anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Toţi copiii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 9 ani din Londra vor fi vaccinaţi împotriva poliomielitei

GALERIE
vaccin
 • vaccin
- +

Toţi copiii cu vârste cuprinse între unu şi nouă ani care locuiesc în Londra vor fi vaccinaţi împotriva poliomielitei, după ce virusul a fost detectat în apele reziduale, transmite BBC.

Virusul, care poate provoca paralizie, a fost găsit de 116 ori în apele reziduale din Londra începând cu luna februarie. În cadrul campaniei urgente de imunizare, aproape un milion de copii vor primi vaccinul, inclusiv cei care sunt deja la zi cu vaccinurile.  Părinţii şi îngrijitorii vor fi contactaţi de medicul de familie în cursul lunii următoare. 

Poliomielita este considerată o boală a trecutului în Marea Britanie, după ce întreaga Europă a fost declarată liberă de poliomielită în 2003. 

Ceea ce se întâmplă acum este uşor complicat, deoarece probele detectate sunt legate de un vaccin antipoliomielitic folosit în alte ţări. Unele părţi ale lumii care încă se confruntă cu focare de poliomielită folosesc vaccinul antipoliomielitic oral - care este sigur, dar foloseşte un virus viu. Acesta oferă o imunitate foarte mare, dar are potenţialul de a se răspândi de la o persoană la alta în zonele în care nu sunt protejate multe persoane. 

Acest lucru devine o problemă dacă continuă să se răspândească, deoarece forma sigură a virusului utilizat în vaccin poate suferi mutaţii şi evolua până când poate duce din nou la paralizie. 

Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) spune că majoritatea mostrelor detectate sunt forma sigură a vaccinului împotriva poliomielitei, dar "câteva" au suferit mutaţii suficiente pentru a fi periculoase. 

Alarma a fost trasă pentru prima dată în iunie, după o serie de teste efectuate la staţia de epurare Beckton, care deserveşte nordul şi estul Londrei. De atunci, analize mai detaliate ale sistemului de canalizare au găsit virusul în mai multe zone.

UKHSA afirmă că analiza genetică a probelor sugerează că răspândirea virusului "a depăşit o reţea apropiată de câteva persoane". 

O reuniune a experţilor guvernamentali în vaccinuri - Comitetul comun pentru vaccinare şi imunizare - a recomandat o campanie rapidă de rapel pentru copiii cu vârste cuprinse între un an şi nouă ani. 

Obiectivul este dublu. În primul rând, reducerea riscului ca un copil să contracteze virusul şi să rămână paralizat şi, de asemenea, creşterea nivelului de imunitate, astfel încât virusul să se răspândească mai greu. 

Dr. Vanessa Saliba, epidemiolog consultant la UKHSA, a declarat: "Toţi copiii cu vârste cuprinse între unu şi nouă ani din Londra trebuie să primească acum o doză de vaccin antipoliomielitic - fie că este vorba de o doză suplimentară de rapel sau doar pentru a se pune la zi cu vaccinările de rutină". 

Ea a declarat că riscul pentru majoritatea populaţiei care este vaccinată rămâne "scăzut", dar a spus că este "vital" ca părinţii să se asigure că copiii lor sunt complet vaccinaţi. 

Între una din 100 şi una din 1.000 de persoane dezvoltă paralizie după ce au contractat poliomielită, majoritatea cazurilor fiind înregistrate la copiii mici.  Copiilor li se va oferi vaccinul inactivat - care conţine un virus "mort" şi nu prezintă niciun risc de răspândire. Aceasta este forma de vaccin antipoliomielitic pe care Marea Britanie o foloseşte din 2004. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Monstrii...

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.