Tot stocul de dezinfectanți de la un spital, ridicat de poliţie. Se cer despăgubiri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Tot stocul de dezinfectanți de la un spital, ridicat de poliţie. Se cer despăgubiri

GALERIE
dezinfectanti
  • dezinfectanti
- +

Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc a rămas fără dezinfectanţi după ce tot stocul a fost ridicat de poliţiştii care au descins pentru a lua probe din fiecare produs livrat de Hexi Pharma, unitatea sanitară urmând să cumpere, luni, dezinfectanţi.

Directorul Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, Lucian Paziuc, a declarat că spitalul avea dezinfectanţi Thor, Suprasept şi Bixol şi că au fost luate de echipa de poliţişti şi reprezentanţi ai DSP Suceava câte trei probe din fiecare produs, din loturi diferite, care au fost sigilate şi încheiat proces verbal.

Totodată, el a spus că poliţiştii au verificat şi modul în care erau depozitate substanţele dezinfectante, dar că au fost ridicate acte privind achiziţiile şi copii după facturi.

Lucian Paziuc a menţionat că va solicita firmei Hexi Pharma să restituie banii pentru aceşti dezinfectanţi pentru că unitatea spitalicească trebuie să facă luni o nouă achiziţie întrucât a rămas fără stoc de dezinfectanţi.

„Ne-au luat circa 20 de cutii de dezinfectanţi”, a spus Paziuc care a menţionat că spitalul a rămas fără stoc pentru că de când a fost declanşat scandalul dezifectanţilor nu a mai făcut achiziţii.

El a spus că spitalul se va constitui parte civilă în acest caz şi va solicita despăgubiri din partea firmei Hexi Pharma arătând că din 2012 achiziţionează dezinfectanţi de la această firmă şi că spitalul a fost sancţionat de mai multe ori pentru că existau neconformităţi, deşi au fost respectate toate protocoalele privind dezinfecţia.

Paziuc a arătat că spitalul a achiziţionat, de bună credinţă, dezinfectanţii Hexi Pharma, mai ales că este singura firmă cu licenţă până în 2024.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.