anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Topul celor mai agresivi şoferi din România

GALERIE
soferi, agresivi
 • soferi, agresivi
- +

Cei mai periculoşi şoferi din România sunt bucureştenii, potrivit unui studiu realizat pentru Ştirile PRO TV. Pe locul doi sunt cei din nordul Moldovei - Botoşani şi Suceava, iar cei mai cuminţi şoferi se găsesc în Teleorman, Vrancea, Mehedinţi şi în vestul ţării.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră au început să-i pândească pe şoferii agresivi cu maşini neinscripţionate şi apoi să îi oprească în trafic cu motocicletele de poliţie. Unii întorc pe linie continuă, alţii trec pe roşu ori merg razant prin faţa pietonilor.

O şoferiţă din Bucureşti a fost surprinsă cum îşi bea cafeaua şi vorbeşte la telefon în timp ce conduce.

"Bucureştiul este un oraş supraaglomerat. Nimănui nu-i pasă de reguli de circulaţie sau politeţe. Poate să fie şi o chestie de cultură, pentru că în Ardeal oamenii sunt destul de politicoşi. Moldovenii nu reuşesc să-i ajungă pe bucureşteni, dar urmează", explică Adrian Dinu, specialist în sisteme GPS.

Firma de monitorizare a traficului prin staelit care a realizat studiul a luat în calcul trei caracteristici ale şofatului agresiv: acceleratul în forţă, frânatul puternic şi abordarea bruscă a unei curbe. Firma are montate sisteme GPS pe 20.000 de maşini şi oferă în timp real aceste informaţii. În baza lor, un şofer primeşte note de la 4 la 10, 4 fiind nota pentru cei mai agresivi şoferi.

TOPUL ŞOFERILOR CEI MAI AGRESIVI

Bucureşti
Botoşani
Suceava
Harghita
Sibiu
Prahova
Bacău
Covasna
Cluj
Braşov
Gorj
Tulcea
Sălaj
Maramureş
Giurgiu
Dâmboviţa
Constanţa
Iaşi
Galaţi
Satu Mare
Vâlcea
Mureş
Călăraşi
Olt
Ialomiţa
Alba
Dolj
Bihor
Argeş
Ilfov
Brăila
Timiş
Bistriţa-Năsăud
Neamţ
Buzău
Arad
Vaslui
Caraş-Severin
Hunedoara
Mehedinţi
Vrancea
Teleorman

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.