Cum lovește războiul la Iași. Scăderi drastice la vânzarea apartamentelor. Creșteri la terenuri
În perioada ianuarie - martie 2022, vânzarile de apartamente au crescut luna de luna, pe (...)
citeste totjoi, 19.05.2022
Toţi candidaţii admişi în primul an de studiu la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) primesc un loc în Campusul Studenţesc „Tudor Vladimirescu”, al doilea campus ca mărime din ţară, plin de forfotă şi centrul vieţii studenţeşti ieşene.
Întreabă orice student sau fost student ieşean – nu contează că a făcut Mecanică, Litere sau Horticultură – când spui „Tudor”, spui studenţie, distracţie şi viaţă de noapte. E locul unde simţi cu adevărat că eşti student şi unde se întâlnesc zi de zi şi seară de seară tineri din tot oraşul.
Cu 21 de cămine, o suprafaţă de aproximativ 14 hectare şi 8.000 de locuri de cazare, „Tudor” e ca un oraş într-un oraş. Găseşti aici tot ce-ţi trebuie şi, de eşti mai comod, nici nu trebuie să părăseşti campusul. Fie că vorbim de mâncare, distracţie, locuri de petrecut timpul liber, activităţi sportive sau culturale, e câte ceva în „Tudor” pentru fiecare.
De eşti dintre cei pasionaţi de cumpărături sau îţi place să mai vezi câte un film la cinema din când în când, ai un mall chiar în campus. LIDL şi Kaufland sunt imediat peste Bahlui, şi tot acolo găseşti şi-un Praktiker, dacă ai obiceiul să mai meştereşti una-alta. Te urci în tramvai şi-n două minute ai ajuns şi la Carrefour Felicia. Eşti ecologist şi te preocupă protejarea mediului înconjurător? Găseşti până şi un centru modern de reciclare în spatele căminului T17, unde poţi preda PET-uri, doze, sticlă, hârtie şi electrocasnice precum frigidere, maşini de spălat, telefoane sau tablete. În schimbul lor, primeşti apoi bani sub forma unor bonuri valorice.
Campusul, deschis 24/24
Cu o istorie care începe acum mai bine de 45 de ani, în 1969, când s-au cazat primii studenţi în căminele T1-2 şi T3-4, „Tudor Vladimirescu” a găzduit an de an mii de studenţi, crescând odată cu aceştia şi căpătând un spirit aparte. Petreceri şi cântări la chitară, meciurile naţionalei şi campionate urmărite de toţi colegii într-o cameră şi sesiuni supravieţuite mai uşor la comun, „Tudorul” le-a văzut şi le ştie pe toate.
Campusul nu doarme niciodată. Fie că te plimbi prin „Tudor” ziua sau eşti pasăre de noapte, mereu e plin de studenţi, forfotă, activitate. Şi dacă-ţi place să ieşi seara târziu în oraş, în baruri, pub-uri şi cluburi, să dansezi, să joci un biliard cu colegii sau să mergeţi la seri de karaoke, ai de unde alege, atât în campus cât şi pe splaiul Bahlui.
Cantină „cu de toate”
În campus găseşti o cantină studenţească cu cele mai bune preţuri din oraş, săli şi terenuri de sport (şase terenuri de sport în aer liber, o sală de fitness, o sală de aerobic, o sală de forţă şi o sală de jocuri în echipă – fotbal, volei, baschet, tenis de câmp) şi un dispensar medical. Campusul este alimentat de o centrală de cogenerare de ultimă generaţie ce produce energie termică şi electrică, iar mare parte a căminelor sunt reabilitate. Toate camerele sunt dotate cu Internet gratuit şi cablu TV, deci te vei simţi ca acasă.
Mai mult de-atât, trebuie să ştii că în „Tudor” sunt cam cele mai mici tarife de cazare din ţară, media lunară fiind între 100 - 110 lei. În căminul T17 locuiesc 1096 studenţi, acesta fiind al doilea ca mărime din ţară. Opt cămine sunt dotate cu spălătorii profesioniste şi vei avea posibilitatea ca, de două ori pe lună, să-ţi speli şi usuci hainele în mod gratuit.
Căminele sunt monitorizate de camere video pentru a asigura securitatea studenţilor, şi numărul acestora creşte de la an la an. TUIAŞI are în vedere şi implementarea unui sistem de control acces şi management al parcărilor în campusul studenţesc.
