Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 21.02.2024

Advertorial

Trăieşte-ţi anii de facultate în „Tudor”, centrul vieţii studenţeşti ieşene!

GALERIE
poza 1 - Studențipoza 2 - Planeta TUDORpoza 3 - Cantina - Sala de mesepoza 4 - Camin T17 - spatepoza 5 - Ecologizare campuspoza 6 - Echipa TUIAȘIpoza 7 - Sala de sportpoza 8 - Campus lifepoza 9 - Campus lifepoza 10 - Sport în campuspoza 11 - Sala de sport
 • poza 1 - Studenți
 • poza 2 - Planeta TUDOR
 • poza 3 - Cantina - Sala de mese
 • poza 4 - Camin T17 - spate
 • poza 5 - Ecologizare campus
 • poza 6 - Echipa TUIAȘI
 • poza 7 - Sala de sport
 • poza 8 - Campus life
 • poza 9 - Campus life
 • poza 10 - Sport în campus
 • poza 11 - Sala de sport
- +

Toţi candidaţii admişi în primul an de studiu la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) primesc un loc în Campusul Studenţesc „Tudor Vladimirescu”, al doilea campus ca mărime din ţară, plin de forfotă şi centrul vieţii studenţeşti ieşene.

Întreabă orice student sau fost student ieşean – nu contează că a făcut Mecanică, Litere sau Horticultură – când spui „Tudor”, spui studenţie, distracţie şi viaţă de noapte. E locul unde simţi cu adevărat că eşti student şi unde se întâlnesc zi de zi şi seară de seară tineri din tot oraşul.


Cu 21 de cămine, o suprafaţă de aproximativ 14 hectare şi 8.000 de locuri de cazare, „Tudor” e ca un oraş într-un oraş. Găseşti aici tot ce-ţi trebuie şi, de eşti mai comod, nici nu trebuie să părăseşti campusul. Fie că vorbim de mâncare, distracţie, locuri de petrecut timpul liber, activităţi sportive sau culturale, e câte ceva în „Tudor” pentru fiecare.

De eşti dintre cei pasionaţi de cumpărături sau îţi place să mai vezi câte un film la cinema din când în când, ai un mall chiar în campus. LIDL şi Kaufland sunt imediat peste Bahlui, şi tot acolo găseşti şi-un Praktiker, dacă ai obiceiul să mai meştereşti una-alta. Te urci în tramvai şi-n două minute ai ajuns şi la Carrefour Felicia. Eşti ecologist şi te preocupă protejarea mediului înconjurător? Găseşti până şi un centru modern de reciclare în spatele căminului T17, unde poţi preda PET-uri, doze, sticlă, hârtie şi electrocasnice precum frigidere, maşini de spălat, telefoane sau tablete. În schimbul lor, primeşti apoi bani sub forma unor bonuri valorice.

Campusul, deschis 24/24

Cu o istorie care începe acum mai bine de 45 de ani, în 1969, când s-au cazat primii studenţi în căminele T1-2 şi T3-4,  „Tudor Vladimirescu” a găzduit an de an mii de studenţi, crescând odată cu aceştia şi căpătând un spirit aparte. Petreceri şi cântări la chitară, meciurile naţionalei şi campionate urmărite de toţi colegii într-o cameră şi sesiuni supravieţuite mai uşor la comun, „Tudorul” le-a văzut şi le ştie pe toate.

Campusul nu doarme niciodată. Fie că te plimbi prin „Tudor” ziua sau eşti pasăre de noapte, mereu e plin de studenţi, forfotă, activitate. Şi dacă-ţi place să ieşi seara târziu în oraş, în baruri, pub-uri şi cluburi, să dansezi, să joci un biliard cu colegii sau să mergeţi la seri de karaoke, ai de unde alege, atât în campus cât şi pe splaiul Bahlui.

