anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Topul liceelor după mediile la Evaluarea Naţională. Performanţă deosebită la "Miron Costin"

GALERIE
admitere_liceu
 • admitere_liceu
- +

„Ziarul de Iaşi” a realizat un top al liceelor ieşene după media mediilor elevilor, la Evaluarea Naţională. Acesta este realizat după afişarea contestaţiilor.

 Astfel, şi în acest an primele trei licee din judeţ în funcţie de rezultatele de la Evaluare sunt Colegiul Naţional, Colegiul „Racoviţă“ şi Colegiul „Negruzzi“.

1. Colegiul Naţional

9,51 (124 elevi). Prima poziţie în funcţie de media mediilor la Evaluarea Naţională din acest an este ocupată de Colegiul Naţional, la fel ca şi anul anterior. Cea mai mică medie obţinută de elevii acestui liceu este 8,12. De asemenea, Colegiul Naţional s-a bucurat de şapte elevi cu media 10 la Evaluarea Naţională.

2. Colegiul „Racoviţă“

9,46 (123 elevi şi unul absent). Pe locul al II-lea dintre liceele de elită din Iaşi este Colegiul „Racoviţă“, care şi-a păstrat aceeaşi poziţie ca şi anul trecut. Ultima medie obţinută de un elev racoviţist este 7,50. Dintre cei 124 de elevi înscrişi, unul a absentat, în realizarea topului fiind luate în considerare doar rezultatele celor prezenţi. La Colegiul “Emil Racoviţă” patru eleve au obţinut media maximă.

3. Colegiul „Negruzzi“

9,35 (158 elevi). Pe locul al III-lea în acest an se află Colegiul „Negruzzi“, care anul trecut s-a clasat, de asemenea, imediat după colegiile Naţional şi „Racoviţă“. Ultima medie obţinută la acest colegiu este 7,32. La colegiul ieşean au obţinut media maximă două eleve.

4. Liceul „Miron Costin”

8,98 (88 elevi). Anul acesta pe locul al IV-lea în clasamentul şcolilor ieşene s-a clasat Liceul „Miron Costin”.

5. Liceul „Alecsandri“

8,91 (91 elevi). În acest an, Liceul „Alecsandri“ a urcat în top, anul trecut pe această poziţie aflându-se Colegiul „Eminescu”.

6. Colegiul „Eminescu”

8,905 (109 elevi). La diferenţă foarte mică faţă de Alecsandri, Colegiul „Eminescu” a obţinut o medie mai mare faţă de anul anterior, respectiv 8,61. Ultima medie obţinut în colegiul ieşean este 6,55.

7. Liceul „Moisil“ 

8,87 (88 elevi). Liceul „Moisil“ a coborât în top în acest an, deşi au fost rezultate mult mai bune comparativ cu cele de anul trecut, media mediilor în anul 2021 fiind 8,68.

8. Colegiul „Ibrăileanu“

8,71 (65 elevi). Colegiul „Ibrăileanu“ se află pe poziţia a VIII-a cu rezultate notabile faţă de anul trecut. Deşi şi-a păstrat aceeaşi poziţie, colegiul ieşean a reuşit să urce cu 1,118 puncte faţă de anul anterior.

9. Liceul „Cantemir“

8,67 (93 elevi). Liceul „Cantemir“ a coborât în top în acest an. Faţă de anul trecut, atunci când media mediilor a fost 8,435. Totuşi, Liceul „Cantemir” a obţinut rezultate mai bune faţă de 2021.

Reamintim că în judeţul Iaşi, în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 84,6% (5552 de candidaţi). Rata de participare a fost de 95,10%: 6562 candidaţi prezenţi la ambele probe, dintr-un total de 6900 de absolvenţi înscrişi Comparativ cu anul trecut, rata de participare a fost 92,7%, fiind prezenţi 5591 de candidaţi dintr-un total de 6031 de absolvenţi înscrişi). 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul şi-a luat famiglia şi a şters-o în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.