Burse de 400 de lei pentru studenţii care lucrează la cantină
Dacă eşti student la TUIASI beneficiezi de reduceri considerabile pe transportul în comun. Cu 13 lei poţi călători o lună de zile pe toate liniile RATP.
TUIAŞI oferă şi burse în valoare de 400 de lei pe lună pentru studenţii care vor să lucreze la cantină part-time şi să strângă nişte bani de buzunar. Iar dacă eşti pasionat de reţelistică poţi deveni „admin de reţea” în campus şi vei beneficia de o reducere a tarifului de cazare.
Direcţia Servicii Studenţeşti (DSS) are grijă ca studenţii să aibă tot confortul în campus şi încurajează desfăşurarea a tot felul de acţiuni în afara orelor de curs. Acum un an, de exemplu, pe 4 aprilie 2014 a fost Ziua Curăţeniei în Campus, prilej cu care peste 200 de studenţi s-au implicat într-o acţiune de ecologizare. În septembrie 2015, 100 de studenţi s-au adunat în campus pentru a face curăţenia de vară în cămine. Zugrăvesc, vopsesc, schimbă paturi şi saltele şi ajută la repararea uşilor. Au reuşit să facă astfel economii de 100.000 de euro, bani care vor fi investiţi în alte lucrări, precum schimbarea ferestrelor termopan unde este nevoie sau îmbunătăţirea infrastructurii de internet.
De asemenea, studenţii TUIAŞI, sub îndrumarea conducerii DSS, participă în fiecare an la Marşul Absolvenţilor, asigurându-se că Universitatea Tehnică este cel mai bine reprezentată. Grupul de la TUIAŞI se remacă în fiecare an, fiind cel mai bine dispus şi cu cele mai inedite sloganuri.
În campus găseşti şi sediile organizaţiilor studenţeşti, care mai mereu au câte o activitate prin care aduc studenţii la un loc, încercând să-i mai scoată din cămine şi să-i facă să fie activi pentru câteva ore.
Echipa TUIAŞI, campioană la fotbal
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi are propria echipă de fotbal, care în 2014 a fost campioană naţională şi a reprezentat TUIAŞI şi România la faza internaţională din Rotterdam, unde s-au desfăşurat Jocurile Universitare Europene - EUGames 2014, unde au participat 2830 de sportivi din 280 de centre universitare, reprezentând 174 de universităţi din 34 de ţări din Europa. Jucătorii au echipamente proprii, în culorile alb-albastru care amintesc de tradiţia Politehnicii Iaşi. Începând cu anul 2013, TUIAŞI a participat la mai multe competiţii sportive organizate de Federaţia Română de Minifotbal sau desfăşurate sub egida Federaţiei Române de Fotbal, obţinând rezultate remarcabile.
Din ianuarie 2015, Campusul „Tudor Vladimirescu” poate fi vizitat şi prin intermediul unei simulări 3D pe calculator, benefiiciind şi de o machetă la scara de 1/500. De realizarea acestora s-au ocupat doi studenţi care au urmat un internship în cadrul prorectoratului responsabil cu probleme studenţeşti. Construcţia machetei a durat aproximativ o lună şi a implicat multă muncă, nopţi nedormite şi plăcerea de a face ceva nou pentru universitate din partea studenţilor.
Vrei să fii student la una dintre cele mai bune universităţi din ţară şi să locuieşti în „Tudor Vladimirescu”, centrul vieţii studenţeşti ieşene, un mic oraş într-un oraş, cu propria lui viaţă, plin de forfotă şi distracţie?