Cantină „cu de toate”În campus găseşti o cantină studenţească cu cele mai bune preţuri din oraş, săli şi terenuri de sport (şase terenuri de sport în aer liber, o sală de fitness, o sală de aerobic, o sală de forţă şi o sală de jocuri în echipă – fotbal, volei, baschet, tenis de câmp) şi un dispensar medical. Campusul este alimentat de o centrală de cogenerare de ultimă generaţie ce produce energie termică şi electrică, iar mare parte a căminelor sunt reabilitate. Toate camerele sunt dotate cu Internet gratuit şi cablu TV, deci te vei simţi ca acasă.
 
Mai mult de-atât, trebuie să ştii că în „Tudor” sunt cam cele mai mici tarife de cazare din ţară, media lunară fiind între 100 - 110 lei. În căminul T17 locuiesc 1096 studenţi, acesta fiind al doilea ca mărime din ţară. Opt cămine sunt dotate cu spălătorii profesioniste şi vei avea posibilitatea ca, de două ori pe lună, să-ţi speli şi usuci hainele în mod gratuit.

Căminele sunt monitorizate de camere video pentru a asigura securitatea studenţilor, şi numărul acestora creşte de la an la an. TUIAŞI are în vedere şi implementarea unui sistem de control acces şi management al parcărilor în campusul studenţesc.

Burse de 400 de lei pentru studenţii care lucrează la cantină


 

Dacă eşti student la TUIASI beneficiezi de reduceri considerabile pe transportul în comun. Cu 13 lei poţi călători o lună de zile pe toate liniile RATP.
 
TUIAŞI oferă şi burse în valoare de 400 de lei pe lună pentru studenţii care vor să lucreze la cantină part-time şi să strângă nişte bani de buzunar. Iar dacă eşti pasionat de reţelistică poţi deveni „admin de reţea” în campus şi vei beneficia de o reducere a tarifului de cazare.Direcţia Servicii Studenţeşti (DSS) are grijă ca studenţii să aibă tot confortul în campus şi încurajează desfăşurarea a tot felul de acţiuni în afara orelor de curs. Acum un an, de exemplu, pe 4 aprilie 2014 a fost Ziua Curăţeniei în Campus, prilej cu care peste 200 de studenţi s-au implicat într-o acţiune de ecologizare. În septembrie 2015, 100 de studenţi s-au adunat în campus pentru a face curăţenia de vară în cămine. Zugrăvesc, vopsesc, schimbă paturi şi saltele şi ajută la repararea uşilor. Au reuşit să facă astfel economii de 100.000 de euro, bani care vor fi investiţi în alte lucrări, precum schimbarea ferestrelor termopan unde este nevoie sau îmbunătăţirea infrastructurii de internet.

De asemenea, studenţii TUIAŞI, sub îndrumarea conducerii DSS, participă în fiecare an la Marşul Absolvenţilor, asigurându-se că Universitatea Tehnică este cel mai bine reprezentată. Grupul de la TUIAŞI se remacă în fiecare an, fiind cel mai bine dispus şi cu cele mai inedite sloganuri.

În campus găseşti şi sediile organizaţiilor studenţeşti, care mai mereu au câte o activitate prin care aduc studenţii la un loc, încercând să-i mai scoată din cămine şi să-i facă să fie activi pentru câteva ore.
 
Echipa TUIAŞI, campioană la fotbalUniversitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi are propria echipă de fotbal, care în 2014 a fost campioană naţională şi a reprezentat TUIAŞI şi România la faza internaţională din Rotterdam, unde s-au desfăşurat Jocurile Universitare Europene - EUGames 2014, unde au participat 2830 de sportivi din 280 de centre universitare, reprezentând 174 de universităţi din 34 de ţări din Europa. Jucătorii au echipamente proprii, în culorile alb-albastru care amintesc de tradiţia Politehnicii Iaşi. Începând cu anul 2013, TUIAŞI a participat la mai multe competiţii sportive organizate de Federaţia Română de Minifotbal sau desfăşurate sub egida Federaţiei Române de Fotbal, obţinând rezultate remarcabile.
 
