Trădătorul USR Baciu, un "vice" agramat la dreapta lui Chirica? Contestația depusă la Judecătorie, plină de greșeli gramaticale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Trădătorul USR Baciu, un "vice" agramat la dreapta lui Chirica? Contestația depusă la Judecătorie, plină de greșeli gramaticale

GALERIE
cezar baciu
  • cezar baciu
- +

Viceprimarul Cezar Baciu spune în contestația la excluderea din USR, depusă la Tribunal, că legea îl obliga să voteze bugetul local. După părerea sa, colegii lui din USR au comis abuz în serviciu respingând bugetul și devenind pur și simplu grup infracțional organizat, potrivit reporteris

Dar chiar și-așa, el vrea să rămână în USR-PLUS, nu vrea să plece de lângă infractori.

Cezar Baciu pare să-și fi scris singur contestația din instanță la decizia de exludere din USR, pentru că e plină de greșeli gramaticale.
„Nu există nicăieri obligația ca un Consiliu Local să voteze ceea ce solicită un primar. Niciun consilier nu este sancționat pentru un vot împotrivă. Ce spune domnul Baciu acolo nu are legătură cu democrația”, îi dă replica șefa USR Iași, Cosette Chicirău.

Citește și: Consilierul trădător de la USR PLUS Iaşi, propus spre excludere din partid

Contestația pare scrisă de un analfabet

Cererea adresată instanței de către Cezar Baciu este plină de greșeli gramaticale:
* „Nu am avut timpul necesar de a mă apăra s-au a apela la o apărare calificată în domeniu" (în loc de sau)
* „Nu mi s-a adus la cunoștință abaterile" (în loc de s-au adus)
* „O graniță importantă în materia sferii drepturilor"  (în loc de sferei)
* „Biroul Național a USR PLUS” (în loc de al)
* „Arăt că nu cunosc modul în care s-a sesizat s-au a fost sesizat atât Filiala Județeană USR și implicit Biroul Național USR” (în loc de sau)
* “nu mi s-a adus la cunoștință abaterile" (în loc de s-au adus).

Cezar Baciu nu știe când se scrie „sau” legat și când dezlegat. Dezacordurile sunt, de asemenea, la ordinea zilei.
În documentul de la Tribunalul Iași, actualul viceprimar susține că a avut la dispoziție doar două zile pentru a se apăra și că acesteau au fost în weekend, când nu se lucrează.

Sesizarea Biroului Național i-a fost adresată pe e-mail, pe 14 mai, la ora 19.14, având timp să scrie o apărare până luni, la 8.30. „Deși susține acest lucru, a avut timp să-și formuleze o justificare pe care a și depus-o”, explică președinta USR Iași, Cosette Chichirău.

Citește și: INTERVIU ZDI: ”Trădătorul” USR Cezar Baciu explică de ce a votat bugetul lui Chirica

Mai multe informații, pe reporteris

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Tokyo – motivul nostalgiei

Victor BEJAN

Tokyo – motivul nostalgiei

Trăgând cu ochiul, prin televizor, către Jocurile Olimpice de la Tokyo, nu se poate să nu mă ducă memoria și la lumea sportului nostru bahluian „oropsât”, vorba lui Creangă.

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

Propunere de nou sport olimpic

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.