TOPUL RUŞINII. Iată şcolile din judeţul Iaşi cu cei mai mulţi chiulangii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

TOPUL RUŞINII. Iată şcolile din judeţul Iaşi cu cei mai mulţi chiulangii

GALERIE
chiul
  • chiul
- +

Camelia Gavrilă, şefa IŞJ, spune care sunt metodele de îmbunătăţire a prezenţei: „Relaţia cu părinţii, consecvenţa şi verificarea făcută de directorul şcolii la clase“.

După calculele oficialilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, media pe elev în judeţul Iaşi a absenţelor nemotivate este de 12,17, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a ultimilor doi ani. Dacă în anul şcolar 2011-2012 fiecare elev ar fi avut câte 18,11 absenţe, în medie, anul trecut, numărul a scăzut la 16,64, urmând ca, anul acesta, până la începutul lunii mai, să mai scadă cu aproape patru puncte.

Primele 10 şcoli cu cele mai multe absenţe în acest an şcolar sunt Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii, Liceul Tehnologic „Petru Rareş“ Târgu Frumos, Şcoala Gimnazială „Ion Neculce“, Liceul Tehnologic Holboca, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida“, Şcoala Gimnazială Slobozia Deal (Voineşti), Şcoala Gimnazială nr. 1, Domniţa (Ţibana), Şcoala Gimnazială Grajduri, Şcoala Gimnazială Ciohorani şi Liceul Tehnologic „Nicolae Bălăuţă“ din Şcheia.

„Există şi unităţi la care se constată o îmbunătăţire a numărului de absenţe, o scădere a acestora. Importantă este relaţia cu părinţii, consecvenţa şi verificarea făcută de directorul şcolii la clase, deoarece, dacă acesta vine sistematic şi vede câţi copii lipsesc şi ia măsurile de rigoare, situaţia se mai schimbă. O situaţie cunoscută este cea din mediu rural, unde copiii sunt luaţi la munci agricole. Dacă s-ar sancţiona numărul mare de absenţe cu suspendarea burselor sociale, cred că aceşti copii se vor ţine de şcoală“, a declarat Camelia Gavrilă, inspectorul general al IŞJ.

Şcolile în care situaţia s-a îmbunătăţit la acest aspect sunt Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări, Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi“, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“, Şcoala Gimnazială „George Călinescu“ şi Şcoala Gimnazială nr. 1 din Holboca. Tot în cadrul acestei statistici, s-a observat cum numărul de absenţe creşte odată cu vârsta. Astfel, la clasa pregătitoare, media pe elev este de 4 absenţe, la ciclul primar între 4 şi 17, în ordinea crescătoare a claselor, la ciclul gimnazial în medie între 15 şi 18 absenţe pe elev, iar la învăţământul liceal şi profesional, de peste 18 absenţe în medie pe elev.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joe Biden întâlneşte lumea

Lucian DÎRDALA

Joe Biden întâlneşte lumea

Lipseşte, deocamdată, o întâlnire la vârf cu liderul chinez, dar probabil că în viitor se va discuta despre un moment şi un cadru adecvat de desfăşurare. În orice caz, patru din cinci înseamnă destul de mult.

Filmuletul zilei

opinii

Metastazele democraţiei

Florin CÎNTIC

Metastazele democraţiei

Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

Generaţii... generaţii...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Generaţii... generaţii...

Fac parte din generaţia care simţea fiori când în liceu, din întâmplare, puneam mâna pe clanţă odată cu o colegă de clasă; o generaţie care era scoasă la tablă şi nu se simţea umilită - dimpotrivă, scria cu mândrie în faţa clasei; generaţia care nu mergea cu maşina la şcoală (nu că ar fi un defect mersul cu maşina la şcoală), ci îngrămădit în autobuzul de navetişti; o generaţie care scria jurnale în secret pe care le împărtăşea numai celor mai buni prieteni şi prietene, căci se cultivau prieteniile pe atunci, prietenii care aveau să ţină o viaţă, transformate în ceva aşa frumos şi greu de descris; o generaţie care se ruşina să stea pe scaun în autobuz când un adult era în picioare; o generaţie care învăţa singură, părinţii nu se pricepeau la chimie şi fizică, iar bani pentru meditaţii nu prea erau; o generaţie crescută cu frica de părinţi, care frică cu anii s-a transformat în respect şi iubire - la fel şi cu profesorii (nu că acum tinerii nu şi-ar iubi părinţii, poate şi profesorii).

Orchestratorul

Alex VASILIU

Orchestratorul

Astăzi mă voi referi doar la orchestrator pentru că el a fost, a rămas, în multe cazuri, al doilea autor al unei piese, ori lucrări muzicale mai ample. Uneori, chiar cel mai important. Dacă este să ne gândim mai întâi la genul muzicii aşa-zis uşoare, orchestratorul a făcut minuni. Sigur, depinde şi de cine ascultă. Dacă melodia solistului vocal este frumoasă, uşor de reţinut, lirică sau în tempo (ritm) mişcat, unii dau puţină atenţie comentariului orchestral, aproape că nici nu-l observă.

pulspulspuls

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iote că vrem să fugim unde om vedea cu ochii după alt subiecţel în afară de ăsta cu dosare penale pentru aleşii locali, dar numai nu reuşim, of, of, căci iar apare ceva nou, neştiut până acuma. 

Caricatura zilei

Bloc la cimitir

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.