anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Tot ce trebuie să ştiţi despre înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

GALERIE
clasa pregatitoare
 • clasa pregatitoare
- +

Înscrierea copiilor în clasa zero se va face în două etape.

Peste 8.000 de copii din judeţul Iaşi vor lăsa jucăriile acasă şi vor căra în gentuţe, din toamnă, caiete de activităţi şi pixuri. Înscrierea în clasa pregătitoare a început de ieri-dimineaţă, 24 februarie, la toate şcolile din judeţ.

“La nivelul judeţului Iaşi, pentru anul şcolar 2014-2015, apreciem că vor exista în jur de 390 de clase pregătitoare, în care vor fi cuprinşi aproximativ 8.500 de elevi. Dintre aceştia, în jur de 2.400 de elevi vor fi cuprinşi în 89 de clase la nivelul municipiului Iaşi”, a declarat Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Părinţii care nu ştiu ce să facă pentru a înscrie micuţii în clasa pregătitoare trebuie să ţină cont de următorul calendar. Începând de pe data de 18 februarie şi până pe 12 martie se va realiza evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor. Până pe 28 februarie, în fiecare unitate de învăţământ cu clase pregătitoare, va fi organizată „Ziua porţilor deschise”, perioadă în care părinţii pot vizita şcolile la care vor să-şi dea copilul. Zilele în care vor fi deschise aceste porţi sunt anunţate pe site-ul fiecărei şcoli în parte, pagini pe care părinţii le pot accesa în funcţie de opţiunile pe care le au. Până pe 14 martie, părinţii trebuie să completeze, online sau la secretariatele unităţilor de învăţământ, cererile tip de înscriere. Reprezentanţii şcolilor chiar recomandă completarea online a acestora pentru a evita aglomeraţiile de la secretariatele şcolilor. Această metodă este mult mai rapidă şi mai comodă pentru părinte.

Înscrierea copilului la clasa pregătitoare se face în două etape. În prima etapă, începând de pe 17 martie, are loc procesarea, de către comisia naţională a cererilor cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor. În perioada 21-22 martie, şcolile vor afişa listele candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere. A doua etapă începe din 24 martie, când părinţii care nu au prins un loc pentru copiii lor în şcolile preferate, vor depune alte cereri, pentru un loc la şcolile fără prea mulţi copii. Pe 11 aprilie vor fi afişate listele finale cu elevii înscrişi în clasa pregătitoare. Pentru înscrierea în clasa I, procedura este aceeaşi, iar înscrierile au început tot de ieri. „La clasa I, vor exista la nivel judeţean de asemenea 390 de clase, în care vor fi cuprinşi în jur de 8.500 de elevi”, a adăugat prof. Camelia Gavrilă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.