Comunicat de presă

Trăim în țara restanțelor, România datoriilor (P)

marți, 07 februarie 2023, 08:01
2 MIN
 Trăim în țara restanțelor, România datoriilor (P)
Actuala coaliție de guvernare își dovedește zilnic incompetența, nefiind capabilă să gestioneze problemele țării. Într-un an de zile, PNL și PSD au dublat sau chiar triplat prețurile din magazine, au crescut facturile românilor la energie și căldură, au ratat intrarea României în Schengen și s-au eschivat de la eliminarea pensiilor speciale.
 
În schimb, gașca politică girată de Iohannis, Ciucă și Ciolacu va rămâne în istorie pentru invenția Ministerului Dobânzilor. Ce înseamnă asta? Guvernul a alocat mai mulți bani pentru plata dobânzilor la împrumuturi decât pentru Educație sau pentru Apărare. România lui 2023 este cea a datornicilor, în care Guvernul împrumută foarte mulți bani pentru a menține iluzia bunăstării și a creșterii economice.
 
Cifrele arată dezastrul din bugetul statului:
● Statul a plătit dobânzi în valoare de 29 miliarde de lei în 2022. În același an, bugetul pentru apărare a fost de aproape 26 de miliarde de lei.
● În 2023, Ministerul Educației are un buget de 32 miliarde de lei iar România va plăti, conform estimărilor, cel puțin 34 de miliarde de lei ca dobânzi pentru banii împrumutați.
 
Incompetența guvernării PSD-PNL ne costă în fiecare zi. Din cauza lor, statul rămâne fără bani și deja trăim pe datorie.
România lui 2023 este: România Dobânzilor, România NeEducată și România NeApărată. 
 
USR cere Guvernului PSD-PNL să oprească risipa din bani publici, să reducă cheltuielile statului și să desființeze pensiile speciale.
 
Monica Berescu, deputat USR

Comentarii