Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 04.12.2021

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Căci, vorba aia, fără a fi modeşti de-acuma, chiar ai de unde. Subiect tare delicat şi profund, nu râdeţi! De-un par egzamplu, ştiţi că este vorba aia: “Are o faţă de să-i tragi palme”, sau “Are o figură de-ţi vine să-l iei la pumni”, ori “Are un fund de i-ai trage numai şuturi”.

Ei bine, vă mai amintiţi că acuma vreo doi-trei ani, Ceafă Lată ăla de la partidoiul ieşean ce avea să ajungă şef la avioane s-a certat cu nea Măricel şi, la un moment dat, i-a înfipt mâinile-n gât? Iacătă că, la o ceartă recentă tot de la partidoi şi tot cu nea Măricel protagonist, dipotatul dom’ Vasile hop: îi înfige zice-se mâinile-n gât lui nea Măricel!

Ce să fie oare, ce să fie? Stând noi strâmb şi gândind drept, filosofeşte, oare nu o fi având ceva anume gâtul lui nea Măricel care să incite la o aşa necuviincioasă violenţă politică? Şi oare nu o trebui să aruncăm pe piaţă, măcar la început într-o încercare pilot numai la partidoi, vorba: “Are un gât de îţi vine să-ţi înfigi gheare-n el”?

Poate aţi uitat de alesul poporului Libelulă, jumătate om jumătate altceva

Şi apropo de feţele unora la care îţi vine să le faci una sau alta (adicătelea la mângâieri tandre ne referim, fireşte), haideţi să facem şi o cuvenită aducere aminte despre un personagiu de care cam multă vreme nu am mai vorbit aicea la rubricuţă. Nu de alta, dar s-o supăra omu’ pe noi... Este vorba despre evroparlamentarul ieşean Stetoscop (zis şi Libelulă, jumătate om jumătate altceva), personagiu de care aproape că uitasem că mai există pe faţa pământului de când nu a mai spus vreo parascovenie prin public.

Numai că tura asta nu mai spunem ce-a spus el, că e oricum ceva otova, ci ce spune un fost dascăl de-al lui despre el, dascăl acum şi mai vestit într-o şi mai renumită universitate americană de top mondial. Iacătă, pe scurt: “Balada unui şogunel micuţ, urât şi cre**nel... Chiar că-mi vine să-mi fac sepuku! Alt nesimţit. Vi-l aduceţi aminte în urmă cu câţiva ani când promovanevaccinarea gripală? Vi-l aduceţi aminte acum câteva săptămâni când se lăuda că a reuşit să ne salveze de vaccinare obligatorie? Dacă nu vă aduceţi aminte, nu sunteţi singurii. Această caricatură fără păr şi bun simţ ne ia de proşti.

Păi, să-i aducem aminte creaturii (...) Acum vine şi el să ne recomande vaccinarea. Şi să ne transmită un mesaj dur. Ar trebui să se găsească cineva să-i transmită un mesaj dur la spinare.Tocmai când vorbeam frumos despre relaţia profesor-student şi spuneam că toţi studenţii sunt educabili. Iată unul pe care n-am reuşit să-l educ...”Mna, curat Libelulă.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.