anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Căci, vorba aia, fără a fi modeşti de-acuma, chiar ai de unde. Subiect tare delicat şi profund, nu râdeţi! De-un par egzamplu, ştiţi că este vorba aia: “Are o faţă de să-i tragi palme”, sau “Are o figură de-ţi vine să-l iei la pumni”, ori “Are un fund de i-ai trage numai şuturi”.

Ei bine, vă mai amintiţi că acuma vreo doi-trei ani, Ceafă Lată ăla de la partidoiul ieşean ce avea să ajungă şef la avioane s-a certat cu nea Măricel şi, la un moment dat, i-a înfipt mâinile-n gât? Iacătă că, la o ceartă recentă tot de la partidoi şi tot cu nea Măricel protagonist, dipotatul dom’ Vasile hop: îi înfige zice-se mâinile-n gât lui nea Măricel!

Ce să fie oare, ce să fie? Stând noi strâmb şi gândind drept, filosofeşte, oare nu o fi având ceva anume gâtul lui nea Măricel care să incite la o aşa necuviincioasă violenţă politică? Şi oare nu o trebui să aruncăm pe piaţă, măcar la început într-o încercare pilot numai la partidoi, vorba: “Are un gât de îţi vine să-ţi înfigi gheare-n el”?

Poate aţi uitat de alesul poporului Libelulă, jumătate om jumătate altceva

Şi apropo de feţele unora la care îţi vine să le faci una sau alta (adicătelea la mângâieri tandre ne referim, fireşte), haideţi să facem şi o cuvenită aducere aminte despre un personagiu de care cam multă vreme nu am mai vorbit aicea la rubricuţă. Nu de alta, dar s-o supăra omu’ pe noi... Este vorba despre evroparlamentarul ieşean Stetoscop (zis şi Libelulă, jumătate om jumătate altceva), personagiu de care aproape că uitasem că mai există pe faţa pământului de când nu a mai spus vreo parascovenie prin public.

Numai că tura asta nu mai spunem ce-a spus el, că e oricum ceva otova, ci ce spune un fost dascăl de-al lui despre el, dascăl acum şi mai vestit într-o şi mai renumită universitate americană de top mondial. Iacătă, pe scurt: “Balada unui şogunel micuţ, urât şi cre**nel... Chiar că-mi vine să-mi fac sepuku! Alt nesimţit. Vi-l aduceţi aminte în urmă cu câţiva ani când promovanevaccinarea gripală? Vi-l aduceţi aminte acum câteva săptămâni când se lăuda că a reuşit să ne salveze de vaccinare obligatorie? Dacă nu vă aduceţi aminte, nu sunteţi singurii. Această caricatură fără păr şi bun simţ ne ia de proşti.

Păi, să-i aducem aminte creaturii (...) Acum vine şi el să ne recomande vaccinarea. Şi să ne transmită un mesaj dur. Ar trebui să se găsească cineva să-i transmită un mesaj dur la spinare.Tocmai când vorbeam frumos despre relaţia profesor-student şi spuneam că toţi studenţii sunt educabili. Iată unul pe care n-am reuşit să-l educ...”Mna, curat Libelulă.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X