anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Top Taste Atlas: Mâncarea românească, pe locul 4 în lume

GALERIE
mancare romaneasca
  • mancare romaneasca
- +

Dacă în sport România nu mai excelează ca altădată, există totuși un domeniu în care țara noastră ocupă un onorabil loc 4 la nivel mondial. Este vorba despre un top al celor mai gustoase preparate, întocmit de Taste Atlas. Clasamentul este condus de Italia, urmată de Grecia și Spania. Vine apoi România cu mititei, ciorbă de burtă și mămăliguța atât de apreciată și de străini.

Turiștii străini care ajung în pensiunile din România sunt impresionați de peisaje, dar mai ales de gastronomia locală.

Rodica Nemeș, proprietar pensiune: Tradiția noastră așa a fost, un pahar de horincă omului când ne intră în casă și apoi ne apucăm de mâncat bucatele bune și gustoase. Mămăliga cu brânză, smântâna și brânza de vaci, produse din porc, murături, nelipsita slănina cu pâine de casă și muraturi și ceapa roșie.

Acest lucru este dovedit și de voturile internauților care au participat la realizarea topului celor mai bune bucătarii din lume.

Ioana Mihalca, jurnalist Digi24: Sarmale, mămăligă, cârnați, sunt doar câteva dintre preparatele care au clasat țara noastră pe locul 4 în lume atunci când vine vorba despre mâncare.

Preparatele apreciate de străini sunt şi favoritele românilor.

- Sarmale, grătare.
- Plăcinte, sarmale, mămăliga cu brânză, ciolan afumat.
- Sarmalele. Poate să fie orice fel de mâncare, dar dacă sunt sarmale nu mai îmi trebuie nimic
- Sarmale cred, că-s mai specifice.
- Fasole cu ciolan, asta cred că e cea mai bună mâncare.

Deși am putea crede că bucătăria românească nu este cea mai sănătoasă, nutriționiștii recomandă preparatele tradiționale în orice dietă.

Iulia Trif, nutriționist: În loc să consumăm o felie de salam sau parizer la micul dejun, mai bine consumăm o felie de slăninuță, este foarte bună, aduce acizi grași saturați, respectiv mămăliga cu brânză o recomand, este slabă caloric și totodată aduce un aport important de calciu și vitamina D.

Paul Siserman, gastronom: Bucătăria autentică românească, din punctul meu de vedere este făcută cu nişte ingrediente care nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de gustul final din farfurie.

În clasamentul Taste Atlas, România a obținut scorul de 4,57. Acesta a fost realizat după ce participanții la vot au ales 30 de feluri de mâncare, băuturi și produse alimentare specifice țării noastre, printre care, la loc de cinste se află mititeii şi celebra ciorbă de burtă.

Cele mai apreciate preparate locale

Mititei
Cozonac
Borș
Pască
Mămăligă
Ciorbă de burtă
Ciorbă de fasole
Ciorbă de pui
Drob
Covrigi

Sursa: digi24

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce sunt obsedaţi ieşenii de IRBC

Cosmin PAȘCA

De ce sunt obsedaţi ieşenii de IRBC

Profilul ieşeanului realizat în baza sondajului PNL: e mai degrabă în vârstă, preferă jocurile cu mâna, ascultă manele, nu i-a plăcut şcoala, nu se omoară cu munca, e tolerant cu hoţii, dar intolerant cu congolezii, pare să dezvolte un fetiş pentru coroana Reginei Maria, dar, mai presus de toate, are o obsesie numită Institutul Regional de Boli Cardiovasculare.

opinii

Doi eremiţi (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Doi eremiţi (I)

Îi pria cu siguranţă austeritatea, augmentată de elementele casnice ale vieţii diurne, sesizabile în contextul muzeistic actual: ligheanul primitiv, patul simplu, incomod, camerele mici, cu geamuri şi intrări pe măsură, proiectate parcă pentru pitici, priveliştea exterioară deprimantă a grajdului familiei, udat de ploaia măruntă şi rece. Dinamica existenţei o sperie, Austen preferând să-şi trăiască plenar lumea naraţiunilor proprii şi mai puţin pe cea reală.

Modele de regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Modele de regionalizare (III)

E regionarea poloneză un model de bune practici?

Impactul inflaţiei asupra gospodăriilor cu venituri mici

Alin ANDRIEȘ

Impactul inflaţiei asupra gospodăriilor cu venituri mici

Inflaţia are un impact negativ asupra tuturor gospodăriilor, dar acest impact diferă semnificativ pentru gospodăriile cu venituri mici comparativ cu gospodăriile cu venituri mari. Acest impact este diferit pentru aceste două categorii mai ales din cauza structurii cheltuielilor şi a capacităţii acestora de a absorbi creşterile costului vieţii prin utilizarea economiilor sau a unor împrumuturi. 

pulspulspuls

Trei realizări de excepţie ale administraţiei liberale din Iaşi prezentate de Ziua Naţională a României

Trei realizări de excepţie ale administraţiei liberale din Iaşi prezentate de Ziua Naţională a României

Astăzi este Ziua Naţională, stimaţi cititori, şi am hotărât să vorbim de bine administraţia şi oamenii politici de-ai locului sau de la nivel naţional. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.