Probabil că ai auzit acest lucru de foarte multe ori – cel mai bun mod de a rămâne sănătos este să consumi o mare varietate de alimente bogate în vitamine. Problema este că acest lucru poate deveni destul de dificil în zilele noastre, tocmai pentru că ne-am obişnuit să mâncăm pe fugă, printre multe alte task-uri de dus la bun sfârşit. Studiile demonstrează eficienţa alimentelor bogate în antioxidanţi şi spun că acestea menţin şi ne îmbunătăţesc sănătatea şi ameliorează simptomatologia bolii Alzheimer. Iată câteva exemple de luat în seamă.
Legumele verzi (varză creaţă, salată, spanac, gulii, broccoli, praz)
Popeye-marinarul a avut dreptatea lui: muşchii se dezvoltă foarte bine cu ajutorul spanacului şi a legumelor verzi, în general. Includem în această categorie şi broccoli, guliile şi varza. Aceste legume sunt bogate în substanţe nutritive care ajută la lupta împotriva bolilor. Au un conţinut deosebit de bogat de vitaminele C, E, A şi calciu. În plus, sunt de asemenea încărcate cu doze substanţiale de magneziu şi potasiu.
Mai ai nevoie şi de alte motive pentru a începe să le incluzi în dieta zilnică? Aceste legume sunt pline de fitochimicale antioxidante, cum ar fi kaempferolul care poate ajuta la dilatarea vaselor de sânge şi poate avea proprietăţi pentru lupta împotriva cancerului. Prazul, salata verde şi varza creaţă oferă corpului cantităţi de luteină şi quercetină, ambele substanţe fiind antioxidanţi puternici.
Cartofii dulci şi legumele portocalii
Publicitate și alte recomandări video