anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Topul dobânzilor la creditele de nevoi personale: Ce bancă are cele mai avantajoase oferte

GALERIE
bani
 • bani
- +

Băncile din România practică o dobândă anuală efectivă (DAE) ce poate varia între 7,49% şi 19% pentru creditele de nevoi personale în lei, potrivit datelor agregate de Ziarul Financiar în baza simulatoarelor de credite de pe site-urile băncilor din România, potrivit Mediafax.

Dobânzile la creditele de nevoi personale în lei rămân încă ridicate în piaţa bancară din România, chiar dacă ecartul dintre dobânda medie la credite şi dobânda la depozite a scăzut la cel mai redus nivel din ianuarie 2018, de 6,46%.

Dobânzile pot varia la fiecare bancă în funcţie de tipul de dobândă aleasă, fixă sau variabilă, precum şi în funcţie de alţi factori precum virarea salariului la banca respectivă - ce aduce de obicei după sine o reducere de dobândă -, ni­velul de risc prezentat de client, venitul realizat şi comportamentul de plată.

Analiza ZF este realizată în baza unor simulări de credit de nevoi personale în lei cu dobândă fixă, fără virarea venitului clienţilor la respectiva bancă, în valoare de 20.000 de lei, pe o perioadă de cinci ani - repre­zentând creditul standard de nevoi personale.

Banca Tran­sil­vania, cea mai ma­re bancă din România în topul după active din 2018, practică un DAE de 12,39%, care se poate schimba în baza informaţiilor prezen­tate de respectivul client.

În continuare, BCR, a doua bancă din piaţă, practică o dobândă DAE de 10,74% în aceleaşi condiţii de creditare; Însă, în funcţie de oferta personalizată pe comportamentul de plată, istoric, sumă, perioadă, dar şi alte elemente, DAE la BCR poate varia între 7,49% şi 17,51%.

BRD-SocGen aplică DAE de 14,3% pentru un astfel de credit, în timp ce subsidiara locală a italienilor de la UniCredit practică o dobândă DAE de 15,99%, care în condiţiile potrivite poate pleca de la 8,99% pentru creditele cu dobândă fixă şi de la 7,99% pentru dobândă variabilă.

Raiffeisen Bank, a cincea bancă din industria locală în topul după active, practică DAE de 15,14% pentru un credit de nevoi personale de 20.000 de lei pe o perioadă de cinci ani, la un calcul standard, însă DAE poate scădea chiar şi până la 9% în cazul virării ve­ni­turilor din salarii la această bancă şi în cazul în care există garanţii ipotecare.

În cazul ING, DAE este de 12,9% şi poa­te scădea la 9,58% în funcţie de în­deplinirea unor condiţii precum încasarea sala­riu­lui la banca creditoare.

CEC Bank, sin­gu­ra bancă a sta­tu­lui român din top ze­ce bănci după ac­tive, are un DAE de 10,4% pentru acest tip de credit, dar această dobândă poa­te creşte sau poa­te scădea în funcţie de tipul de credit ales şi în funcţie de încasarea salariului şi a costurilor asociate riscului.

Dobânda DAE practicată de Alpha Bank este de 11,85% şi se poate mo­di­fi­ca, de asemenea, în timp ce OTP Bank România oferă o dobândă anuală efec­ti­vă de 11,23%, care poate scădea până la 9,04% în condiţii perfecte de creditare.

Garanti Bank practică DAE de 11,71%, în cazul unui credit de 20.000 de lei.

Rata dobânzii de politică monetară a fost menţinută de BNR în ultimul an la 2,5% pe an. Volumul creditelor de consum în lei acordate populaţiei era în august la nivelul de 48,5 miliarde de lei, potrivit datelor BNR.

Creditul privat total a ajuns în august la o creştere de 8% comparativ cu aceeaşi lună de anul trecut, soldul urcând la un record de 264,6 mld. lei.

Creditarea a continuat să crească în acest an cu toate că BNR a decis la finalul lui 2018 să impună din 2019 pentru creditele populaţiei în lei un grad maxim de îndatorare de 40% din venitul net, în timp ce pentru creditele în valută pragul este de 20%, atât pentru împrumuturile ipotecare, cât şi pentru cele de consum.

Economia României creşte în continuare pe baza consumului. Ritmul de creştere economică s-a temperat în T2/2019, la 4,4% an/an, de la 5% în T1/2019. În primul semestru din 2019, PIB-ul a crescut cu 4,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

În privinţa creditelor de nevoi personale, dobânzile pot varia mult în funcţie de tipul dobânzii, fixă sau variabilă, şi de coroborarea cu alte „avantaje“ pentru client precum încasarea venitului prin banca respectivă, achiziţia odată cu creditul a unor produse de asigurare sau a altor produse de la banca respectivă sau accesarea creditului online.

Astfel, potrivit datelor agregate de platforma conso.ro, cea mai redusă dobândă anuală efectivă (DAE) din piaţă este la BCR, unde costul poate scădea chiar şi până la 8,01% în cazul unor condiţii de „creditare perfectă“ pentru creditul de nevoi personale cu dobândă fixă în cazul încasării venitului la această bancă pentru produsul Divers.

A doua cea mai redusă dobândă din piaţă vine pentru clienţii Patria Bank, care au şi asigurare de viaţă şi asigurare de imobil şi aleg dobândă variabilă, ceea ce duce la un DAE de 8,79% pe produsul Patria Plus.

A treia cea mai redusă DAE este în cazul Băncii Transilvania, pentru dobândă fixă, încasarea venitului la BT şi accesarea creditului online, cu o dobândă de 8,83%.

De asemenea, OTP Bank oferă pentru creditele accesate online, pentru clienţii care încasează venitul la bancă şi în cazul dobânzii variabile, un DAE care pleacă de la 8,92%.

Top cinci dobânzi din piaţă este completat de Idea Bank, pentru clienţii care încasează salariul la bancă, creditul VIP cu dobândă variabilă la DAE de 9,04%.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.