Traiul de lux al unui escroc pe banii donaţi pentru bolnavi în faze critice
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Traiul de lux al unui escroc pe banii donaţi pentru bolnavi în faze critice

GALERIE
Marius Gustea
  • Marius Gustea
- +

Prahoveanul Marius Gustea, preşedintele Fundaţiei pentru Ambulanţă, a fost condamnat de Judecătoria Ploieşti la trei ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare.
 

Individul este acuzat că a cheltuit banii fundaţiei, obţinuţi din donaţii şi prin redirecţionarea impozitului de 2%, pe excursii de lux în Grecia pentru el şi familia sa, dar şi pentru alte mofturi scumpe de care au beneficiat soţia şi fiica sa. Bărbatul a fost dat pe mâna autorităţilor de către un ploieştean bolnav de leucemie, care a bănuit că o parte din sumele donate de oameni pentru tratamentul său au fost folosite de fundaţie în alte scopuri. Plângerea a fost urmată de ancheta poliţiei şi a procurorilor. Potrivit rechizitoriului, Marius Gustea a cheltuit, în perioada 2012-2016, 53.000 lei din bugetul fundaţiei ”pentru satisfacerea unor nevoi personale şi ale familiei sale” şi nu pentru nevoile oamenilor aflaţi în nevoie în numele cărora solicita donaţiile. Banii Fundaţiei pentru Ambulanţă au fost cheltuiţi, spun procurorii, pentru o vacanţă de nouă zile la un hotel de patru stele, în Grecia, la care au participat preşedintele fundaţiei, Marius Gustea, soţia acestuia şi fiica lor, dar şi prietena acesteia. Nu a fost nici pe departe singura cheltuială de lux acoperită din banii obinuţi din donaţii. Soţia preşedintelui şi-a cumpărat rame de ochelari de lux, marca Ray Ban, dar şi-a plătit şi cursuri de asistent de farmacie. Fiica lor, în vârstă de 15 ani, a beneficiat de un tratament stomatologic în valoare de ”13.368,10 lei, serviciu medical achitat din sumele fundaţiei”, potrivit rechizitoriului.


Procurorii au descoperit că o mare parte din banii fundaţiei au fost cheltuiţi pe echipamente IT scumpe (laptop, tabletă, televizor etc), dar şi pe şase telefoane mobile de ultimă generaţie la acea dată (Samsung Galaxy Note 2 N71000, Samsung Galaxy S6 etc). Pe lista achiziţiilor ilegale s-a aflat chiar şi o maşină de tuns iarba. Preşedintele fundaţiei a explicat în instanţă că maşina a fost cumpărată cu scopul de a ajuta persoanele în vârstă şi ”pentru a impresiona primarii din mediul rural”. În ceea ce priveşte excursia de lux din Grecia, Gustea a avut o explicaţie halucinată. A fost un team building activitatea principală fiind ”fotografierea anumitor locaţii, peisaje, instituţii de cult, mesaje sugestive pe nisipul de pe plajă, pe care apoi le publica pe internet şi observa care au cele mai bune reacţii”, a declarat preşedintele fundaţiei în faţa instanţei, potrivit încheierii de şedinţă. „Pe de altă parte, inculpatul, contrar prevederilor legale şi a scopului pentru care a fost înfiinţată Fundaţia pentru Ambulanţă, şi-a însuşit sume de bani din fondurile fundaţiei cu care a achiziţionat echipamente IT şi de telecomunicaţii în valoare totală de 21.207,06 lei, bunuri care nu au fost înregistrate în inventarul de bunuri mobile al Fundaţiei, nefăcând parte din patrimonial acesteia, ci au fost însuşite şi utilizate în interes personal”, se arată în rechizitoriul procurorilor. Judecătoria Ploieşti a decis în data de 5 februarie 2021 că Marius Gustea este vinovat de delapidare. A fost codnamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare şi la 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, în pacrul ”Constantin Stere” din Ploieşti. O parte din apartamentul pe care îl deţine în Ploieşti a fost pus sub sechestru în vederea recuperării prejudiciului. Decizia Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă.

Mai mult, pe adevarul.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.