Toţi candidaţii respinşi la proba dosarelor de la „Socola” au depus contestaţie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Toţi candidaţii respinşi la proba dosarelor de la „Socola” au depus contestaţie

GALERIE
socola
 • socola
- +

Trei contestaţii au fost depuse ieri la concursul pentru examenul de manager la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi, toate din partea candidaţilor cărora le-a fost respins dosarul.

Astfel, au contestat decizia comisiei de concurs Liliana Chelaru, cadru didactic UMF, al cărei dosar nu a trecut de verificări pe motiv că nu are examenul medical de specialitate ataşat dosarului, Vasile Rusu, jurist în cadrul DSP Iaşi, care nu a putut face dovada că este absolvent al unor cursuri de perfecţionare în management sanitar, dar şi fostul chestor de poliţie, Ioan Scripniciuc, care, la fel, nu a putut face dovada că este absolvent al unor cursuri de perfecţionare în management sanitar. Comisia ce va analiza contestaţiile va fi una complet diferită faţă de cea care a analizat în primă fază dosarele.

Dacă toate contestaţiile vor fi respinse, mai rămân doar trei candidaţi în cursa pentru a deveni manager al institutului: prof. dr. Roxana Chiriţă, de la UMF Iaşi, fostul manager Bogdan Şaramet şi Cristina Dobre, care a fost manager în trecut la Maternitatea „Elena Doamna” şi Spitalul de Recuperare.

Reamintim că respingerea dosarelor celor trei candidaţi, bazată pe legea în vigoare, a ridicat unele semne de întrebare cu privire la concursurile trecute. Spre exemplu, Liliana Chelaru s-a putut înscrie la concursul de anul trecut de la „Socola”, ce a fost anulat între timp, cu acelaşi tip de adeverinţă ca acum, fără a-i fi respins dosarul. Mai mult, Vasile Rusu, juristul de la DSP, a candidat anul acesta la funcţia de manager al Spitalului de Urgenţe „Sf. Spiridon” din Iaşi. La „Socola”, deşi concursul este organizat după aceeaşi legislaţie, cursurile postuniversitare de perfecţionare ale acestuia nu au fost acceptate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X