Tot felul de polițiști și purtători de cuvânt hotărăsc ce au voie românii să afle despre COVID. Din cine este format misteriosul Grup de Comunicare Strategică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Tot felul de polițiști și purtători de cuvânt hotărăsc ce au voie românii să afle despre COVID. Din cine este format misteriosul Grup de Comunicare Strategică

GALERIE
laborator
  • laborator
- +

Jurnalista Emilia Şercan a reuşit să-i identifice pe toţi cei 19 membri ai Grupului de Comunicare Strategică, entitatea care controlează de la finalul lui februarie 2020 întreaga comunicare despre evoluţia epidemiei în România.

Dezvăluirile, publicate în Press One, vin după ce Guvernul a refuzat în mod sistematic de mai bine de un an, în ciuda numeroaselor solicitări ale presei, ONG-urilor şi a trei interpelări parlamentare, să spună publicului cine sunt membrii acestui misterios Grup, singura autoritate care decide ce trebuie să ştim – sau să nu ştim – despre situaţia COVID-19 în ţară.

Acel Grup care anunţă zilnic, la ora 13:00, buletinul de informaţii despre numărul de noi îmbolnăviri, decese, rata de infecţie din fiecare judeţ etc. Şi e tot acel grup care s-a opus constant timp de un an de a fi comunicate datele în mod defalcat, pe judeţe.

Ce aflăm azi:

- autorităţile medicale sunt complet marginalizate - există un singur reprezentant al Ministerului Sănătăţii;

- Dacă Sănătatea are un reprezentant, Jandarmeria are doi, Poliţia de Frontieră are doi, IGSU are doi, Poliţia Română are doi etc.;

- 12 din 19 membri au grade militare sau de poliţie;

- aproape toţi membrii sunt purtători de cuvânt sau directori ai direcţiilor de comunicare din instituţiile unde lucrează.

Când Emilia Şercan a cerut informaţiile acestea oficial, argumentul folosit de Ministerul de Interne pentru a nu le da a fost că informaţiile conţin date cu caracter personal, "fiind exceptate de la accesul liber al cetăţenilor".

Cine sunt membrii Grupului

I. Structura activă a grupului are 9 membri:

Guvern

ANDI MANCIU – coordonatorul Grupului de Comunicare Strategică. În prezent ocupă funcţia de consilier de stat în Guvernul României. A fost ziarist specializat în domeniul politic timp de nouă ani. A intrat în presă în 2006 la Realitatea TV. Ulterior, a fost reporter la Evenimentul Zilei, la agenţia de ştiri NewsIn, la B1 TV şi la agenţia de presă Mediafax. A ieşit din presă în 2015 pentru a se ocupa de comunicare politică. A fost coordonator al Departamentului de Comunicare al PNL timp de patru ani, până în noiembrie 2019. După ce preşedintele PNL, Ludovic Orban, a devenit premierul României, Manciu a devenit consilier de stat al prim-ministrului şi coordonator al comunicării la nivel guvernamental.

IULIAN DRĂGOI – este comisar de poliţie şi detaşat consilier la cabinetul secretarului de stat Andi Manciu de la Guvern. A fost director al Departamentului de Comunicare Strategică din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dar şi şef împuternicit al Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice din MAI. A lucrat în presă înainte să devină ofiţer de poliţie. A fost reporter acreditat pe poliţie la Realitatea TV şi, mai apoi, la România TV. Din februarie 2016 a intrat în Ministerul de Interne, fiind angajat ca ofiţer la Direcţia de Informare şi Relaţii Publice, pe care a ajuns să o conducă prin împuternicire patru ani mai târziu.

Ministerul de Interne

SORINA ELENA COŞBUC – este consilier al ministrului de Interne, funcţie pe care a avut-o atât în mandatul lui Marcel Vela, cât şi în cel al lui Lucian Bode. Înainte să intre în zona de consiliere politică a fost producător executiv al ştirilor de la Realitatea TV şi producător al emisiunii „Jocuri de Putere”, moderată de fostul realizator TV Rareş Bogdan, în prezent europarlamentar PNL. De altfel, Sorina Coşbuc a plecat din presă imediat după intrarea PNL la guvernare, în noiembrie 2019. A fost pentru două luni (noiembrie 2019 – ianuarie 2020) consilier al ministrului de Interne Marcel Vela, după care a intrat în echipa de consilieri ai secretarului de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii, unde a stat foarte puţin, întorcându-se din nou în poziţia de consilier al lui Vela.

Mai mult, pe epochtimes-romania

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.