anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Topul liceelor după mediile la Evaluarea Naţională. Performanţă deosebită la "Miron Costin"

GALERIE
admitere_liceu
 • admitere_liceu
- +

„Ziarul de Iaşi” a realizat un top al liceelor ieşene după media mediilor elevilor, la Evaluarea Naţională. Acesta este realizat după afişarea contestaţiilor.

 Astfel, şi în acest an primele trei licee din judeţ în funcţie de rezultatele de la Evaluare sunt Colegiul Naţional, Colegiul „Racoviţă“ şi Colegiul „Negruzzi“.

1. Colegiul Naţional

9,51 (124 elevi). Prima poziţie în funcţie de media mediilor la Evaluarea Naţională din acest an este ocupată de Colegiul Naţional, la fel ca şi anul anterior. Cea mai mică medie obţinută de elevii acestui liceu este 8,12. De asemenea, Colegiul Naţional s-a bucurat de şapte elevi cu media 10 la Evaluarea Naţională.

2. Colegiul „Racoviţă“

9,46 (123 elevi şi unul absent). Pe locul al II-lea dintre liceele de elită din Iaşi este Colegiul „Racoviţă“, care şi-a păstrat aceeaşi poziţie ca şi anul trecut. Ultima medie obţinută de un elev racoviţist este 7,50. Dintre cei 124 de elevi înscrişi, unul a absentat, în realizarea topului fiind luate în considerare doar rezultatele celor prezenţi. La Colegiul “Emil Racoviţă” patru eleve au obţinut media maximă.

3. Colegiul „Negruzzi“

9,35 (158 elevi). Pe locul al III-lea în acest an se află Colegiul „Negruzzi“, care anul trecut s-a clasat, de asemenea, imediat după colegiile Naţional şi „Racoviţă“. Ultima medie obţinută la acest colegiu este 7,32. La colegiul ieşean au obţinut media maximă două eleve.

4. Liceul „Miron Costin”

8,98 (88 elevi). Anul acesta pe locul al IV-lea în clasamentul şcolilor ieşene s-a clasat Liceul „Miron Costin”.

5. Liceul „Alecsandri“

8,91 (91 elevi). În acest an, Liceul „Alecsandri“ a urcat în top, anul trecut pe această poziţie aflându-se Colegiul „Eminescu”.

6. Colegiul „Eminescu”

8,905 (109 elevi). La diferenţă foarte mică faţă de Alecsandri, Colegiul „Eminescu” a obţinut o medie mai mare faţă de anul anterior, respectiv 8,61. Ultima medie obţinut în colegiul ieşean este 6,55.

7. Liceul „Moisil“ 

8,87 (88 elevi). Liceul „Moisil“ a coborât în top în acest an, deşi au fost rezultate mult mai bune comparativ cu cele de anul trecut, media mediilor în anul 2021 fiind 8,68.

8. Colegiul „Ibrăileanu“

8,71 (65 elevi). Colegiul „Ibrăileanu“ se află pe poziţia a VIII-a cu rezultate notabile faţă de anul trecut. Deşi şi-a păstrat aceeaşi poziţie, colegiul ieşean a reuşit să urce cu 1,118 puncte faţă de anul anterior.

9. Liceul „Cantemir“

8,67 (93 elevi). Liceul „Cantemir“ a coborât în top în acest an. Faţă de anul trecut, atunci când media mediilor a fost 8,435. Totuşi, Liceul „Cantemir” a obţinut rezultate mai bune faţă de 2021.

Reamintim că în judeţul Iaşi, în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 84,6% (5552 de candidaţi). Rata de participare a fost de 95,10%: 6562 candidaţi prezenţi la ambele probe, dintr-un total de 6900 de absolvenţi înscrişi Comparativ cu anul trecut, rata de participare a fost 92,7%, fiind prezenţi 5591 de candidaţi dintr-un total de 6031 de absolvenţi înscrişi). 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.