Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Tradiții și activități de Paște pentru copii (P)

GALERIE
pepco
  • pepco
- +

Sărbătoarea de Paște este una dintre cele mai importante sărbători creștine și este adesea asociată cu ideea de renaștere și regenerare.

Pentru copii, această sărbătoare poate fi o oportunitate minunată de a învăța mai multe despre tradițiile culturii lor și despre semnificația acestora.

Această sărbătoare este marcată în cadrul magazinelor alimentare și nu numai. De regulă, cu aproximativ o lună înaintea Paștelui încep să apară pe rafturile magazinelor produse tematice speciale. În această perioadă poți găsi alimente și produse specifice Paștelui. În plus, nu vor lipsi nici obiectele de decor sau haine în tema sărbătorii. Consultă Pepco catalog online pentru a descoperi mai multe produse tematice. 

În multe culturi, există obiceiul de a picta ouăle de Paște. Această activitate este o modalitate minunată de a aduce copiii împreună pentru a-și exercita creativitatea și pentru a-și dezvolta abilitățile artistice. În plus, aceasta poate fi o modalitate distractivă de a învăța despre semnificația ouălor de Paște în cultura creștină.

Un alt aspect important al sărbătorii de Paște este tradiția de a ascunde ouăle de ciocolată. Aceasta este o activitate preferată a multor copii și îi poate ajuta să învețe mai multe despre simbolurile de Paște și despre semnificația lor. De asemenea, este o modalitate distractivă de a-i implica pe copii în sărbătorirea sărbătorii de Paște.

În plus, multe familii obișnuiesc să prepare un prânz special în ziua de Paște. Acesta poate include diferite feluri de mâncare tradiționale, precum mielul și drobul, dar și deserturi delicioase, cum ar fi cozonacul și pasca. Participarea copiilor la pregătirea mesei de Paște poate fi o modalitate distractivă de a-i implica în tradiția familiei și de a-i ajuta să învețe mai multe despre cultura lor.

Pe lângă activitățile tradiționale, există și alte modalități prin care copiii se pot implica în sărbătorirea Paștelui. De exemplu, unii copii pot dori să-și facă propriile costume de Paște, precum urechile de iepure sau cozorocul de miel. Aceasta poate fi o modalitate distractivă de a-și dezvolta abilitățile manuale și de a se distra împreună cu alți copii.

În plus, multe biserici organizează activități speciale pentru copii în timpul săptămânii de Paște. Acestea pot include jocuri, concursuri și alte activități distractive, dar și lecții despre semnificația sărbătorii de Paște și despre tradițiile culturii creștine.

În general, sărbătoarea de Paște este o oportunitate minunată pentru copii de a învăța mai multe despre tradițiile culturii lor și despre semnificația acestora. În plus, este o modalitate distractivă de a petrece timpul împreună cu familia și cu prietenii. 

Hrana de Paște ocupă un loc important în cultura și tradițiile creștine, fiind un simbol al regenerării și al bucuriei. În fiecare an, familia și prietenii se adună în jurul mesei de Paște pentru a savura feluri de mâncare tradiționale, precum mielul și drobul, dar și pentru a se îndulci cu delicioasele deserturi de Paște. Astfel, hrana de Paște reprezintă un element important al sărbătorii, care unește oamenii și îi face să se simtă parte a unei comunități mai mari.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri