Topul liceelor din Iași după mediile de la Evaluarea Națională. Surprize, surprize!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 24.09.2021

Topul liceelor din Iași după mediile de la Evaluarea Națională. Surprize, surprize!

GALERIE
colegii-licee-top-iasilicee-colegii-iasi-top
  • colegii-licee-top-iasi
  • licee-colegii-iasi-top
- +

Ca în fiecare an, „Ziarul de Iaşi“ a realizat cel mai necontroversat Top al liceelor din oraş: am făcut media tuturor mediilor de la Evaluarea Naţională. Surprizele nu lipsesc: chiar dacă primele trei colegii sunt de ani buni aceleaşi, ordinea lor este cu totul alta anul acesta. De asemenea, sunt surprize notabile şi în ce priveşte celelalte colegii sau licee din clasament. Ca o noutate, anul acesta am făcut şi un top pe obiecte de examen, separat: Română şi Matematică.

Rivalitatea dintre cele mai bune licee din Iaşi este bine cunoscută, fiecare dintre aceste şcoli lăudându-se cu rezultatele de la un anumit obiect, cu numărul de note de 10 sau cu numărul de medii peste 9 obţinute la examenele naţionale. „Ziarul de Iaşi“ a realizat însă, ca în fiecare an, un top al liceelor în funcţie de cel mai valabil şi înglobant indicator: media tuturor mediilor obţinute de elevi la Evaluarea Naţională. Aceasta înainte de publicarea rezultatelor la contestaţii, care nu schimbă semnificativ situaţia. Astfel, şi în acest an primele trei licee din judeţ în funcţie de rezultatele de la Evaluare sunt Colegiul Naţional, Colegiul „Racoviţă“ şi Colegiul „Negruzzi“. Dar în altă ordine.

1. Colegiul Naţional - 9,350 (172 elevi). Prima poziţie în funcţie de media mediilor la Evaluarea naţională din acest an este ocupată de Colegiul Naţional, poziţie împărţită anul trecut cu Colegiul Racoviţă, la egalitate. În ceea ce priveşte rezultatele pe obiecte, elevii de la Naţional au demonstrat că sunt mai buni la Matematică, media mediilor la acest obiect fiind 9,456. La Română, elevii au obţinut o medie a mediilor de asemenea de top: de 9,247.

2. Colegiul „Racoviţă“ - 9,275 (113 elevi). Pe locul al II-lea dintre liceele de elită din Iaşi se află Colegiul „Racoviţă“, care anul trecut a împărţit primul loc pe podium cu Colegiul Naţional. Şi elevii de la acest colegiu au demonstrat că sunt mai pricepuţi la Matematică faţă de Română, obţinând o medie a notelor la acest obiect 9,340. La Limba română, media notelor este 9,215.

3. Colegiul „Negruzzi“ - 9,160 (147 elevi). Pe locul al III-lea în acest an se află Colegiul „Negruzzi“, care anul trecut s-a clasat, de asemenea, imediat după colegiile Naţional şi „Racoviţă“. Şi elevii de la „Negruzzi“ au demonstrat că au cunoştinţe mai bune de Matematică, obţinând o medie a notelor de la acest obiect de 9,239. La Limba română, media notelor este de 9,085.

4. Liceul „Moisil“ - 8,688 (88 elevi şi unul absent). Pe locul al IV-lea în acest an se află Liceul de Informatică, care şi anul trecut s-a clasat după Colegiul „Negruzzi“. Dintre cei 89 de elevi înscrişi, unul a absentat, în realizarea topului fiind luate în considerare doar rezultatele celor prezenţi. La fel ca în cazul celorlalte licee şi colegii, elevii de la Moisil s-au descurcat mai bine la Matematică, cu o medie a notelor de 8,868. La Limba română, media notelor este de 8,515.

