anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Topul liceelor după mediile la bacalaureat. Locul I și II, la două sutimi. Alte surprize

GALERIE
top, licee, bacalaureat
 • top, licee, bacalaureat
- +

„Ziarul de Iaşi” a realizat şi anul acesta topul liceelor din Iaşi în funcţie de media mediilor de la bacalaureat. Acest clasament poate stârni unele controverse. Discuţiile au drept argumente, în fiecare an, fie specializările unui anumite şcoli, cum este cazul Liceului "Moisil" care subliniază faptul că pregăteşte elevi pentru piaţa de IT, deci pune mai mult accent pe Matematică, fie Colegiul "Racoviţă" care consideră că nu este corect să fie luate în considerare şi rezultatele elevilor de la frecvenţă redusă. De asemenea, majoritatea şcolilor subliniază că nu ar fi corectă introducerea în calcule a celor neprezentaţi şi există cazuri, inclusiv în acest an, de elevi consideraţi "respinşi" cu două note de peste 9 şi una sub 5. Pentru a elimina aceste nemulţumiri, am luat în considerare pentru acest top doar candidaţii promovaţi, din seria curentă şi care au urmat cursurile la zi.

 

Rezultatele la bacalaureat din acest an au clasat două dintre colegiile din Iaşi în top 5 la nivel naţional în ceea ce primeşte mediile obţinute la bacalaureat. Un top discutat de către cadre didactice sau conducerile şcolilor şi considerat "nedrept", fiind şcoli de elită care au avut şi candidaţi din seriile trecute, fie clase cu frecvenţă redusă sau aşa numitele "accidente", elevi notaţi cu note de peste 9 la două obiecte, dar picat cu o notă sub 5 la cel de-al treilea. Prin urmare, pentru a elimina cât mai multe dintre aceste variabile, am ales să realizăm un top al liceelor din Iaşi luând în considerare doar mediile la bacalaureat ale elevilor din seria curentă, care au urmat cursurile la zi şi care au promovat examenul.

1. Colegiul Naţional – media mediilor 9,367. Au fost luate în considerare rezultatele a 140 de candidaţi din această serie. Trebuie menţionat că ultima medie pe acest colegiu este 7.73, iar un elev nu s-a prezentat la una dintre probe, luând însă 8.15 la Limba română şi 6.75 la Matematică.

 2. Colegiul "Racoviţă" – media mediilor 9,341. Au fost luate în considerare rezultatele a 147 de candidaţi care au urmat cursurile la zi, din această serie. Trebuie menţionat faptul că această unitate de învăţământ a avut numeroşi elevi la frecvenţă redusă, iar doi dintre candidaţii de la cursurile la zi, din această promoţie, nu au promovat, nereuşind să obţină la unul dintre obiecte note de peste 5, deşi la celealte două obiecte au avut note de peste 8.

3. Colegiul "Negruzzi" – media mediilor 9,209. Colegiul "Negruzzi" s-a clasat anul acesta pe locul al V-lea la nivel naţional în ceea ce priveşte media mediilor de la bacalaureat. În topul realizat de Ziarul de Iaşi se clasează însă pe poziţia a III-a, Colegiul "Racoviţă" reuşind un rezultat mai bun deoarece au fost eliminaţi din calcul elevii care au urmat cursurile la frecvenţă redusă. În realizarea calcului mediei au fost luate în considerare rezultatele a 151 de elevi. Nu a fost luat în considerare rezultatul unui elev dintr-o promoţie anterioară, considerat respins.

4. Colegiul "Eminescu" – media mediilor 8,988. Pe poziţia a IV-a se află Colegiul "Eminescu", fiind luate în considerare mediile a 165 de elevi. Nu au fost luate în considerare rezultatele a trei elevi consideraţi respinşi. Aceştia au obţinut note sub 5, deşi au avut rezultate de peste 8 sau 9 la alte materii.

5. Liceul "Alecsandri" – media mediilor 8,858. În realizarea calcului au fost luate în considerare rezultatele a 123 de elevi. Nu au fost luate în considerare mediile a trei elevi, unul neprezentat şi doi care au obţinut note sub 5 la una dintre materii. Unul dintre cei "picaţi" obţinuse note de peste 8 la două dintre materii.

6. Liceul "Moisil" – media mediilor 8,849. Au fost luate în considerare mediile a 185 de elevi. Nu au fost luate în considerare mediile a trei elevi din promoţiile anterioare, care au promovat însă bacalaureatul, şi rezultatele a doi candidaţi din promoţia curentă care fie nu au obţinut medie de trecere, fie au picat la unul dintre cele trei obiecte de examen.

7. Liceul "Cantemir" – media mediilor 8,836. Au fost luate în calcul mediile a 175 de elevi. Nu au fost luate în calcul mediile a patru elevi din promoţia curentă, unul neprezentat, un candidat neprezentat la o materie, deşi a luat note de 7,85 şi 9.8 la două obiecte, iar doi candidaţi au picat la câte un obiect, deşi şi ei obţinuseră note foarte bune la celelalte două.

8. Liceul "Miron Costin" – media mediilor 8,703. Au fost luate în considerare mediile a 148 de candidaţi. Nu au fost luate în considerare rezultatele a doi elevi din promoţiile anterioare, chiar dacă au promovat. De asemenea, trebuie menţionat că toţi elevii acestei şcoli au promovat bacalaureatul.

9. Liceul "Ibrăileanu" – media mediilor 8,640. În realizarea mediei au fost luate în considerare rezultatele a 112 elevi. Nu a fost luat în considerare rezultatul unui elev neprezentat. Trebuie menţionat că toţi elevii prezenţi la examen au promovat bacalaureatul.

În realizarea accestui top au fost calculate doar mediile mediilor de la bacalaureat ale candidaţilor şcolilor amintite în top, acestea fiind printre cele mai "vânate" de părinţi şi elevi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.