Cuvinte cheie: + tuiasi, asachi, iasi, tudor, campus, internship, bursa, cantina, viata, universitate, admitere, septembrie 2015, inginer, arhitect, student, stagiu de practica, licentiat, expert, master
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Cel puţin 8 milioane de români se află în afara graniţelor ţării
ANM: Un nor de fum din zona Cernobîl se deplasează către Marea Neagră
Macron vrea un răspuns rapid al UE la cererea de aderare a Republicii Moldova
Ucraina: O fostă parlamentară norvegiană luptă împotriva ruşilor
Franţa a desfăşurat în România un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie
Un juriu internaţional a decis care sunt cele şase plaje de top de pe litoralul românesc
Un client a sunat la poliţie când a văzut cât costă o ceşcuţă de cafea
Primul soldat rus condamnat în Ucraina: “Ştiu că nu mă puteţi ierta, dar vă cer iertare”
Lege nouă: Românii care fac sex cu animale vor sta până la 7 ani după gratii
Antibiotice Iași lansează 3 produse probiotice la Conferinţa Naţională de Fitoterapie Practică
Lovitură de imagine pentru arbitrajul românesc: Kovacs va arbitra la Cupa Mondială din Qatar
Statele baltice vor mai multe trupe NATO la granița cu Rusia, câteva țări vestice se opun
Şeful de la Infecţioase Iaşi: Momentan nu există niciun caz de variolă a maimuţei
Parlamentul European se pregătește să-l plaseze pe Schroeder pe lista persoanelor sancționate de UE
Bețele puse de Erdoğan în roatele aderării Finlandei și Suediei la NATO nu-l ajută pe Putin
Schimbare bruscă de discurs a colonelului rus care a criticat armata
Israelul pregătit să atace Iranul care îmbogăţeşte uranium. Se deschide un nou front?
Rachetele Brimstone au intrat în acţiune! Primele tancuri ruseşti distruse
Ce spune Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării, despre transnistreni
Un pui de urs a fost salvat de jandarmi. El a fost dus la un centru de reabilitare (VIDEO)
VIDEO: Parcare periculoasă în Iași: șofer bătut cu pumnii în cap, polițist local dus la spital
Temperatura de luna mai: minus 2,9 grade Celsius la Miercurea-Ciuc
Cântăreaţa Taylor Swift a primit o diplomă onorifică din partea Universităţii New York
Pastila anti-COVID-19 Pfizer, prescrisă tot mai des în Statele Unite
Nicolae Ciucă, întâlnire cu premierul Portugaliei la Palatul Victoria
Atacantul Pierre-Emerick Aubameyang şi-a anunţat retragerea din echipa naţională
O nouă premieră la Opera din Iaşi: „Les pêcheurs de perles” de Georges Bizet
Camion burdușit cu lemne, oprit doar cu ajutorul activiştilor de mediu
Ştefan Vuza, patronul Iasitex, taie în carne vie la Chimcomplex Borzeşti
„Animal Fest” organizat la Universitatea de Științele Vieții din Iași (P)
Tânăr de 25 de ani, spulberat de o maşină în timp ce cobora dintr-un alt autovehicul
Fracturi de șold diagnosticate cu ajutorul inteligenței artificiale
Fabrică de alcool din Rusia, bombardată intens de soldaţii ucraineni
Familia Circo Bellucci ne aduce la viață amintiri din copilărie, la IAȘI! (P)
Tom Cruise, poziţie interesantă faţă de disputa săli de cinema vs platforme de streaming
Foişorul din grădină: practic şi relaxant. Modele, dotari si amenajare
Declinul generalizat al burselor de acţiuni trage în jos preţurile petrolului
Cazuri de variolă a maimuţei descoperite în Europa şi America de Nord
Finala Cupei României: FC Voluntari şi Sepsi OSK îşi dispută astăzi trofeul
Preşedintele chinez Xi Jinping dă asigurări că ţara sa va rămâne "deschisă către lume"
Dr. Ionuț Nistor: Obezitatea poate determina apariția bolilor de rinichi
Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a luat 85 de milioane de dolari pentru un tablou de Basquiat
Inflaţia din Marea Britanie a atins luna trecută 9%. Este un maxim al ultimilor 40 de ani
Cum lovește războiul la Iași. Scăderi drastice la vânzarea apartamentelor. Creșteri la terenuri
Care e secretul viceprimarului acuzat de trădare? Alţii ca el au plecat acasă în câteva luni
Complexul sportiv din Sărărie al Universității „Cuza”, schimbat radical faţă de anul trecut
Blocul interlopului Oarză, ridicat în total răspăr cu legea. A sărit la bătaie la oamenii legii
Lucian DÎRDALANATO în faţa unei noi extinderi |
Codrin Liviu CUȚITARUMetamorfozele lui Eugenides |
Alin ANDRIEȘPolitica monetară şi inflaţia |
Mircea MORARIUDacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac! |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.