anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 07.08.2020

Tot ce trebuie să ştii dacă vrei să mergi în Grecia: întrebări şi răspunsuri concrete

GALERIE
Grecia
  • Grecia
- +

Guvernul elen a stabillit cum vor fi primiţi turiştii în ţară, existând protocoale pentru fiecare modalitate (aeriană, pe mare sau uscat) prin care aceştia ajung în Grecia. Turiştii vor putea intra în Grecia doar după completarea Passenger Locator Form (Formularul de localizare a pasagerilor). La ce trebuie să se aştepte turiştii din momentul în care intră în Grecia şi până la plecare, precum şi ce se întâmplă în cazul unei îmbolnăviri de Covid pe teritoriul elen, puteţi citi în rândurile următoare.

Astfel, toţi turiştii care merg în Grecia sunt obligaţi să completeze online un formular numit Passenger Locator Form cu cel puţin 48 de ore înainte de a intra în ţară, în care trebuie să dea informaţii detaliate privind punctul de plecare, durata şederilor în alte ţări, precum şi adresa la care vor sta în Grecia.

După ce turiştii au completat formularul, aceştia vor primi un email de confirmare cu privire la depunerea formularului.

Călătorii vor primi Formularul de localizare cu codul QR cu o zi înainte de sosirea în Grecia.

Protocol pentru pasagerii care ajung în Grecia cu avionul:

Sosirea la poarta de pe aeroport

Transfer către zona în care se află personalul de testare şi verificarea codului unic QR (răspuns rapid), fie în format electronic sau pe formularul QR tipărit.

Personalul de testare direcţionează pasagerii, în funcţie de codul QR al acestora, fie către zona de verificare suplimentară, fie spre ieşire (zona de preluare a bagajelor şi controlul documentului de identitate). Până devin disponibile rezultatele testelor, pasagerii testaţi pentru SARS-CoV-2 (de către o echipă medical autorizată) sunt obligaţi să se autoizoleze la adresa destinaţiei finale, aşa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). După finalizarea testului screening, pasagerii sunt direcţionaţi către ieşirea din aeroport.

Toţi pasagerii trebuie să folosească măşti şi distanţă fizică.

Protocol pentru pasagerii care ajung pe mare

Sosirea pasagerilor la poarta principală

Pasagerii care vin în maşini sunt direcţionaţi către o poartă specială de intrare

Toţi pasagerii sunt îndrumaţi către zonele în care personalul de screening va verifică codul unic de răspuns rapid (QR), pe care fiecare pasager îl prezinta fie în format electronic sau pe formularul QR tipărit.

În funcţie de codul QR, personalul îi va direcţiona către zona de testare sau le va permite să intre în ţară. Până devin disponibile rezultatele testelor, pasagerii testaţi pentru SARS-CoV-2 de către o echipă medicală specializată sunt obligaţi să se autoizoleze la adresa finală aşa cum au declarat în formular.

Protocol pentru sosirea pe uscat (la vamă)

Sosirea persoanelor la punctul de control. Toate persoanele care intră în ţară trebuie să prezinte completat PLF.

Se va verifica documentul de identitate/paşaportul şi codul unic de răspuns rapid (QR) de către controlul vamal, fie in format electronic (telefon mobil) sau pe formularul QR tipărit.

În funcţie de codul QR, persoanele care sosesc în Grecia vor fi direcţionate de către personalul de securitate, fie către zona de verificare suplimentară, fie către iesirea din vama spre destinaţia finală în Grecia, primind instrucţiuni utile în cazul în care apar simptome de infecţie respiratorie, şi recomandarea de a contaca imediat Organizaţia Naţionala de Sănătate Publică (EODY). Dacă persoanele care intra în Grecia intenţionează să aibă multiple opriri (înnoptari în locaţii diferite) pe teritoriul grecesc, trebuie să declare acest lucru şi să raporteze destinaţia iniţială şi itinerariul lor de călătorie pentru următoarele 7 zile. Unităţile sanitare mobile EODY (KOMY) vor funcţiona continuu la punctele de control frontieră terestră.

Până ce rezultatul screeningului devine disponibil, persoanele care sunt testate pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 sunt obligate să se autoizoleze la adresa destinaţiei finale, aşa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). Datele personei testate vor fi introduse în sistemul de informaţii electronic EODY, conectat la registrul COVID (pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care cineva se dovedeşte pozitiv). După finalizarea testului screening, persoanei testate i se îngaduie accesul în ţară, primind instrucţiuni cu privire la auto-izolare până la anunţarea rezultatelor screeningului.

Turiştii vor putea completa (cu 48 de ore înainte) în format electronic formularul cu detaliile privind contactele din Grecia începând din 6 iulie efectiv. Până pe 5 iulie, formularul poate fi completat la aeroport chiar înainte de check-in. PLF poate fi găsit de asemenea pe aplicaţia Visit Greece şi pe travel.gov.gr.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui iceberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Guma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.