anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Topul liceelor din Iași în funcţie de rezultatele la evaluarea națională: „Racoviţă” şi Naţional, cele mai bune,pe locul trei, ”Colegiul „Negruzzi”

GALERIE
national
 • national
- +
Colegiile „Racoviţă” şi Naţional, cele mai bune medii la evaluare. Pe locul al treilea este Colegiul „Negruzzi”.
Colegiile „Racoviţă” şi Naţional, cele mai bune medii la evaluare. Pe locul al treilea este Colegiul „Negruzzi”.

Pornind de la lista cu rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, am realizat un top al celor mai bune şcoli din judeţul Iaşi, în funcţie de media mediilor absolvenţilor care au susţinut acest examen. Acest top realizat de "Ziarul de Iaşi" anunţă câteva surprize la nivel de municipiu, pe primul loc aflându-se Colegiul „Emil Racoviţă”, cu media mediilor de la evaluare de 9,41. De menţionat că la această şcoală se află şi şase dintre zeciştii de la examen.

Rezultatele elevilor sunt pe măsura aşteptărilor noastre”

Reprezentanţii Colegiului „Racoviţă” mărturisesc că sunt mândri de performanţele de anul acesta şi spun că au avut norocul să aibă o generaţie de copii foarte buni, atât la evaluarea naţională, cât şi la olimpiadele naţionale şi internaţionale. „A fost şi o serie foarte bună de elevi, s-a lucrat foarte mult şi la şcoală, profesorii au fost alături de ei şi au investit foarte mult în pregătirea copiilor. De asemenea, părinţii au fost alături de şcoală. Rezultatele elevilor sunt pe măsura aşteptărilor noastre, a eforturilor depuse de copii, a dedicării profesorilor şi a sprijinului oferit de părinţi. Când toate aceste condiţii sunt îndeplinite, succesul este o garanţie. Ne mândrim cu această performanţă în fiecare an, trăind satisfacţia de a le fi oferit elevilor ceea ce le-am promis când au intrat în şcoala noastră în clasa a V-a: excelenţă în educaţie!”, a precizat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă” din Iaşi. La această şcoală, singurul copil care a obţinut sub 8 are medie de 7,7.

16 medii de zece la Naţional

Pe locul 2 se află Colegiul Naţional cu media mediilor de la evaluarea de clasa a VIII-a de 9,39. Aici, cea mai mică medie a fost 7,12, însă la capitolul zecişti Colegiul Naţional stă cel mai bine, aici înregistrându-se 16 medii de 10 din cele 26 câte au fost pe judeţ. Pe de altă parte, dacă am lua în calcul primii 124 de elevi, câţi au fost la „Racoviţă”, atunci media mediilor pentru cei 124 de elevi este 9,69, care ar face ca Naţionalul să fie pe primul loc în clasament. "Noi suntem faorte încântaţi, deşi media mediilor anul acesta este mai mică ca anul trecut, când a fost 9,54, dar acesta este primul an când terminăm cu şase clase de-a XII-a, faţă de anul trecut când au fost 5. Avem 49 de note de 10 la matematică, 25 la română şi 15 elevi cu media 10 la evaluare, faţă de 8, câţi au fsot anul trecut", a declarat Cristina Vîlcu, directorul Colegiului Naţional.

Liceul „V. Alecsandri”, locul 5

Pe locul 3 în topul nostru se află Colegiul „C. Negruzzi” cu media mediilor 8,98, iar dacă am lua în discuţie primii 124, media ar urca la 9,15. Urmează Liceul de Informatică „Gh. Moisil” cu media mediilor 8,73. Surpriza vine pe locul 5, unde se clasează Liceul „V. Alecsandri” din Iaşi cu media mediilor 8,66. Pe locul 6 urmează Colegiul „M. Eminescu” cu media 8,61, urmat de Colegiul „Ştefan cel Mare” din Hârlău, cu media 8,40, pe locul 7. Locurile 8 şi 9 sunt ocupate de Liceul „Miron Costin”, unde media mediilor este 8,31, respectiv Liceul „D. Cantemir”, unde media mediilor este 8,25. Pe locul 10 în topul nostru se află un liceu din judeţ, şi anume, Colegiul „M. Sadoveanu” din Paşcani, unde media mediilor la evaluarea naţională este 8,20. Să remarcăm şi rezultatele bune de la Şcoala „Bârsănescu”, unde media mediilor este 8,16.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.