5. Colegiul „Eminescu“ - 8,611 (98 elevi). Şi Colegiul „Eminescu“ şi-a păstrat poziţia în acest an între şcolile de stat din municipiul Iaşi. În ceea ce priveşte rezultatele obţinute la cele două materii, elevii de la Eminescu au obţinut o medie a notelor la Matematică de 8,629, iar la Limba română de 8,597. Putem observa că diferenţa dintre mediile de la cele obiecte este foarte mică comparativ cu diferenţele de la celelalte licee.

6. Liceul „Alecsandri“ - 8,489 (93 elevi). În acest an Liceul „Alecsandri“ a urcat în top, anul trecut pe această poziţie aflându-se Liceul „Cantemir“. În ceea ce priveşte rezultatele pe obiecte, elevii de la „Alecsandri“ s-au descurcat mai bine la Limba română, cu o medie a notelor de 8,587, iar la Matematică au obţinut 8,395.

7. Liceul „Cantemir“ - 8,435 (66 elevi). Liceul „Cantemir“ a coborât în top în acest an, deşi diferenţa dintre locul VI şi VII este una foarte mică. Spre deosebire de „Alecsandri“, elevii de la „Cantemir“ s-au descurcat mai bine la Matematică, cu o medie a notelor de 8,458. La Limba română au obţinut 8,396.

8. Colegiul „Ibrăileanu“ - 7,601 (56 elevi). Colegiul „Ibrăileanu“ se află pe poziţia a VIII-a în acest top, la o diferenţă notabilă în ceea ce priveşte rezultatele obţinute faţă de poziţia superioară. De asemenea, elevii de la acest colegiu s-au descurcat mai bine la Limba română, cu o medie a notelor de 7,895, iar la Matematică media notelor este de 7,312.

În realizarea topului nu am luat în considerare şi rezultatele altor şcoli sau licee, analizând doar rezultatele acestor instituţii de învăţământ care sunt printre cele mai „vânate“ de către părinţii din Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine, ce, cum în 2024

Pavel LUCESCU

Cine, ce, cum în 2024

Cu ochii pe 2024 când au loc toate alegerile posibile, locale, europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale, toate partidele îşi fac calcule. Dar nu toate au şanse să le nimerească pe alea de succes.

Filmuletul zilei

opinii

Drum fără pulbere (V)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (V)

Canalul Dunărea-Marea Neagră, inaugurat la 26 mai 1984, este cea mai mare lucrare inginerească din România și una dintre cele mai mari din lume. Este un motiv de mândrie pentru noi, dar este și un simbol al durerii, nedreptății și suferinței!

Atenţie, cade tencuiala!

Radu POPESCU

Atenţie, cade tencuiala!

Chişinăul, la fel ca Iaşul, este un oraş frumos şi cu un enorm potenţial neexploatat. „Născut talent, murit speranţă”, cum se mai zice la noi, şi asta în principal din cauza ghinionului chişinăuienilor de a se fi pricopsit de ani şi ani de zile cu o administraţie locală depăşită de situaţie. 

Între şoşocism şi cîţism

Nicolae CREŢU

Între şoşocism şi cîţism

Sunt oare şi oameni inteligenţi, cei care cu adevărat gândesc cu propriile capete şi nu se lasă prostiţi de fabricanţii de „Imagine”, dispuşi să vadă în ubicuu prezenţa şi mai ales „combativa” Şoşoacă un „fenomen” demn de atenţie? 

pulspulspuls

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Bun, hai că dosarul ca dosarul, iar percheziţiile de ieri aşijderea, dar oare cum se face, dragi comeseni ai rubricuţei noastre, că la mai puţin de o oră după descinderea mascaţilor şi procurorilor DNA de la Bucureşti în biroul lui din Casa cu Pătrate, deci atenţie: după nu înainte, dom’ Costel de la Cejău aruncă pe pagina lui de Facebook această postare haioasă? 

Caricatura zilei

Submarin francez

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.