Trădare, trădare, dar să ştie şi Mihăiţă & Costeluş!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 26.01.2022

Trădare, trădare, dar să ştie şi Mihăiţă & Costeluş!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Auzim că unii aşteaptă o zi mare astăzi în conţilul local, stimaţi telespectatori, iar, din ce ne şopteşte în ureche amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică, cică ar putea fi una din acele zile hotărâtoare.

Mai concret, cică edilul Mihăiţă, care s-a întâlnit alaltăseară în mare taină cu dom’ Costel, dar şi cu alţi sforari liberali, alături de tiripliciul Petrică şi pogoniciul Bri Haur al Ghihocelului, ar fi bătut cumva în cuie un anume plan de atac pentru a forma o majoritate în conţilul local. Socoteala lor ar fi, din câte s-a auzit prin pereţi, că ar fi găsit un trădător în rândurile partidoiului, adicătelea care să pună pe tavă exact votul care le mai trebuie pentru o majoritate firavă cu care să-şi voteze vicepremarii. Iar aceşti vici ar urma să fie unul de la liberali, ştiţi voi care, iar al doilea pogoniciul Ghihocelului, personagiu căzut în negocieri ca musca în gaura calului, cum se spune.

Din ce ne spun păsărelele de sub streaşina roznovană, de le fereastra beroului lui Mihăiţă, adică acolo unde a avut loc întâlnirea, zice-se că toţi au ieşit tare bucuroşi de acolo, mulţumiţi că au pus oraşul la cale aşa cum şi-au dorit şi că nimeni nu va afla. Afafici şi tiriplici politic însă, aşa cum îi ştiţi pe toţi de laolaltă, au uitat taman chestiunile esenţiale. Care anume? Ia’n daţi voi foaia şi cetiţi în rândurile ce urmează pomelnicul de miercurea seacă!

Planul B şi varianta C

Evident că tot acest plan, aşa cum se întâmplă în găştile în care e şi şmecherul de discotecă Mihăiţă parte, s-a răsuflat în secunda doi la adversari. Căci aşa sunt oamenii acestuia sau ai lui dom’ Costel: ştiu straşnic să ţină un secret, dar numai pân’ la uşă... Ca urmare, cică Popic de la partidoi s-a mobilizat deja, ca să preîntâmpine un astfel de scenariu. Din câte auzim, l-ar fi convocat pentru ieri la sediu pe conţilierul Murmurel, flăcăul tomnatec şi chel al partidoiului (căci acesta ar fi trădătorul, zice-se, aranjat şi coafat pe filiera electricianului şăf).

Nu mai ştim însă dacă această întâlnire a şi avut loc. Pentru că, dacă nu ştiaţi, flăcăul cărunt Murmurel are frumosul obicei, învăţat încă de pe vremea când servea fără crâcnire clanul Castanciu, ca, atunci când l-au pus binefăcătorii politici să bage o trădare scurtă, să nu răspundă deloc la telefon în ziua dinainte sau de după. Totul, evident, ca să poată spune apoi: da’ n-am ştiut, monşer, de ce nu m-aţi anunţat că e buba acolo? În varianta asta, şi ca să nu rămână descoperiţi, zice-se că sforarii mai tineri de la partidoi ar fi pregătit şi un alt plan de rezervă, ca să zădărnicească pandemia politică a liberalilor lui Mihăiţă în conţil.

La propunerea de vot pentru vici, vot care cică va fi secret, poziţia oficială a partidoiului ar urma să fie ieşirea din sală cu toţii. Iacătă aşadar că, în scenariul acesta, flăcăul tomnatec şi trădător va rămâne în curu’ gol, cum se spune, căci nu va mai putea trăda fără a risca darea afară din partid, cu dovezile de trădare pe masă. Aşadar, chestiunea rămâne în coadă de peşte. Singura necunoscută fiind aceea dacă este coadă de crap, de caras, sau, cum am auzit noi, de somn...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Atunci când şi-au prezentat pachetul de cereri adresate Occidentului, reprezentanţii diplomatici ruşi nu aveau cum să spere că simplul zăngănit de arme în preajma graniţelor ucrainene poate inversa un amplu proces geopolitic derulat pe un interval de aproape trei decenii.

Filmuletul zilei

opinii

Asachi întemeietorul

Florin CÎNTIC

Asachi întemeietorul

Gh. Asachi este una dintre figurile fondatoare ale instituţiilor moderne în Iaşi. Printre ele, şi Arhivele Statului Moldovei care, la 190 de ani de funcţionare neîntreruptă, rămâne una dintre instituţiile fundamentale ale oraşului.

Hombre şi patimile

Radu PĂRPĂUȚĂ

Hombre şi patimile

Hombre locuia în Iaşi, în oraşul culturii cum se zice cu o vorbă tocită. Dar dacă ne referim la cartierul Bularga cel puţin nici nu poate fi vorba de „oraşul culturii”. Bulargăi îi spun, chiar locuitorii cartierului, ŢŢŢ, adică Ţaţe, Ţoape şi Ţărani. Sigur, or fi şi oameni deosebiţi printre ei. Desigur că şi alte oraşe au asemenea cartiere. Şi asemenea oameni. Spun asta deşi nu am fost la Londra, Avignon sau Târgu Bujor.

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Deși subiectul e același ca într-o povestire de Sadoveanu - o vânătoare -, alt text scris de Dan Eremia Grigorescu păstrează tușe din stilul, din atmosfera prietenului vârstnic și taciturn. Dar nu admirăm, ca să mă exprim în termeni de facere a imaginii, panoramări îndelungi, detalii generos lăsate privirii. Acum savurăm cadre scurte, ritmic, aproape nervos montate, potențând starea de neliniște, de pericol iminent, aproape fatal. Nu numai descrierea momentelor de așteptare imprimă viteza, savoarea lecturii, ci, în plus, momentul unic, de povestire incredibilă dar adevărată a dansului vânătorului cu fiara, ultimă încontrare pe viață și pe moarte, urmată de finalul imprevizibil.

pulspulspuls

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

Aşadar, vorba filmului lui Porumboiu jr.:A fost sau n-a fost un scenariu pus la punct chiar de Simion&compania lui de băieţi cu ochi albaştri ce privesc înspre răsărit, aşa cum pare multora să fi fost acolo în piaţă, la episodul cu cerneala peste meclă? 

Caricatura zilei

Șoșoacă și racheta

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X