Tragedia cu trei tineri morți: s-a „taiat” sau nu curba pe linie continuă? Ce arată primele detalii? VIDEO

marți, 21 mai 2024, 03:00
4 MIN
 Tragedia cu trei tineri morți: s-a „taiat” sau nu curba pe linie continuă? Ce arată primele detalii? VIDEO

Cine este vinovat de tragedia de la Șerbești în care au murit trei oameni, duminică la amiază? Șoferița care conducea autoturismul Audi A3, sau motocicliștii? Până va veni poliția din Vaslui cu un răspuns, încercăm noi să oferim o variantă, neoficială. Citiți detalii în articolul de mai jos.

Mirii care aveau nunta programată sâmbătă, Ionela Bercea și George Vâlcu, aflați pe o motocicletă, cât și cavalerul lor de onoare, Ion Irinel Sacu, pe o a doua motocicletă, au plecat duminică din Iași spre Vaslui, pe DN 24, către orele amiezii. Unele surse spun că plecau spre Galați, cu haine cumpărate pentru nuntă, alte surse spun însă că doar ieșiseră la o plimbare cu motoarele.

O treabă care a salvat-o pe soția lui Irinel

George se afla pe o motocicletă cu Ionela, Irinel era singur, după ce soția acestuia ar fi refuzat plimbarea, deoarece avea alte treburi. La granița cu județul Vaslui, între Șerbești și Codăești, Irinel a încercat să depășească cuplul aflat pe celălalt motor, se pare că mai mult din distracție.

Irinel Sacu era casătorit

Cele două motociclete s-ar fi aflat în paralel un moment, apoi Irinel a depășit motocicleta cu cuplul foarte aproape de o curbă la stânga, cu o pantă ușoară. Acesta s-ar fi aflat încă pe sensul opus în momentul în care a apărut de după curbă un Audi A3, iar lucrurile s-au precipitat rapid. Mai întâi s-a izbit violent de mașină Irinel, apoi autoturismul a intrat pe sensul opus de mers, unde a lovit violent și motocicleta pe care se afla cuplul de tineri.

Cele două motociclete și autoturismul s-au răsturnat toate pe aceeași parte, adică pe dreapta sensului Iași – Vaslui. Cei doi bărbați de pe mocociclete au decedat repede, spun surse medicale, unul fiind parțial ars de incendiul izbucnit de la una dintre motociclete, care a aprins și desișul vegetal în care a ajuns, iar fata a fost găsită la o depărtare destul de mare de locul accidentului, fiind aruncată, semn că cele două motoare aveau viteză mare la momentul impactului.

Ionela Bercea și George Vâlcu urma să se căsătorească

Șoferița din Audi A3 nu a mai avut reacție, dată fiind și lipsa ei de experiență, dar și faptul că airbag-ul i s-a deschis brusc în față după primul impacct. Zeci de păreri s-au adunat intre timp pe grupuri sociale, unii fiind dintre cei care cunosc victimele sau apropiați ai acestora.

Multe persoane dau vina pe șoferiță, că ar fi pătruns pe sensul opus, deși curba pe care o efectua ea era la dreapta, iar alții pe motocicliști, că circulau cu viteză și că ar fi pătruns ei pe sensul opus, tâind curba, pe care ei o efectuau la stânga. Lucrurile urmează însă a fi clarificate de ancheta Poliției, care în mod sigur va mai dura.

Pozele, studiate una câte una și de mulți curioși

„Acum este clar: prima motocicletă a depășit în curba deosebit de periculoasa fără vizibilitate, tăind curba, și a lovit mașina pe partea portierei șoferului, pentru că într-o poză s-a văzut acest lucru. Chiar imediat după stâlp. Și desigur că mașina s-a rotit spre stânga dând impresia că șoferița a pirdut controlul volanului și a virat spre axul drumului. Cea de-a doua motocicleta a izbit frontal mașina aproape de stâlpul din stânga al portierei și i-a aruncat pe cei doi tineri în decor”, a comentat un cititor care spune că a analizat atent toate pozele apărute în media.

“Vina este exclusiv a primului motociclist, care a depășit neregulamentar! Cineva vrea s-o scoată vinovată pe șoferiță, dar femeia nu are nicio vină. Dacă Poliția și-ar face corect treaba, ar constata că șoferița nu a pierdut controlul volanului din lipsă de experiențăș ci pentru că în urma unui astfel de impact o mașină mică și ușoară este mișcată de pe traiectoria ei”, a comentat un alt șofer.

“Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier pe drumul național DN 24, în comuna Codăești, județul Vaslui, soldat cu victime omenești. În evenimentul rutier au fost implicate trei vehicule, două motociclete înregistrate în județele Sibiu și Galați, precum și un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de o tânără de 19 ani, din comuna Codăești, județul Vaslui. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul a trei persoane, respectiv a celor doi conducători de motocicletă, în vârstă de 27 și 35 de ani, din județele Galați și Iași, precum și a unei femei de 25 de ani, din Galați, pasager pe motocicletă. Conducătoarea auto a fost testată alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Polițiștii rutieri continuă cercetările, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier și dispunerea măsurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

Citiți și: Tripla dramă de la Codăești: doi dintre tinerii motociliști morți aveau nunta sâmbătă, iar al treilea era cavalerul lor de onoare

Citiți și: Ei sunt tinerii motocicliști care au pierit ieri între Iași și Vaslui, într-o curbă cu linie continuă

Citiți și: Impact devastator între un autoturism și două motociclete. Trei tineri au murit în urma accidentului

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii