anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Topul liceelor după mediile la bacalaureat. Locul I și II, la două sutimi. Alte surprize

GALERIE
top, licee, bacalaureat
 • top, licee, bacalaureat
- +

„Ziarul de Iaşi” a realizat şi anul acesta topul liceelor din Iaşi în funcţie de media mediilor de la bacalaureat. Acest clasament poate stârni unele controverse. Discuţiile au drept argumente, în fiecare an, fie specializările unui anumite şcoli, cum este cazul Liceului "Moisil" care subliniază faptul că pregăteşte elevi pentru piaţa de IT, deci pune mai mult accent pe Matematică, fie Colegiul "Racoviţă" care consideră că nu este corect să fie luate în considerare şi rezultatele elevilor de la frecvenţă redusă. De asemenea, majoritatea şcolilor subliniază că nu ar fi corectă introducerea în calcule a celor neprezentaţi şi există cazuri, inclusiv în acest an, de elevi consideraţi "respinşi" cu două note de peste 9 şi una sub 5. Pentru a elimina aceste nemulţumiri, am luat în considerare pentru acest top doar candidaţii promovaţi, din seria curentă şi care au urmat cursurile la zi.

 

Rezultatele la bacalaureat din acest an au clasat două dintre colegiile din Iaşi în top 5 la nivel naţional în ceea ce primeşte mediile obţinute la bacalaureat. Un top discutat de către cadre didactice sau conducerile şcolilor şi considerat "nedrept", fiind şcoli de elită care au avut şi candidaţi din seriile trecute, fie clase cu frecvenţă redusă sau aşa numitele "accidente", elevi notaţi cu note de peste 9 la două obiecte, dar picat cu o notă sub 5 la cel de-al treilea. Prin urmare, pentru a elimina cât mai multe dintre aceste variabile, am ales să realizăm un top al liceelor din Iaşi luând în considerare doar mediile la bacalaureat ale elevilor din seria curentă, care au urmat cursurile la zi şi care au promovat examenul.

1. Colegiul Naţional – media mediilor 9,367. Au fost luate în considerare rezultatele a 140 de candidaţi din această serie. Trebuie menţionat că ultima medie pe acest colegiu este 7.73, iar un elev nu s-a prezentat la una dintre probe, luând însă 8.15 la Limba română şi 6.75 la Matematică.

 2. Colegiul "Racoviţă" – media mediilor 9,341. Au fost luate în considerare rezultatele a 147 de candidaţi care au urmat cursurile la zi, din această serie. Trebuie menţionat faptul că această unitate de învăţământ a avut numeroşi elevi la frecvenţă redusă, iar doi dintre candidaţii de la cursurile la zi, din această promoţie, nu au promovat, nereuşind să obţină la unul dintre obiecte note de peste 5, deşi la celealte două obiecte au avut note de peste 8.

3. Colegiul "Negruzzi" – media mediilor 9,209. Colegiul "Negruzzi" s-a clasat anul acesta pe locul al V-lea la nivel naţional în ceea ce priveşte media mediilor de la bacalaureat. În topul realizat de Ziarul de Iaşi se clasează însă pe poziţia a III-a, Colegiul "Racoviţă" reuşind un rezultat mai bun deoarece au fost eliminaţi din calcul elevii care au urmat cursurile la frecvenţă redusă. În realizarea calcului mediei au fost luate în considerare rezultatele a 151 de elevi. Nu a fost luat în considerare rezultatul unui elev dintr-o promoţie anterioară, considerat respins.

4. Colegiul "Eminescu" – media mediilor 8,988. Pe poziţia a IV-a se află Colegiul "Eminescu", fiind luate în considerare mediile a 165 de elevi. Nu au fost luate în considerare rezultatele a trei elevi consideraţi respinşi. Aceştia au obţinut note sub 5, deşi au avut rezultate de peste 8 sau 9 la alte materii.

5. Liceul "Alecsandri" – media mediilor 8,858. În realizarea calcului au fost luate în considerare rezultatele a 123 de elevi. Nu au fost luate în considerare mediile a trei elevi, unul neprezentat şi doi care au obţinut note sub 5 la una dintre materii. Unul dintre cei "picaţi" obţinuse note de peste 8 la două dintre materii.

6. Liceul "Moisil" – media mediilor 8,849. Au fost luate în considerare mediile a 185 de elevi. Nu au fost luate în considerare mediile a trei elevi din promoţiile anterioare, care au promovat însă bacalaureatul, şi rezultatele a doi candidaţi din promoţia curentă care fie nu au obţinut medie de trecere, fie au picat la unul dintre cele trei obiecte de examen.

7. Liceul "Cantemir" – media mediilor 8,836. Au fost luate în calcul mediile a 175 de elevi. Nu au fost luate în calcul mediile a patru elevi din promoţia curentă, unul neprezentat, un candidat neprezentat la o materie, deşi a luat note de 7,85 şi 9.8 la două obiecte, iar doi candidaţi au picat la câte un obiect, deşi şi ei obţinuseră note foarte bune la celelalte două.

8. Liceul "Miron Costin" – media mediilor 8,703. Au fost luate în considerare mediile a 148 de candidaţi. Nu au fost luate în considerare rezultatele a doi elevi din promoţiile anterioare, chiar dacă au promovat. De asemenea, trebuie menţionat că toţi elevii acestei şcoli au promovat bacalaureatul.

9. Liceul "Ibrăileanu" – media mediilor 8,640. În realizarea mediei au fost luate în considerare rezultatele a 112 elevi. Nu a fost luat în considerare rezultatul unui elev neprezentat. Trebuie menţionat că toţi elevii prezenţi la examen au promovat bacalaureatul.

În realizarea accestui top au fost calculate doar mediile mediilor de la bacalaureat ale candidaţilor şcolilor amintite în top, acestea fiind printre cele mai "vânate" de părinţi şi elevi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.