Toți ieșenii se vor juca de-a cutremurul pe 3 martie! 40 de ani de la seismul din ’77

vineri, 24 februarie 2017, 11:30
1 MIN
 Toți ieșenii se vor juca de-a cutremurul pe 3 martie! 40 de ani de la seismul din ’77

În data de 4 martie 2017, se împlinesc 40 de ani de la cutremurul din 1977. Astfel, în data de 3 martie 2017 la ora 12:00 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi invită toţi cetăţenii judeţului Iaşi să ia parte la un exerciţiu de pregătire de amploare, prin simularea unui cutremur.

Toţi cetăţenii, oriunde s-ar afla (la serviciu, acasă, la şcoală etc.), trebuie să se comporte ca în cazul producerii unui cutremur real timp de 1 minut. Nu este necesar să întrerupeţi alimentarea cu utilităţi (curent electric, apă, gaz) sau alte măsuri posibile în caz de cutremur.

Scopul principal al acestei simulări este de a pregăti populaţia pentru un cutremur puternic, aşadar, vedeţi această acţiune ca pe o oportunitate de a învăţa ce trebuie să faceţi înainte, în timpul dar şi după cutremur.

Activitatea este promovată pe pagina de internet www.isujis.ro şi pe pagina Facebook a inspectoratului, dar şi pe site-ul www.nutremurlacutremur.ro unde veţi găsi şi măsurile de protecţie la cutremur.

Facebook

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii