anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Topul liceelor din Iași după mediile de la Evaluarea Națională. Surprize, surprize!

GALERIE
colegii-licee-top-iasilicee-colegii-iasi-top
 • colegii-licee-top-iasi
 • licee-colegii-iasi-top
- +

Ca în fiecare an, „Ziarul de Iaşi“ a realizat cel mai necontroversat Top al liceelor din oraş: am făcut media tuturor mediilor de la Evaluarea Naţională. Surprizele nu lipsesc: chiar dacă primele trei colegii sunt de ani buni aceleaşi, ordinea lor este cu totul alta anul acesta. De asemenea, sunt surprize notabile şi în ce priveşte celelalte colegii sau licee din clasament. Ca o noutate, anul acesta am făcut şi un top pe obiecte de examen, separat: Română şi Matematică.

Rivalitatea dintre cele mai bune licee din Iaşi este bine cunoscută, fiecare dintre aceste şcoli lăudându-se cu rezultatele de la un anumit obiect, cu numărul de note de 10 sau cu numărul de medii peste 9 obţinute la examenele naţionale. „Ziarul de Iaşi“ a realizat însă, ca în fiecare an, un top al liceelor în funcţie de cel mai valabil şi înglobant indicator: media tuturor mediilor obţinute de elevi la Evaluarea Naţională. Aceasta înainte de publicarea rezultatelor la contestaţii, care nu schimbă semnificativ situaţia. Astfel, şi în acest an primele trei licee din judeţ în funcţie de rezultatele de la Evaluare sunt Colegiul Naţional, Colegiul „Racoviţă“ şi Colegiul „Negruzzi“. Dar în altă ordine.

1. Colegiul Naţional - 9,350 (172 elevi). Prima poziţie în funcţie de media mediilor la Evaluarea naţională din acest an este ocupată de Colegiul Naţional, poziţie împărţită anul trecut cu Colegiul Racoviţă, la egalitate. În ceea ce priveşte rezultatele pe obiecte, elevii de la Naţional au demonstrat că sunt mai buni la Matematică, media mediilor la acest obiect fiind 9,456. La Română, elevii au obţinut o medie a mediilor de asemenea de top: de 9,247.

2. Colegiul „Racoviţă“ - 9,275 (113 elevi). Pe locul al II-lea dintre liceele de elită din Iaşi se află Colegiul „Racoviţă“, care anul trecut a împărţit primul loc pe podium cu Colegiul Naţional. Şi elevii de la acest colegiu au demonstrat că sunt mai pricepuţi la Matematică faţă de Română, obţinând o medie a notelor la acest obiect 9,340. La Limba română, media notelor este 9,215.

3. Colegiul „Negruzzi“ - 9,160 (147 elevi). Pe locul al III-lea în acest an se află Colegiul „Negruzzi“, care anul trecut s-a clasat, de asemenea, imediat după colegiile Naţional şi „Racoviţă“. Şi elevii de la „Negruzzi“ au demonstrat că au cunoştinţe mai bune de Matematică, obţinând o medie a notelor de la acest obiect de 9,239. La Limba română, media notelor este de 9,085.

4. Liceul „Moisil“ - 8,688 (88 elevi şi unul absent). Pe locul al IV-lea în acest an se află Liceul de Informatică, care şi anul trecut s-a clasat după Colegiul „Negruzzi“. Dintre cei 89 de elevi înscrişi, unul a absentat, în realizarea topului fiind luate în considerare doar rezultatele celor prezenţi. La fel ca în cazul celorlalte licee şi colegii, elevii de la Moisil s-au descurcat mai bine la Matematică, cu o medie a notelor de 8,868. La Limba română, media notelor este de 8,515.

5. Colegiul „Eminescu“ - 8,611 (98 elevi). Şi Colegiul „Eminescu“ şi-a păstrat poziţia în acest an între şcolile de stat din municipiul Iaşi. În ceea ce priveşte rezultatele obţinute la cele două materii, elevii de la Eminescu au obţinut o medie a notelor la Matematică de 8,629, iar la Limba română de 8,597. Putem observa că diferenţa dintre mediile de la cele obiecte este foarte mică comparativ cu diferenţele de la celelalte licee.

6. Liceul „Alecsandri“ - 8,489 (93 elevi). În acest an Liceul „Alecsandri“ a urcat în top, anul trecut pe această poziţie aflându-se Liceul „Cantemir“. În ceea ce priveşte rezultatele pe obiecte, elevii de la „Alecsandri“ s-au descurcat mai bine la Limba română, cu o medie a notelor de 8,587, iar la Matematică au obţinut 8,395.

7. Liceul „Cantemir“ - 8,435 (66 elevi). Liceul „Cantemir“ a coborât în top în acest an, deşi diferenţa dintre locul VI şi VII este una foarte mică. Spre deosebire de „Alecsandri“, elevii de la „Cantemir“ s-au descurcat mai bine la Matematică, cu o medie a notelor de 8,458. La Limba română au obţinut 8,396.

8. Colegiul „Ibrăileanu“ - 7,601 (56 elevi). Colegiul „Ibrăileanu“ se află pe poziţia a VIII-a în acest top, la o diferenţă notabilă în ceea ce priveşte rezultatele obţinute faţă de poziţia superioară. De asemenea, elevii de la acest colegiu s-au descurcat mai bine la Limba română, cu o medie a notelor de 7,895, iar la Matematică media notelor este de 7,312.

În realizarea topului nu am luat în considerare şi rezultatele altor şcoli sau licee, analizând doar rezultatele acestor instituţii de învăţământ care sunt printre cele mai „vânate“ de către părinţii din Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.