anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Traficul de armament face parte din prezent

GALERIE
Patratel VINERI, 20 iulie 2018 - 1Patratel VINERI, 20 iulie 2018 - 2
 • Patratel VINERI, 20 iulie 2018 - 1
 • Patratel VINERI, 20 iulie 2018 - 2
- +

* A fost summit NATO, unde s-a discutat despre, logic, cheltuieli militare şi înarmare, iar un domn din Ilfov a găsit un obuz şi a încercat să-l vândă pe OLX (4000 de euro, negociabil). Deşi toată lumea vrea pace (noi, românii, am dorit dintotdeauna să fim lăsaţi în pace), din armament se câştigă mai bine ca din droguri (inclusiv băutură şi ţigări), sex sau medicamente. Am vrut să aflăm dacă există şi pe la noi traficanţi de armament şi, dacă da, cum se descurcă ei; am stat de vorbă chiar cu unul dintre cei implicaţi, puşcaşul marin... cum vă numiţi?

- Bună ziua! Mă numesc, de la botez, Marin Puşcaşu, aşa sunt în buletin.

- Aha! Am înţeles că vă ocupaţi cu traficul ilegal de armament, aşa-i?

- Ce înseamnă ilegal, la urma urmei? Duduia de la non-stop comite ilegalităţi zilnic, eu o tot văd cum vinde ţigări la bucată şi băutură minorilor, pe ascuns. Copilul bea, se îmbată, face scandal, lipseşte de la şcoală; asta e mai rău decât să vinzi bombe.

- Chiar bombe vindeţi? Le luaţi din fostele ţări sovietice şi le vindeţi teroriştilor?

- Le iau de la cumnaţii mei, de la ţară, că dezgroapă în fiecare săptămână câteva, şi le vând la conlocuitori, care le încarcă în căruţe şi le dau mai departe, la fier vechi. Sau mai fac din ele ibrice, căzănele de rachiu, nicovale de bătut coasa ori pocnitori.

- Ce fel de pocnitori?

- De unică folosinţă, că unele mai şi pocnesc...

- Cum aţi început să comercializaţi armament, de unde ideea?

- La noi în sat veneau mulţi dăunători, ulii, popândăi, dihori, ciori, şi am meşterit nişte praştii; toţi sătenii au venit să cumpere, ziceau că trag precis şi că soacrele lor nici nu vedeau de unde vine, numai simţeau arsura la fund. După aia am construit tunuri cu carbid, tot pentru dăunători; au cumpărat şi cei de la judeţ, pentru sărbătorile oraşului, că ieşeau mai ieftine decât artificiile. La un moment dat am avut chiar şi un avion...

- Un avion de luptă?

- Bucăţi. A căzut unul pe o tarla, pilotul s-a catapultat, iar localnicii au sărit să ajute la strâns resturile. Harnici, că după o oră nu mai găseai nici măcar şuruburi.

- L-aţi reparat şi l-aţi vândut mai departe, la forţe străine ostile, nu?

- Am reparat cu el acoperişul, coteţul, portiţa din spate, am pus tablă şi la latrină, iar în rezervoarele suplimentare ţinem alb de regiune superior. Cam miroase a kerosen, dar e mai bine aşa, că nu se mai simte sulful...

- Văd cum unul dintre colegii dumneavoastră iese dintr-o încăpere purtând mască de gaze: ce ţineţi acolo? Arme de nimicire în masă, substanţe toxice de luptă?

- Nu, dom'le, acolo avem closetul, care este înfundat de două zile!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.