Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESA

Traficul de pasageri la Aeroportul Iași, în creștere cu 18% în primul trimestru din 2019

GALERIE
foto pasageri
  • foto pasageri
- +

Aeroportul Internațional Iași își continuă trendul ascendent în ceea ce privește traficul de pasageri. Potrivit datelor oficiale, Aeroportul Iași a înregistrat 95.003 de pasageri în luna martie, ajungând la 281.142 de călători - îmbarcați și debarcați - în primele trei luni ale acestui an.

Creșterea este de aproape 18 procente față de primul trimestru al anului trecut, în timp ce în luna martie a fost raportat un avans de 16% comparativ cu aceeași perioadă din 2018.

Statistica indică și o creștere a numărului mișcărilor de aeronave (aterizări și decolări) în perioada ianuarie-martie, fiind înregistrate peste 2.800 de mișcări, cu peste 10% mai multe față de același interval al anului trecut.

„Ultimele cifre de trafic înregistrate la Aeroportul Iași confirmă evoluția previzionată pentru anul 2019. Este o creștere firească, determinată de nevoile orașului nostru, dar și de activitatea de operare cu noi aeronave de capacitate mare. Ca în fiecare an, ne așteptăm la un flux crescut de pasageri în sezonul de vară - peste 100.000 lunar, odată cu creșterea frecvenței pe anumite rute și introducerea curselor charter în Grecia (Heraklion) și Turcia (Antalya), și operarea, pentru prima dată pe Aeroportul Iași, a zborurilor sezoniere în Egipt (Hurghada) și Tunisia (Enfidha). În ceea ce privește strategia de dezvoltare a portofoliului de rute, extrem de importantă este crearea unei legături cu un hub aerian care asigură zboruri intercontinentale și care ar putea atrage mai mulți pasageri la Iași. Conectivitatea cu cele mai importante aeroporturi reprezintă unul din obiectivele noastre de dezvoltare, însă acesta nu poate fi realizat fără extinderea infrastructurii actuale. Investițiile cele mai urgente, în acest moment, sunt extinderea platformei de operare cu încă cinci locuri, ceea ce va permite parcarea unor aeronave mai mari, de categorie D, precum și realizarea celei de-a doua căi de rulare spre pistă, care va ajuta la creșterea numărului de mișcări ale aeronavelor pe oră. Astfel, vom putea oferi condiții de operare mai bune, vom putea aduce mai multe companii și aeronave la Iași, prin urmare și mai mulți pasageri. Prognoza de trafic până la finalul acestui an este de 1,4 milioane de pasageri”, a declarat Cătălin Bulgariu, Director General al Aeroportului Internațional Iași.     

Pe Aeroportul din Iași operează, în prezent, patru companii aeriene care deservesc, în total, 23 de rute directe, 20 dintre acestea fiind spre desținații internaționale, astfel:

-Cu TAROM, spre: Tel Aviv, București, Cluj-Napoca și Timișoara

-Cu BLUE AIR, spre: Barcelona, Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Torino (revine incepand cu 03.07.2019), Munchen, Bruxelles, Koln (Bonn) și București

-Cu WIZZ AIR, spre: Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Veneția (Treviso), Catania, Bologna, Londra (Luton), Larnaca, Tel Aviv, Eindhoven, Billund, Dortmund, Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi), Liverpool și Salonic (01.04 – 03.05.2019)

-Cu AUSTRIAN AIRLINES, spre: Viena.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri