anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Toţi posesorii de carduri Visa ar trebui să ştie asta!

GALERIE
  - +

  Datele cardurilor Visa pot fi aflate în 6 secunde, arată un studiul al cercetătorilor de la Universitatea din Newcastle.

  Un studiu recent relevă că sunt suficiente 6 secunde pentru a afla unele din datele prin care pot fi realizate plăţi online cu ajutorul cardurilor Visa. Cercetătorii de la Universitatea din Newcastle anunţă descoperirea unei vulnerabilităţi în sistemul de securitate folosit de Visa care permite hackerilor să afle datele cardurilor şi nu oricum, ci în numai 6 secunde. Aflarea datelor se face prin aşa-zisa metodă de forţă brută care ghiceşte datele prin încercări multiple până sunt nimerite informaţiile corecte. Se pare că sistemul celor de la Visa depistează tentativele frauduloase doar dacă încercările multiple se fac prin intermediul aceluiaşi site de plăţi. În cazul în care hackeri declanşează atacul folosind mai multe site-uri care introduc simultan diferite combinaţii de numere, sistemul Visa nu le ia în calcul.

  Folosirea unui număr mare de site-uri pentru atac reuşeşte să adune informaţii parţiale de identificare a unui card, care, mai apoi, pot fi puse cap la cap pentru a completa puzzle-ul. Cercetătorii de la Universitatea din Newcastle au creat chiar un program care face acest lucru automat şi, cum se poate vedea şi în clipul alăturat, în doar 6 secunde au aflat codul CVC - una din informaţiile necesare plăţilor online. Deşi au fost notificaţi cu privire la această problemă de securitate, cei de la Visa nu au luat până acum măsuri suplimentare de precauţie, considerând că informaţiile parţiale de identificare ale cardurilor nu sunt suficiente pentru realizarea unor tranzacţii frauduloase.

  „Cercetarea nu ia în considerare nivelurile multiple de securitate pentru prevenirea fraudei, care sunt implementate în sistemul de plăţi şi trebuie îndeplinite pe rând pentru a face posibilă o tranzacţie în lumea reală. Visa pune la dispoziţia băncilor emitente de carduri informaţiile necesare pentru a decide asupra riscului unei tranzacţii. De asemenea, există măsuri ce pot fi luate atât de comercianţi, cât şi de bănci, pentru a contracara astfel de tentative de fraudă. Visa oferă un nivel suplimentar de securitate la efectuarea plăţilor online prin serviciul Verified by Visa, care se bazează pe standardul 3D Secure. Comercianţii care aleg să nu folosească Verified by Visa în cazul tranzacţiilor online îşi asumă riscurile în caz de fraudă. Este important pentru consumatori să ştie că sunt protejaţi dacă datele cardului le-au fost utilizate pentru plăţi în mod fraudulos. În astfel de cazuri, deţinătorii de carduri sunt absolviţi de orice răspundere.” Pe de altă parte, sistemul de securitate al celor de la MasterCard nu este vulnerabil la acest tip de atacuri, vizate fiind doar cardurile Visa. 

   

   

  © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

  Ultima ora

  editorial

  NATO în faţa unei noi extinderi

  Lucian DÎRDALA

  NATO în faţa unei noi extinderi

  Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

  opinii

  Metamorfozele lui Eugenides

  Codrin Liviu CUȚITARU

  Metamorfozele lui Eugenides

  Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

  Politica monetară şi inflaţia

  Alin ANDRIEȘ

  Politica monetară şi inflaţia

  În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

  Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

  Mircea MORARIU

  Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

  Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

  pulspulspuls

  Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

  PULS

  Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

  Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

  Caricatura zilei

  Cireșe, nu ruble

  Editia PDF

  Bancul zilei

  Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

  Parteneri

  Alte publicatii

   Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.