Topul liceelor din Iași în funcţie de rezultatele la evaluarea națională: „Racoviţă” şi Naţional, cele mai bune,pe locul trei, ”Colegiul „Negruzzi”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Topul liceelor din Iași în funcţie de rezultatele la evaluarea națională: „Racoviţă” şi Naţional, cele mai bune,pe locul trei, ”Colegiul „Negruzzi”

GALERIE
national
  • national
- +
Colegiile „Racoviţă” şi Naţional, cele mai bune medii la evaluare. Pe locul al treilea este Colegiul „Negruzzi”.
Colegiile „Racoviţă” şi Naţional, cele mai bune medii la evaluare. Pe locul al treilea este Colegiul „Negruzzi”.

Pornind de la lista cu rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, am realizat un top al celor mai bune şcoli din judeţul Iaşi, în funcţie de media mediilor absolvenţilor care au susţinut acest examen. Acest top realizat de "Ziarul de Iaşi" anunţă câteva surprize la nivel de municipiu, pe primul loc aflându-se Colegiul „Emil Racoviţă”, cu media mediilor de la evaluare de 9,41. De menţionat că la această şcoală se află şi şase dintre zeciştii de la examen.

Rezultatele elevilor sunt pe măsura aşteptărilor noastre”

Reprezentanţii Colegiului „Racoviţă” mărturisesc că sunt mândri de performanţele de anul acesta şi spun că au avut norocul să aibă o generaţie de copii foarte buni, atât la evaluarea naţională, cât şi la olimpiadele naţionale şi internaţionale. „A fost şi o serie foarte bună de elevi, s-a lucrat foarte mult şi la şcoală, profesorii au fost alături de ei şi au investit foarte mult în pregătirea copiilor. De asemenea, părinţii au fost alături de şcoală. Rezultatele elevilor sunt pe măsura aşteptărilor noastre, a eforturilor depuse de copii, a dedicării profesorilor şi a sprijinului oferit de părinţi. Când toate aceste condiţii sunt îndeplinite, succesul este o garanţie. Ne mândrim cu această performanţă în fiecare an, trăind satisfacţia de a le fi oferit elevilor ceea ce le-am promis când au intrat în şcoala noastră în clasa a V-a: excelenţă în educaţie!”, a precizat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă” din Iaşi. La această şcoală, singurul copil care a obţinut sub 8 are medie de 7,7.

16 medii de zece la Naţional

Pe locul 2 se află Colegiul Naţional cu media mediilor de la evaluarea de clasa a VIII-a de 9,39. Aici, cea mai mică medie a fost 7,12, însă la capitolul zecişti Colegiul Naţional stă cel mai bine, aici înregistrându-se 16 medii de 10 din cele 26 câte au fost pe judeţ. Pe de altă parte, dacă am lua în calcul primii 124 de elevi, câţi au fost la „Racoviţă”, atunci media mediilor pentru cei 124 de elevi este 9,69, care ar face ca Naţionalul să fie pe primul loc în clasament. "Noi suntem faorte încântaţi, deşi media mediilor anul acesta este mai mică ca anul trecut, când a fost 9,54, dar acesta este primul an când terminăm cu şase clase de-a XII-a, faţă de anul trecut când au fost 5. Avem 49 de note de 10 la matematică, 25 la română şi 15 elevi cu media 10 la evaluare, faţă de 8, câţi au fsot anul trecut", a declarat Cristina Vîlcu, directorul Colegiului Naţional.

Liceul „V. Alecsandri”, locul 5

Pe locul 3 în topul nostru se află Colegiul „C. Negruzzi” cu media mediilor 8,98, iar dacă am lua în discuţie primii 124, media ar urca la 9,15. Urmează Liceul de Informatică „Gh. Moisil” cu media mediilor 8,73. Surpriza vine pe locul 5, unde se clasează Liceul „V. Alecsandri” din Iaşi cu media mediilor 8,66. Pe locul 6 urmează Colegiul „M. Eminescu” cu media 8,61, urmat de Colegiul „Ştefan cel Mare” din Hârlău, cu media 8,40, pe locul 7. Locurile 8 şi 9 sunt ocupate de Liceul „Miron Costin”, unde media mediilor este 8,31, respectiv Liceul „D. Cantemir”, unde media mediilor este 8,25. Pe locul 10 în topul nostru se află un liceu din judeţ, şi anume, Colegiul „M. Sadoveanu” din Paşcani, unde media mediilor la evaluarea naţională este 8,20. Să remarcăm şi rezultatele bune de la Şcoala „Bârsănescu”, unde media mediilor este 8,16.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.