Trădare, trădare, dar să ştie şi Mihăiţă & Costeluş!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Trădare, trădare, dar să ştie şi Mihăiţă & Costeluş!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Auzim că unii aşteaptă o zi mare astăzi în conţilul local, stimaţi telespectatori, iar, din ce ne şopteşte în ureche amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică, cică ar putea fi una din acele zile hotărâtoare.

Mai concret, cică edilul Mihăiţă, care s-a întâlnit alaltăseară în mare taină cu dom’ Costel, dar şi cu alţi sforari liberali, alături de tiripliciul Petrică şi pogoniciul Bri Haur al Ghihocelului, ar fi bătut cumva în cuie un anume plan de atac pentru a forma o majoritate în conţilul local. Socoteala lor ar fi, din câte s-a auzit prin pereţi, că ar fi găsit un trădător în rândurile partidoiului, adicătelea care să pună pe tavă exact votul care le mai trebuie pentru o majoritate firavă cu care să-şi voteze vicepremarii. Iar aceşti vici ar urma să fie unul de la liberali, ştiţi voi care, iar al doilea pogoniciul Ghihocelului, personagiu căzut în negocieri ca musca în gaura calului, cum se spune.

Din ce ne spun păsărelele de sub streaşina roznovană, de le fereastra beroului lui Mihăiţă, adică acolo unde a avut loc întâlnirea, zice-se că toţi au ieşit tare bucuroşi de acolo, mulţumiţi că au pus oraşul la cale aşa cum şi-au dorit şi că nimeni nu va afla. Afafici şi tiriplici politic însă, aşa cum îi ştiţi pe toţi de laolaltă, au uitat taman chestiunile esenţiale. Care anume? Ia’n daţi voi foaia şi cetiţi în rândurile ce urmează pomelnicul de miercurea seacă!

Planul B şi varianta C

Evident că tot acest plan, aşa cum se întâmplă în găştile în care e şi şmecherul de discotecă Mihăiţă parte, s-a răsuflat în secunda doi la adversari. Căci aşa sunt oamenii acestuia sau ai lui dom’ Costel: ştiu straşnic să ţină un secret, dar numai pân’ la uşă... Ca urmare, cică Popic de la partidoi s-a mobilizat deja, ca să preîntâmpine un astfel de scenariu. Din câte auzim, l-ar fi convocat pentru ieri la sediu pe conţilierul Murmurel, flăcăul tomnatec şi chel al partidoiului (căci acesta ar fi trădătorul, zice-se, aranjat şi coafat pe filiera electricianului şăf).

Nu mai ştim însă dacă această întâlnire a şi avut loc. Pentru că, dacă nu ştiaţi, flăcăul cărunt Murmurel are frumosul obicei, învăţat încă de pe vremea când servea fără crâcnire clanul Castanciu, ca, atunci când l-au pus binefăcătorii politici să bage o trădare scurtă, să nu răspundă deloc la telefon în ziua dinainte sau de după. Totul, evident, ca să poată spune apoi: da’ n-am ştiut, monşer, de ce nu m-aţi anunţat că e buba acolo? În varianta asta, şi ca să nu rămână descoperiţi, zice-se că sforarii mai tineri de la partidoi ar fi pregătit şi un alt plan de rezervă, ca să zădărnicească pandemia politică a liberalilor lui Mihăiţă în conţil.

La propunerea de vot pentru vici, vot care cică va fi secret, poziţia oficială a partidoiului ar urma să fie ieşirea din sală cu toţii. Iacătă aşadar că, în scenariul acesta, flăcăul tomnatec şi trădător va rămâne în curu’ gol, cum se spune, căci nu va mai putea trăda fără a risca darea afară din partid, cu dovezile de trădare pe masă. Aşadar, chestiunea rămâne în coadă de peşte. Singura necunoscută fiind aceea dacă este coadă de crap, de caras, sau, cum am auzit noi, de somn...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.