Din ianuarie 2015, Campusul „Tudor Vladimirescu” poate fi vizitat şi prin intermediul unei simulări 3D pe calculator, benefiiciind şi de o machetă la scara de 1/500. De realizarea acestora s-au ocupat doi studenţi care au urmat un internship în cadrul prorectoratului responsabil cu probleme studenţeşti. Construcţia machetei a durat aproximativ o lună şi a implicat multă muncă, nopţi nedormite şi plăcerea de a face ceva nou pentru universitate din partea studenţilor.

Vrei să fii student la una dintre cele mai bune universităţi din ţară şi să locuieşti în „Tudor Vladimirescu”, centrul vieţii studenţeşti ieşene, un mic oraş într-un oraş, cu propria lui viaţă, plin de forfotă şi distracţie?

Înscrie-te la TUIAŞI în perioada 7 – 25 septembrie!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre coeziunea NATO (II)

Lucian DÎRDALA

Despre coeziunea NATO (II)

Probabil în consonanţă cu viziunea sa asupra lumii afacerilor, domnul Trump nu crede în asocierile pe termen lung, care limitează marja de acţiune a statelor (în cazul de faţă, a Statelor Unite). În fine, trebuie menţionat faptul că în rândul sfătuitorilor săi oficiali şi neoficiali se numără şi adepţi ai tezei potrivit căreia NATO nu (mai) este un instrument adecvat de promovare a intereselor americane.

opinii

Trăiască lupta pentru pace! Dosar Vladimir Putin (II)

Florin CÎNTIC

Trăiască lupta pentru pace! Dosar Vladimir Putin (II)

Privind cu scârbă la interviul luat de o slugă mizerabilă (alungată de la Fox!) tiranului sociopat de la Kremlin, am început să mă întreb „cum de s-a putut ajunge atât de departe?” Astfel încât am recitit câteva dintre articolele publicate de mine aici, în ultimul deceniu, pe această temă. Le reunesc pedagogic, menţionând data apariţiei la final, pentru cei care mai judecă încă şi, vorba cronicarului ca „să să ştie!”.

Un muzician vizionar: Richard Oschanitzky (I)

Alex VASILIU

Un muzician vizionar: Richard Oschanitzky (I)

Iată un nume intrat din nou, începând din 1999, în atenţia publicului şi a muzicienilor români datorită Festivalului Internaţional organizat de TVR Iaşi mai întâi cu contribuţia filialei din Iaşi a Deutsches Zentrum. „Din nou” pentru că, din 1955 până în 1979, Richard Oschanitzky a fost o speranţă a muzicii româneşti, un caz special, o prezenţă constantă în lumea artistică românească, o legendă. 

„Rabla” pentru politicieni

Briscan ZARA

„Rabla” pentru politicieni

Eu aş vota un politician sincer care ar spune în plină campanie electorală: „Stimaţi alegători, eu nu mă pricep cu adevărat la administraţie, mă orientez mai întotdeauna după cum bate vântul şi după cum îmi iese şi mie ceva. Eu candidez la această funcţie pentru că voi avea un salariu bun şi mai multe beneficii la pachet. Ăsta-i adevărul. Dacă mă credeţi şi încă doriţi să mă votaţi, bine, dacă nu, asta-i viaţa!...”

pulspulspuls

Discuţii pe uaţap în famiglia unei senatoare de Iaşi. Multe drăgălăşenii

Discuţii pe uaţap în famiglia unei senatoare de Iaşi. Multe drăgălăşenii

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne-a adus aseară curierul de Bucale, cu trenul de noapte: taman stenogramele alea dintre senatoarea de Iaşi Şoşo şi soţul ei, prim-vicepreşedinte în partidul care-l are la Iaşi şef pe fostul prifect stripăr. 

Caricatura zilei

Ședințe despre Comasare

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri