anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

Top mondial: Doar două universităţi din Iaşi. Mult în spatele UBB Cluj

GALERIE
universitate
 • universitate
- +

Universitatea Oxford, California Institute of Technology și Cambridge conduc clasamentul internațional al universităților realizat de Times Higher Education.

World University Rankings 2020 dat publicității pe 11 septembrie arată că universitățile britanice înregistrează per total un declin față de anii trecuți, pe fondul creșterii finanțărilor din educație și cercetare în Germania și China.

România este prezentă în Times Higher Education 2020 cu 9 universități (față de 7 anul trecut), dintre care două se clasează în grupa de locuri 801-1000, iar celelalte sunt pe poziții 1001+. Surpriza de anul acesta este căderea Universității din București pe poziția a patra, între instituțiile din România prezente în clasament.

Times Higher Education a publicat miercuri, 11 septembrie 2019, World University Rankings 2020 (clasamentul internațional al universităților 2020). Deși Universitatea Oxford din Marea Britanie conduce clasamentul pentru al patrulea an consecutiv, 18 din cele 28 de instituții de învățământ superior din Marea Britanie aflate în primii 200 în acest top au ocupat anul acesta poziții inferioare celor de anul trecut, se arată în comunicatul THE. Universitățile britanice înregistrează acest declin pe fondul unor investiții tot mai mari în educație realizate de alte state.

Care sunt universitățile românești din Clasamentul internațional al universităților 2020 realizat de Times Higher Education:

   Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB): un loc în intervalul 801–1000. Aceeași poziție ca anul tercut.

    Academia de Studii Economice din București (ASE): un loc în intervalul 801–1000. A urcat semnificativ față de anul trecut, când ocupa un loc în intervalul 1001+ și poziția a cincea între universitățile românești analizate în 2019.

    Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași: un loc în intervalul 1001+. Și anul trecut ocupa o poziție în intervalul 1001+

    Universitatea din București: un loc în intervalul 1001+. A scăzut semnificativ față de anul trecut, când ocupa o poziție în intervalul 801–1000, imediat după UBB (sursa).

    Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași: un loc în intervalul 1001+. Și anul trecut ocupa o poziție în intervalul 1001+

    Universitatea Politehnica din București: un loc în intervalul 1001+. Anul trecut, nu era în clasament.

    Universitatea Politehnica din Timișoara: un loc în intervalul 1001+. Anul trecut, nu era în clasament.

    Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca: un loc în intervalul 1001+. Anul trecut, nu era în clasament.

    Universitatea de Vest din Timișoara: un loc în intervalul 1001+. Și anul trecut ocupa o poziție în intervalul 1001+

(edupedu.ro)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.