat o obișnuință cu acest nou stil de viață impus, există încă anumite aspecte care nu au fost “drese”.

Așadar, pentru că în această perioadă se anunță mai puține restricții, iată câteva metode prin care să te redescoperi și să te pregătești pentru a reveni în forță la un stil de viață cât mai activ!

1. Practică-ți hobby-urile

Pasiunile sunt o necesitate în viața oricărei persoane, indiferent de domeniul în care lucrează sau de vârsta pe care o are. Ele ajută la eliminarea stresului, la eliberarea tensiunii acumulate din diverse alte surse, favorizând de multe ori și interacțiunea cu alte persoane care au aceleași hobby-uri.

Pandemia a limitat inclusiv practicarea anumitor pasiuni, multe fiind reinventate sau doar adaptate situației. Un bun exemplu în acest sens sunt jocurile de noroc, deoarece sălile de cazino au fostmai mult închise, însă, pasionații au putut în continuare să se distreze la jocuri 777 sau la alte tipuri de jocuri, chiar din confortul locuinței, cu ajutorul mediului online.

2. Acordă-ți mai mult timp

Deși în anumite momente pare extrem de dificil să mai găsești bucurie în ceea ce faci, încearcă să vezi mereu partea bună. Fiecare problemă are cel puțin o soluție, chiar dacă niciuna nu pare ideală. Lucrează oricât poți de mult cu tine însuți pentru a vedea, pentru a simți acest lucru. Aspectele negative nu trebuie neglijate, ci ele este bine să fie doar avute în vedere, cu scopul de a fi prevenite sau pentru a se analiza posibilele situații care pot apărea.

O vorbă din popor spune că “toate lucrurile vin când le este timpul” și chiar dacă pare o scuză, o alinare, acesta este adevărul. Ideal este să ai setate mai multe țeluri, să identifici modalitățile prin care îți poți atinge obiectivele, dar să rămâi deschis și către alte cărări, pentru că niciodată nu știi ce se poate întâmpla. Improvizează și nu rămâne blocat în ceva ce ar părea o nereușită, ci învață-ți lecția din experiența respectivă, aplicând-o pe viitor.

3. Bucură-te de natură

Multe persoane consideră că odată cu evoluția societății, omul a început să se îndepărteze din ce în ce mai mult de natură. Acest lucru variază în funcție de stilul de viață și de activitățile pe care fiecare individ în parte le face, dar el ar părea să fie valabil pentru majoritatea cazurilor. Poate că pare un aspect banal, însă mai multe studii medicale au demonstrat că nu este așa.

Profită de fiecare ocazie pe care o ai sau pe care ți-o faci pentru a privi natura din jurul tău, pentru a te bucura de o plimbare prin parc, prin natură. Ia o gură de aer și ascultă armonia din jurul tău. Poate că nu poți mereu să pleci în excursii la mare, la munte sau în mediul rural, dar o mini excursie pentru câțiva pași prin parc, poate să aibă loc în agenda ta, măcar de două-trei ori pe săptămână.

4. Petrece timp de calitate cu cei dragi

Chiar dacă este pandemie, chiar dacă nu este, uneori poate simți că nu ai timp pentru nimic din ceea ce ți-ar plăcea să faci. Banii au ajuns să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi, însă uneori, cu puțină organizare, timpul alocat sursei de venit poate să fie restrâns astfel încât să existe loc în agendă și pentru altceva. Deși este resimțită nevoia unui capital financiar cât mai mare, știi deja că momentele alături de cei dragi sunt mai prețioase decât orice și că ele sunt de neînlocuit.

Încearcă să îți creezi ferestre periodice pentru a fi alături de familia și prietenii tăi, chiar și când nu au nevoie expresă de tine. Astfel încât să fiți împreună pentru a crea noi amintiri frumoase, pentru a vă apropia mai mult, pentru a vă elibera de singurătatea construită de stres, probleme și serviciu.

5. Redescoperă-ți motivația

Odată ce o persoană s-a setat pe un anumit țel, va avea tendința de a rămâne blocată pe o singură direcție. Astfel, de prea puține ori se va opri pentru a vedea dacă există alternative, dacă își mai dorește acel lucru.

Încearcă să te detașezi din când în când, să te analizezi și să vezi dacă scopul tău mai este același, dar și să răspunzi la întrebarea “de ce”. Odată regăsită motivația și readusă în “lumina reflectoarelor”, vei putea să începi să vezi lucrurile și altfel, dacă consideri că este mai bine.

În anumite cazuri, odată cu pandemia, volumul de muncă s-a dublat sau triplat, ori a scăzut enorm, însă indiferent de caz, atenția asupra propriei persoane și a menajarii psihice și emoționale nu a trecut în topul priorităților. Încearcă să te focusezi și asupra ta, să vezi care sunt în perioada aceasta nevoile tale, din mai multe puncte de vedere, dar și ce îți mai aduce zâmbetul pe buze.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.